Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5152
De la 07 Ianuarie 2003
112795378

Captură uriașă de țigări în Vama Stânca

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2021, 19:00

Captură uriașă de țigări în Vama Stânca Chiar dacă sunt în vacanță și mă aflu în Stațiunea Tg. Ocna nu m-am despărțit de munca de jurnalist și de evenimentele vieții cotidiene din Botoșani.
Am fost informat că astăzi, 11 august a.c., la tura de dimineață, vameșul Coistel Cliveț a descoperit o mare cantitate de țigări de contrabandă. Este prima captură de această dimensiune de câd Ionel Ungureanu nu mai este vameș șef la Stânca, fiind înlocuit cu Diana Șerbescu, cunoscută a fi extrem de severă în respectarea legii.
Captura este cu atât ,sai prețiosă cu cât, de fapt, este o lovitură puternică dată polițiștilor de frontieră care, sub protecția conducerii de la ITPF Iași patronează activitățile de contrabandă cu țigfări.
Despre ce captură este vorba? La o oră m matinală, vameșul Costel Cliveț, recunoscut pentru probitatea sa profesională, s-a trezit în vamă cu un autocar românesc tractat de un autocar înmatriculat în Republica Moldova.
Aparent, totul părea a fi un autocar care s-a defectat și este tractat înapoi în România. Numai că vameșul Cliveț și-a concentrat atenția pe autocarul tractat, adică înmatriculat în România și, la percheziție a descoperit nu mai puțin de 92 baxuri de țigări de contrabandă care valorează pe piața românească aproape 600 mii lei.
Imediat s-au declanșat procedurile de confiscare a cantității de țigări și s-au demarat procedurile penale asupra celor doi conducători auto, respectiv de la autocarul românesc și cel moldovenesc. Voi reveni cu detalii imediat ce primesc noi informații.

Ce scrie pe pagina Democrația Acasă - Republica Moldova
La postul de trecere Costești-Stinca în data de 11.08.2021, s-a prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova autocarul cu nr. de înmatriculare BV 88 GLZ, în urma verificării Poliția de Frontieră și Vama nu au găsit nimic suspect și autocarul a fost lăsat să treacă spre România.-
În schimb a fost stopat în vama Românească și în urma controlului fizic s-au descoperit, în aripa spate, 100 de cutii pline cu țigarete marca Ashima fără timbru de accize în valoare de 100 000 euro pe piața neagră din România.
Suspectăm că această companie este protejată de Gavriliț Nicolae, șeful actual al poliției economice, recent restabilit în funcție de Curtea de Apel. Banuim că relația dintre cei doi și schemele de contrabandă vin din perioada pe când Nicolae Gavriliț era șef secție control ANTA și estorca bani de la transportatori.
Facem Apel către noua guvernare în special domnul Șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi să inițieze o anchetă de serviciu și să stabilească toate circumstanțele și persoanele implicate în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Cerem autorităților sa stabilească cine este proprietarul autocarului.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Pinochio, alias Florin Egner, minte de îngheaţă apele în zile toride
Ioan Rotundu
Polițistă cu instincte criminale americane de tip George Floyd
Gh. H.
Maria Apăvăloaie – poeta ce s-a eliberat de povara talentului
Ioan Rotundu
BancHoroscopul săptămânii 2 – 8 august 021
Bancul săptămânii:Virilitatea românilor
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Zilele comunei Călăraşi - 25.07.2021
Penalul Nechifor vrea să impună cenzură la Tele’M Botoşani
Ioan Rotundu
Discursul unui preot cu înaltă educaţie
Ioan Rotundu
Drumurile naţionale, fata babei şi fata moşneagului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă