Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24677
De la 07 Ianuarie 2003
118529458

Botoşani: Ziua Naţională între patriotism şi invidie

  • Florin Ţurcanu a vorbit ca să nu tacă
  • 1 December 2011, 23:00

Aproape că şi uitase municipiul Botoşani ce înseamnă să freamete de Ziua Naţională a României. Aproape că botoşănenii puseseră în cui patriotismul şi sentimentul de a fi alături de ziua tuturor.
Ieri, însă, spre surprinderea tuturor, Centrul Vechi a fost înţesat de oameni. Peste două mii de botoşăneni, de la copii de un an până la bătrâni care se mişcau anevoie, au ţinut să vadă parada şi să se bucure împreună. Cei mai mulţi au venit înarmaţi cu steguleţe sau cocarde tricolore, prinse şmechereşte la pălărie sau căciulile tradiţionale.
Au aplaudat, s-au emoţionat şi ascultat cu interes discursurile aleşilor. Nu numai oamenii obişnuiţi au venit în umăr mari, ci şi politicienii.
Cei mai mulţi au fost cei din Opoziţie, strânşi pe metru pătrat, puţini fiind cei care au lipsit de la eveniment. Primarul Cătălin Flutur s-a pozadovedit a fi foarte inspirat când a decis să schimbe locaţia manifestărilor din acest an.
Pe lângă sărbătoarea evenimentului major pentru România, ieri au fost inaugurate şi lucrările din Centrul Vechi. Nu a lipsit şi un ceremonial religios, dar nici discursurile pline de patriotism ale şefilor din administraţie.
„De la 1 Decembrie 1918 putem spune că românii reuniţi între aceleaşi graniţe au păşit pe calea desăvârşirii ca naţiune, în Europa şi în lume. Drumul parcurs până în prezent, o ştim cu toţii, a fost unul anevoios şi din nefericire întâmpinăm destule greutăţi generate de criza economică la nivel mondial.
Apreciez că împreună trebuie să regăsim unitatea, forţa şi încrederea în viitor astfel încât să facem din ţara noastră o Românie respectată şi prosperă, un partener de încredere. La mulţi ani”
a urat primarul Cătălin Flutur.
La fel pozaa transmis şi prefectul Cristian Roman, dar şi preşedintele PSD Botoşani, Gheorghe Marcu. Emoţiile evenimentului s-au estompat într-o secundă când şi-a început discursul preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, care a „tăiat curba” sentimentului de patriotism şi a atacat Puterea actuală.
„La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, românii au strigat :Vrem să ne unim cu ţara! La 1 decembrie 2011, românii strigă: Vrem să ne recuperăm ţara! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a spus scurt Florin Ţurcanu.
După discursuri a urmat ceremonia depunerii de coroane şi parada militară. Impecabilul marş al trupelor i-a ţinut pe botoşănenii prezenţi cu sufletul la gură. După finalul manifestărilor a urmat festinul pregătit botoşănenilor din 200 de kg de fasole şi 50 de kg de cârnaţi. Nu a lipsit nici vinul fiert, din belşug pe mesele amenajate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Tort de migdale
Bancul zilei: Dalai Lama şi OMUL
Turism culinar: "Drumul sarmalelor", lansat de Ziua Naţională la Buzău
Expert german: Inscripţiile mayase nu prezic apocalipsa în 2012
Reduceţi bonusurile si dividendele, nu creditarea economiei reale
Cum a rezolvat Ungaria problema boschetarilor
Când se prescriu marile dosare de corupţie
Mândria naţională: Scrisoarea de pe front a bunicului ucis în luptă
Odiseea omenirii
Dorel Gaftoneanu
Trei femei au făcut mâncare la peste o mie de botoşăneni
Primarul încurajează elevii să se „încaiere” pe note de 10
Spitalele aşteaptă banii de care au nevoie
Botoşani: Consumul de etnobotanice a scăzut semnificativ
Firmele în construcţii au trecut la disponibilizări
Botoşani: Zace familii pline de datorii afectează viaţa altor 90
Video: Urban Serv şi Unitcom
Ţurcanu n-a făcut decât să respecte regula
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă