Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
42892
De la 07 Ianuarie 2003
111218220

Botoşani/Tudora: Preţul furiei

  • Ioan Rotundu
  • 1 February 2015, 23:00

Reportajul realizat la Tudora şi difuzat sâmbăta trecută pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, intitulat „Preţul furiei” , a pus în evidenţă şi o altă faţetă decât cea a conflictului dintre doi săteni, confilct generat de un drept de proprietate asupra unui teren.
Este vorba despre acei funcţionari ai statului sau liberi profesionişti care atunci când îşi dau seama de slăbiciunile unei persoane, imediat o transformă într-o victimă financiară şi o spoliază de bani fără nici o jenă.
Cum am mai scris, Gheorghe Niţă, un bătrân ajuns la vârsta de 70 de ani, a ajus victima unei astfel de grupări pe care eu aş numi-o mafiotă pentru că după modul de organizare şi acţiune poate fi astfel etichetată.
Gheorghe Niţă a devenit mai întâi victima unui mediator pe nume Dorin Vintilă. Mediatorul trebuie să medieze conflictul dintre Gheorghe Niţă şi Dumitru Străchinaru, doi săteni aflaţi în conflict de la o bucată de pământ. Vintilă i-a cerut, iar Gheorghe Niţă susţine că i-a dat, suma de 300 milioane lei ca să stingă acest conflict, împăcând părţile. Pentru banii primiţi Vintilă n-a eliberat nici o chitanţă, ceea ce conduce la concluzia că omul, deşi firmă autorizată de mediere, practică evaziunea fiscală.
Lui Vintilă, la spolierea financiară a bătrânului, s-a mai alăturat şi doi funcţionari de la Oficiul de cadastru Botoşani. Funcţionarii Aurel Ungureanu şi un anume Cimpoeşu s-au oferit să-i intabuleze lui Gheorghe Niţă terenul aflat în conflict. Pe fir s-a interpus şi un anume Chirilă, despre care Niţă n-a putut să-mi dea prea multe relaţii dar care a părimit de la Niţă 18 milioane de lei tot în scopul de a-i intabula terenul.
De la acest Chirilă, Niţă spune că a primit chitanţă în sumă de doar 14 milioane lei.Cei doi funcţionari de la oficiul de cadastru, Cimpoeşu şi Ungureanu au poracticat un trafic de influenţă în toată splendoarea codului penal. Până acum nu s-a găsit nici un procuror curios să-i întrebe niţel despre cum îşi fac datoria de funcţionari la stat.

Ciudat, nici cei din primăria Tudora n-au dorit să rezolve situaţia. Secretarul Niţă (nu este rudă cu reclamantul), inginerul de la funciar, un anume Humeniuc, au refuzat să se implice în rezolvarea conflictului, Gheorghe Nniţă susţinând că cei doi ar fi „cumpăraţi” de Dumitru Străchinaru.
În aceeaşi zi în care am filmat reportajul, primarul comunei Petrea Petria a rezolvat conflictul ce dăinuia de ani. Primarul s-a deplasat la faţa locului, i-a pus faţă în faţă pe cei doi cucoşi americani, le-a măsurat terenul, a stabilit hatul iar certăreţii şi-au strâns mâinile şi au băut împreună un pahar cu ţuică.
Oare de ce acestă împăcare nu s-a ptutu face şi fără prezenţa noastră iar Gheorghe Niţă să nu fie victima financiară a unei grupări mafiote? Nu se putea pentru că aceste grupări mafiote, când simt mirosul banului, au grijă să lungească conflictul până ce simt că nu mai au de unde stoarce bani. Atunci îşi abandonează victima şi nu le mai pasă ce se întâmplă cu ea. O spun cu toată convingerea că de cele mai multe ori aceste grupări mafiote au protecţie prin Poliţie şi Justiţie. Orice dezvăluire publică despre activitatea lor infracţioânală nu îi impresionează.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Complimentul soţului
Reţeta zilei: Anşoa marinate
Lider Al-Qaida: Franta a luat locul Statelor Unite ca prim inamic al islamului
Conducerea SRI va fi audiata saptamana viitoare in comisia de specialitate din Parlament
dupa acuzatiile Elenei Udrea
Elena Udrea, despre reactiile la dezvaluirile sale
Arata teama pe care o genereaza SRI-ul celor cu secrete in dulap/ Ma astept la absolut orice, inscenari, "dezvaluiri", fotografii
În loc să le rezolve problemele, vicele Andrei i-a ameninţat cu paza
Horoscopul zilei
Elena Basescu a nascut un baiatel
Directoarea Spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi si sotul acesteia au fost arestati preventiv
Attila Korodi a fost interceptat si filat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri Stenograme cu fostul ministru al Mediului
Mircea Geoana si Marian Vanghelie au lansat platforma politica "Romania noastra"
Geoana: Exista un cartel al partidelor traditionale, pe cale sa faca implozie
De ce tace Băsescu?
Ioan Rotundu
Cine opreşte masacrul corpului medical?
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Elena Udrea: Coldea cere timp pentru a putea sa-si rezolve problemele
interne. Eventual, pana ma "rezolva" pe mine
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă