Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25375
De la 07 Ianuarie 2003
111406648

Bilderbergerii trădării naţionale (III)

  • sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusiei
  • odată cu ea şi Republica Moldova
  • 1 December 2009, 23:00

PSD-ul şi-a pregătit o ieşire de la guvernare într-un mod triumfal şi cu mult efect electoral. Acuzaţia lui Dan Nica cu fraudarea alegerilor era planificată din timp să fie declarată. Acuzaţia avea două efecte: motivul ieşirii de la guvernare şi zdruncinarea imaginii PDL-ului cu privire la cinstea în alegeri, ca singur organizator ale acestora.
Amintiţi-vă cum din primele zile ale campaniei Antenele ne-au împuiat capul cu sumele imense cheltuite de PDL. În realitate România devenise o ţară împachetată în roşu şi cu mutra lui Geoană. Dar prima impresie contează. Iar acuzaţia că PDL-ul cheltuie sume enorme adunate de la mogulii asfaltului a pătruns în subconştientul votanţilor. Antenele, Realitatea lui Vântu, ziarele lor, au transformat PDL şi pe Băsescu în personajele cele mai hulite şi urâte de români.
La adăpostul acestei campanii de denigrare a PDL-ului, social-democraţii au lucrat liniştiţi şi feriţi de ochii presei. Am prezentat suficiente exemple, inclusiv dovezi că Poliţia s-a situat la vedere de partea PSD. Bătuţi, fugăriţi de la afişaj, cu posterele lui Băsescu rupte, cu bannerele date jos democrat- liberalii n-au mai avut puterea, priceperea şi mijloacele să se apere.

De unde a avut PSD-ul uriaşa sumă de bani cheltuită?
Cei de la Chişinău cred că banii au ajuns la PSD prin oamenii de încredere ai companiei Lukoil. Conservele distribuite în judeţul Botoşani, pachetele cu zahăr, ulei, tiruri întregi, au venit de la Bucureşti la ceas de noapte şi s-au descărcat în locuri dinainte pregătite. Iar locurile erau păzite de oamenii de încredere ai PSD, ca să nu fie martori sau să filmeze cineva. Pachetele s-au distribuit tot la ceas de seară şi noapte. Banii cu care s-au cumpărat mii de voturi s-au dat în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, adică în preajma alegerilor.
În judeţul Botoşani, noaptea, nişte dubiţe grena, cu câte patru hojmalăi în ele, montau bannere cu Mircea Geoană pe şosele, în puncte strategice. Sunt martori care, sub anonimat, susţin că oamenii vorbeau româneşte cu puternic accent moldovenesc de dincolo de Prut. Duminică, ziua în amiaza mare, pe strada Împăratul Traian din Botoşani, a circulat cu mult zgomot o coloană de motociclişţi cu steagul PSD fluturând în vânt, cu îndemnul votaţi Geoană, coloană încheiată de una dintre misterioasele dubiţe grena.

Guvernul Klaus
Faptul că după turul I Crin Antonescu s-a dezis de toate afirmaţiile sale acuzatoare la adresa lui Mircea Geoană şi s-a solidarizat cu acesta pentru a-l scoate preşedinte şi a-i fi părtaş la o viitoare guvernare, a dezgustat pe mulţi români. Este treaba liberalilor de a se aşeza în istorie ca trădători de partid sau ca salvatori ai tradiţiilor liberale româneşti, lăsându-l pe Antonescu să-şi căiască singur dorinţele de măreţie neîmplinite.
Aşa cum am mai afirmat, aducerea în prim plan a lui Klaus era pregătită de Patriciu, cum pregătit să-şi dea mâna cu Geană era şi Antonescu. Şi Geoană şi Antonescu şi-au jucat rolurile, aşa cum le-au fost distribuite de cei trei moguli.
Cert este că nici Antonescu, nici Geoană nu doreau un Guvern Klaus înainte de alegeri. N-ar fi fost în interesul lor. Sub acest aspect, preşedintele Băsescu a jucat prost. Trebuia să-l desemneze pe Klaus premier şi strica tot jocul PNL – PSD, pentru că de aranjamentul cu mogulii n-au ştiut şi nu ştiu şi ceilalţi liderii importanţi din partide. Ar fi izbucnit scandalul cu împărţirea posturilor, iar campania lor ar fi trecut pe planul doi.
După alegeri, chiar începând cu ziua de luni, Antonescu şi Geoană au ieşit victorioşi şi au semnat Declaraţia politică de formare a Guvernului Klaus. Dar s-a petrecut ceva ciudat.

Uite Klaus, nu-i Klaus!
Cum este posibil ca premierul desemnat de o majoritate politică parlamentară să plece din ţară chiar în momentul crucial al formării guvernului său? Oamenii cu judecată s-au întrebat, dar n-au primit un răspuns.
Cică viitorul premier a plecat în Franţa, chemat de treburi urgente. Ce putea fi mai urgent decât formarea propriului său guvern? Drumul spre Franţa trece prin Germania. Acolo s-a întâmplat ceva. S-a produs o modificare.
Să citim din publicaţia germană Die Welt (Lumea), un fragment din interviul dat de Klaus şi publicat chiar în ziua de 21 noiembrie, în ajunul alegerilor: „Când am fost propus de partide în octombrie, era o situaţie de urgenţă. Atunci a fost propus un Guvern de tehnocraţi, pe care să îl conduc. Acum, după alegeri, văd mai degrabă un Guvern politic, iar un premier politic ar fi o soluţie normală. Şi acela nu sunt eu”.
Ce înţelegem de aici? Că primarul sibian acceptase rolul de premier decor numai pe perioada campaniei electorale. Asta ar fi însemnat să-şi piardă postul de primar. Ce anume l-a determinat să accepte un post de premier efemer? Un ordin din Germania bine garnisit cu banii lui Patriciu.
În aceste zile „afacerea” cu Guvernul Klaus s-a muiat. Liberalii, social-democraţii vor să fie ei la guvernare, că ţara mai are rezerve de unde se poate fura.
Ceva îmi scapă. Prea repede s-a renunţat la Klaus. Cred că exista şi un plan de rezervă. Cred că succesul neaşteptat al lui Geoană a dus la schimbarea unei părţi din strategie. Cert este că şi pentru turul II, PSD-ul face o risipă financiară uriaşă, semn că de la ruşi carboavele continuă să vină.

Ce aşteaptă Patriciu?
Patrficiu este cel mai interesat mogul ca liberalii să ajungă la guvernare. El şi-a luat şi ceva măsuri de pozade siguranţă. Patriciu este cel mai bogat român şi este extrem de orgolios. Cu toate acestea, miercuri, 25 noiembrie a.c. s-a dus acasă la Vântu. Ce au discutat, nu se ştie, dar se poate intui. S-au pus la cale detalii pentru turul II al alegerilor dar şi pentru formarea Guvernului PNL – PSD – UDMR. Pentru Patriciu, Vântu şi Voiculescu este foarte important cine va deţine în viitorul guvern portofoliul la Economie.
Apoi, Patriciu, conform presei naţionale, mai are o daravelă extrem de importantă. El are în conturile din străinătate peste trei miliarde de euro. Planul lui este ca noul Guvern să lase cursul euro să urce la 5 lei. Aducând banii în ţară, câştigul său este estimat la peste 100 milioane euro. Se merită, nu contează că acest câştig se va realiza pe seama banilor românilor.

Marea trădare şi Apocalipsa politică
Pe lângă ofensiva mediatică, sursele de la Chişinău susţin că ruşii au elaborat un plan pentru ca, la nevoie, dacă Geoană n-are şanse reale de a câştiga alegerile, să se provoace revolte sociale care să fie puse pe seama preşedintelui Băsescu. Un parlamentar botoşănean susţine că Mihai Darie, fostul ofiţer de Securitate şi care este adânc ancorat în PSD Botoşani, este omul din umbră al PSD, care va urmări ca revoltele să fie puternic mediatizate, PSD-ul pozând în victimă politică a lui Băsescu.
Nu ştiu cât de veridice sunt aceste informaţii, dar dacă privim viitorul prin prisma trecutului, PSD-ul a fost un partid care a încurajat violenţele (mineriade, violenţa asupra celor din Piaţa Universităţii).
De aceea cred că gestul lui Crin Antonescu va fi consemnat de istorie ca „marea trădare liberală”. Chiar dacă Geoană nu va ieşi preşedinte, răul s-a produs. Mircea Geoană riscă să primească, pe lângă eticheta celebră de Prostănac şi pe cea de „trădător de neam”.
Iar de românii vor vota duminică „Mircea Geoană”, vor readuce la guvernare neo-comuniştii, bine dăscăliţi de bolşevicul Iliescu.
Adrian Năstase va fi scos de la naftalină şi uns preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru că la Senat preşedinţia este juruită lui Antonescu. Ţara va ajunge iar una bolşevică, iar românii vor munci ca robii să plătească cel mai scump gaz metan, petrol şi alte produse derivate, spre prosperitatea Rusiei. Vom cumpăra sarea la preţul dictat de Voiculescu şi vor plăti Poştei tarife înzecite, pentru a rotunji averea lui Vântu.
Baronul de Vrancea, Oprişan va da cu tifla socrului de ocazie pe nume Băsescu şi se va orienta spre o baroneasă PSD. Baronul de Constanţa se va îmbrăca în uniforma SS şi se va plimba ţanţos, dând ordine miniştrilor din Guvern să-i mai împlinească nişte dorinţe. Vanghelie ne va anunţa că va fi următorul candidat PSD la Preşedinţia României, ca să nu mai fie vorbă că n-am ştiut din vreme.
La Botoşani, liberalul crescător de oi Florin Ţurcaanu ne va păstori după chipul şi asemănarea puterii sale de înţelegere, bâta ciobănească fiindu-i mai familiară decât bunele maniere şi respectul social. Va sta în vila sa de 100 mii de euro, înconjurat de o suită de amante, că zerul şi caşul dulce dă virilitate.
Asta vom vota, de asta vom avea parte.

O pierdere colaterală. Republica Moldova
Cine a urmărit cu atenţie evenimentele din acest an din Republica Moldova, a putut constata o repoziţionare a Rusiei faţă de acest stat românesc. Dacă în prima rundă a alegerilor, Rusia s-a situat făţiş de partea lui Voronin, susţinând Partidul Comunist Moldovenesc ca să rămână la guvernare, încurajând şi violenţele din aprilie a.c., de după alegerile fraudate copios de partidul lui Voronin aşa cum şi neo-comuniştii lui Geoană au fraudat alegerile turului I din România, în runda a doua a alegerilor a stat în expectativă. Mai mult, după ce Voronin a pierdut alegerile, Rusia l-a respins de la orice încercare de tratative. Explicaţia trebuie căutată în modul în care au fost organizate alegerile din România. Pentru Rusia, peştele cel mare este România.
Dacă peştele cel mare îl va înghiţi pe cel mic, adică România se va unifica cu Republica Moldova, Rusia are de câştigat. Îi vor fi puse amândouă pe tavă de către viitorul preşedinte Geoană şi Guvernul PSD.
Aceasta ar fi explicaţia pentru care, la curentul unionist care a cuprins Republica Moldova, Rusia n-are nici o reacţie vehementă. Mai ales că în noua coaliţie care a format Guvernul Republicii Moldova, Rusia are omul său de bază: Marian Lupu. Moldovenii au luptat să scape de comuniştii lui Voronin şi influenţa nefastă a Rusiei, dar vor fi vânduţi duşmanului de către sora mai mare România. Trist epilog, dacă Geoană va ajunge preşedintele României. Iată de ce moldovenii cu cetăţenie română au votat masiv cu Traian Băsescu. Ei au ochii mai larg deschişi decât ai noştri.
(Ioan Rotundu)

N.A. – N-am actualizat materialul publicat cu evoluţia ultimilor evenimente tocmai pentru a nu altera originalul, adică conceptul creat pe informaţiile adunate. Şi eu, şi mulţi cititori sunt interesaţi să vadă în ce măsură cursul evenimentelor va confirma sau infirma aceste informaţii. În ce priveşte afirmaţia unui comentator că materialul ar fi fabricat de SRI şi semnat de mine, este o glumă demnă de 1 aprilie, cum o glumă este şi afirmaţia comentatorului că aş avea vilă la Suceviţa pe un teren donat de Gheorghe Flutur. Sunt încercări disperate de a deturna atenţia cititorilor de la fondul problemelor aduse în dezbatere.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Geoană, sau reforma clasei politice?
Tot mai mulţi botoşăneni îşi caută de lucru în străinătate
Darul lui Dumnezeu către români
Carne de porc pregătită în stil elveţian
State de Romania se insoara
Horoscop
Năravul secretarei Florica
666
Cătălina l-a pus pe Ţîbu la treabă
Program TELE'M miercuri, 2 decembrie
Întâlnire de taină la Bucureşti
Pământ scos din ghearele ADS
Şeful de la Paşapoarte este comisar-şef începând de ieri
S-a deschis patinoarul
Diabetul zaharat , în ochii consilierilor judeţeni
De la Timişoara, protestele anti PSD au cuprins ţara
Geoană şi ai lui au întinat Piaţa Operei din Timişoara şi cea a Universităţii din Bucureştipost decembriştii ies în stradă să-şi apere libertatea
Mircea Geoană, în 1994 a umplut de sânge un om care-şi apăra locuinţa
Liceele de elită vor să-şi selecteze singure elevii
Rodica Huţuleac continuă să-şi bată joc de asiguraţi
ea leagă drepturile asiguraţilor de birocraţia pe care trebuie s-o îndeplinească patronii
Pensionarii din Învăţământ au fost trimişi acasă. Au rămas câţiva protejaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă