Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
930
De la 07 Ianuarie 2003
123652916

Botoşani: Grupul liberalilor infractori au mustrări de conştiinţă

  • falsa dilemă Flutur – Portariuc
  • 1 February 2016, 23:00

Invitat la postul naţional de televiziune B1 Tv, prim-vicepreşedintele PNL Marian Petrache , poreclit „Jupânul” datorită comportamentului său ca preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, a declarat că partidul său îi va retrage lui Cătălin Flutur de la Botoşani candidatura la funcţia de primar întrucât acesta este urmărit penal de DNA Suceava.
Declaraţia liderului liberal a fost una şocantă de vreme ce Flutur nu are nicio calitate în vreun dosar la DNA Suceava, el fiind doar verificat în baza unei reclamaie depusă la adresa sa de către actual primar PSD de Botoşani Ovidiu Portariuc cu scopul clar de a-l compromite pe Flutur şi a-l scoate din cursa pentru funcţia de primar.
Cum declaraţia „Jupânului” a declanşat un întreg şir de proteste, Marian Petrache l-a sunat pe Cătălin Flutur să se justifice în sensul că el n-ar fi afirmat că va cere conducerii partidului să-i retragă candidatura ci doar s-a referit la modul general mde respectare a criteriilor de integritate stabilite de PNL la pct. 10 din acest decalog.
În ediţia de sâmbătă a Jurnalului, cu reluare şi în ediţia de ieri, am scris comentariul intitulat „Jupânul” Marian Petrache vrea capul lui Fluture. Am constatat de articolul a fost accesat înj mai multe rânduri de către cineva din PNL Bucureşti, deci au luat act de punctul meu de vedere care este şi conform cu adevărul evenimentelor consumate la Botoşani săptămâna trecută şi mai vechi.
În ediţia de ştiri de aseară şi cei de la Tele’M Botoşani a obţinut un punct de vedere de la Marian Petrache care din nou a negat că ar fi declarat celor de la B1 Tv că va fi retrasă candidatura lui Flutur şi că a fost greşit interpretat deoarece Flutur nu intră sub incidenţa criteriului cu nr. 10 care este formulat astfel la pct. c: „Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă”..
Mai pe direct spus, Marian Petrache a vorbit în acea emisiune ca să nu tacă şi a demonstrat că habar nu are care sunt problemele din teritoriu, cu referire în cazul dat la cele din organizaţia PNL Botoşani.
Îi fac cunoscut „integrului” jupân Marian Petrache că la Botoşani există un primar care trebuia lustrat şi care nu mai trebuia să se bucure de sprijinul PNL la cel mai înalt nivel, candidatura sa fiind lansată în prezenţa celor doi copreşedinţi Alina Goprghiu şi Vasile Blaga.
Este vorba de Dan Oloeru, primarul oraşului Flămânzi, condamnat definitiv pentru acte de violenţă şi a cărui reabilitare a fost respinsă de judecători. Conform aceluiaşi criteriu 10 lit. a: trebuia lustrat: „Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă.” Dan Oloeru este condamnat definitiv şi totuşi candidează susţinut de PNL. Dar în privinţa lui Jupânul tace chitic. O fi ştiind el de ce!
Însă Flutur are o altă problemă în PNL. Grupul liberalilor format din infractori cu cazier şi în devenire au mari mustrări de conştiinţă. Cică în alegerile din 23012 le-a spus botoşănenilor că Portariuc este mai bun ca Flutur iar acum ar trebui să le spună că Flutur este mai bun ca Portariuc şi nu-i lasă conştiinţa să ne mintă.
Admiţând că şi ei au conştiinţă, deşi faptele lor infracţionale ne spun cu totul altceva, le amintesc că minciuna au promovat-o şi susţinut în campania electorală din 2012. Acum au ocazia să se reabiliteze şi să spună adevărul, adică să recunoască tot public că Flutur este mai bun ca Portariuc. Şi dacă tot au conştiinţă, cum pretind, atunci să-şi ceară şi scuze faţă de noi că ne-au minţit în 2012 şi au nenorocit oraşul vreme de patru ani. Cred că merităm această reparaţie de ordin moral din partea lor!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Supă cremă de spanac şi leurdă
Bancul zilei: Recomandare pentru bal mascat
Horoscopul zilei de 2.02.2016
Unul dintre cei mai mari masterchefi ai lumii, Benoit Violier, a fost gasit mort
Politia afirma ca ar putea fi vorba de o sinucidere
Adolescenta de 13 ani de origine rusa care sustinea ca a fost rapita si violata de migranti
a recunoscut ca a inventat toata povestea
Primarul din Chisinau, prezent la Vila Lac, unde aveau loc discutiile dintre Ciolos si partide
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Premiera in Marea Britanie: O cercetatoare a primit dreptul de a modifica genetic embrioni umani
Constantin Adascalitei, declarat incompatibil, si-a retras demisia din functia de deputat
Casa guvernatorului bancii nationale a Moldovei, tinta unui atac cu grenada
Programul Primului - ministru Dacian Cioloş
în perioada 1 – 7 februarie 2016
Incendiu cu victimă la Gorbăneşti
Dacian Ciolos: Nu este lansata nicio procedura formala impotriva lui Tiberiu Nitu
ministrul Justitiei analizeaza care sunt conditiile in care poate fi revocat procurorul general
Dacian Ciolos, dupa ce s-a consultat cu partidele:
\Guvernul nu poate veni cu ordonanta de urgenta sau sa isi asume raspunderea in lipsa unei majoritati in favoarea alegerilor primarilor in doua tururi
Cuiul lui Pepelea bătut de Ponta trebuie scos
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog