Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21862
De la 07 Ianuarie 2003
113177551

Botoşani: Ticăloşie politică girată de ATOP sau cum a fost umilită instituţia Poliţiei

  • Ioan Rotundu
  • 1 December 2015, 23:00

Joi, săptămāna trecută, la Primăria Văculeşti s-a pus la cale o mārşăvie politică ce l-a avut ca regizor pe social-democratul Gheorghe Vāzdoagă (foto 1), un vrednic apărător al corupţilor din PSD iar mai nou şi a impostorilor politici predispuşi la infracţiuni. Despre primarul social-democrat de Văculeşti, baronul local Sorin Gānga (foto 3), īn Jurnalul s-a scris frecvent. Implicaţiile sale īn acte de corupţie şi infracţionale au fost prezentate public doar de Jurnalul pentru că celelalte mijloace media, īn cea mai mare parte, sunt īn solda PSD.
Se proprie alegerile locale din iunie 2016 iar primarul Gānga, care de trei ani şi ceva īşi bate joc de cetăţenii din comună, a simţit că nu mai este dorit īn fruntea Primăriei. Īn acest context şi-a īndreptat atenţia spre potenţialii contracandidaţi, punānd la cale planuri de compromitere a lor.
Unul dintre presupuşii candidaţi ar fi şi īnvăţătoarea Lăcrămioara Gutău, soţia agentului şef de Poliţie din comună. Lipsit de cultură politică, primarul Gānga crede că īnvăţătoarea Gutău ar fi candidata PNL la primărie, aşa că a pus la cale un atac asupra soţului acesteia, şeful de post Sorin Gutău, pentru a-i discredita familia. Apelānd la mizeria moral-politică a lui Gheorghe Vāzdoagă, primarul a pus la cale o şedinţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani īn care, chipurile, să se analizeze activitatea de linişte şi ordine publică īn comuna Văculeşti.
Membru īn această comisie, Gheorghe Vāzdoagă a găsit repede colaborare īn preşedintele acestui organism care este Dumitru Zmnău (foto 2), un fost miliţian lipsit pozade educaţie şi cultură politică dar mai ales cultură generală. Angajat mai īntāi ca sergent major īn Miliţie, Zmău a fost alfabetizat de PCR şi promovat ofiţer, considerat fiind ca un bun slujitor al cauzei comunismului.
Iată că după 1990, fostul miliţian pensionat ca poliţist a ajuns să conducă destinele unui sector important din administraţia publică a judeţului, sfidānd toate generaţiile postdecembriste care speră īntr-o democraţie de tip Occidental. Strecurat mai īntāi la liberali pe sub aripa altui impostor politic lipsit de cultură, Florin Ţurcanu, Zmău s-a orientat repede spre social-democraţi pentru că vedea īn acest partid imaginea fostului PCR.
Ca preşedint6e al ATOP, Zmău şi-a dat repede māna cu Gheorghe Vāzdoagă şi au pus la cale şedinţa de la Văculeşti, desfăşurată joi, 26 noiembrie. Bineīnţeles că Vāzdoagă şi-şa folosit din plin experienţa de fost comunist şi a regizat cu primarul Gānga ca la şedinţă să fie aduşi doar membrii PSD rude cu primarul şi o parte din infractorii comunei ce aveau ură asupra poliţistului Gutău.
Toţi participanţii au fost instruiţi īn prealabil ce să spună la adresa lui Gutău, adică ce să-i reproşeze. Aşa s-a ajuns ca şedinţa ATOP să-şi schimbe scopul declarat iniţial de analiză a ordinii şi liniştii publice din comună şi să analizeze activitatea politică a famili9ei Gutău.
La şedinţă a fost prezent şi Mihai Bunduc, comisarul şef ce conduce interimar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani. Firesc ar fi fost ca īn momentul īn care şedinţa a devenit una politică, Bunduc să se fi ridicat şi să pozafi plecat pentru că poliţiştii n-au voie să facă politică. Şi agentul de poliţie Sorin Gutău, cānd a constatat că este discutată opţiunea politică a familiei sale trebuia să părăsească imediat şedinţa.
Nici şeful Bunduc, nici subalternul Gutău n-au părăsit şedinţa acceptānd să fie umilită instituţia Poliţiei de nişte impostori politici precum Dumitru Zmău, Gheorghe Vāzdoagă şi primarul Sorin Gānga. Cel mai activ critic al poliţistului Gutău a fost Gheorghe Vāzdoagă, deşi el habar nu avea ce activitate a desfăşurat acesta dar Vāzdoagă a repetat papagaliceşte ce i-a cerut primarul Gānga. Condamnabilă este şi atitudinea preşedintelui ATOP, Dumitru Zmău. Ca fost miliţian şi apoi poli9ţist, ca fost purtător de uniformă a statului, nu trebuia să se coboare īn mocirla mizeriei politice īn care se scaldă Vāzdoagă şi Gānga şi să gireze umilirea instituţiei Poliţiei inclusiv de acei infractori aduşi de primar. Cred că īn urma celor īntāmplate joi, săptămāna trecută, la Văculeşti, stă īn obligaţia preşedintelui consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, să declanşeze procedurile de īnlocuire a lui Zmău de la preşedinţia ATOP şi a lui Vāzdoagă ca membru. Cei doi au compromis credibilitatea ATOP şi ce este mai grav au folosit-o īn interes politic de partid. Şi se mai desprinde o concluzie din cele consumate la Văculeşti. Este limpede că instituţia Poliţiei de la Botoşani este controlată politic de PSD, situaţie extrem de gravă şi care trebuie adusă la cunoştinţa ministrului de Interne pentru a se depolitiza instituţia iar poliţiştii ajunşi la comandă pe căi politice să fie trimişi la munca de jos.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 2.12.2015
Reţeta zilei: Arpagic şi usturoi murat
Bancul zilei: Bărbatul marfar
Impostură politică chiar de Ziua Naţională
Ioan Rotundu
Ciolos: Sper sa-mi duc mandatul la capat.
Nu intentionez sa intru in politica pentru a ramane premier Premierul
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Statele Unite avertizeaza Rusia, dupa decizia de a dota cu rachete avioane trimise in Siria
Ciolos, despre autostrada Targu-Mures-Iasi:
In master plan e pe locul doi ca prioritate, o sa lansam studiile de fezabilitate
Membri UDMR despre atentatul dejucat din Covasna:
Astfel de actiuni sunt inacceptabile/ Nu au ce cauta extremisti de acest gen in societatea romaneasca
Ce ai facut tu pentru tara asta
SRI: Suspectul din Covasna a fost tot timpul in atentia noastra; nu a fost in pericol viata cetatenilor
DIICOT: Membru al unei organizatii nationalist-extremiste ungare, retinut sub acuzatia ca intentiona sa detoneze o bomba la Targu Secuiesc
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă