Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6603
De la 07 Ianuarie 2003
123658589

Flutur şi-a zdrobit adversarii într-un mod ruşinos

  • 1 June 2008, 23:00

Aşa cum au preconizat preşedinţii secţiilor de votare, botoşănenii au lăsat pentru ultima clipă responsabilitatea de a-şi desemna aleşii ce le vor reprezenta interesele pentru următorii patru ani. Potrivit ultimei raportări a Biroului Judeţean Electoral, 50, 1 % din botoşăneni şi-au exprimat opţiunea. La sediile de partide, candidaţii aşteptau cu nerăbdare rezultatul alegerilor. Social democraţii aşteptau în linişte (foto 2), cu ochii pe televizor. La PNL, atmosfera a fost una tristă, liberalii parcă anticipând un eşec. Doar la PD-L, veselie mare, dar şi emoţii pe măsură.
Primarul Cătălin Flutur, viceprimarul Florin Ghiorghiţă şi toată echipa aşteptau cu interes rezultatul alegerilor la funcţia de primar al municipiului. Aşteptarea le-a fost răsplătită, într-un târziu, rezultatul fiind unul favorabil. Primarul Cătălin Flutur a ieşit din nou primar, din primul tur de scrutin. Conform numărătorii voturilor din peste 50 la sută din secţii a obţinut un scor de 60 la sută. Urmat de social democratul Costică Macaleţi şi în mod surprinzător de liberalul Ghoerghe Sorescu pe locul trei.
În 30 localităţi, pedeliştii se vor bate în turul doi, iar în patru comune, respectiv la Brăeşti, Ibăneşti, Drăguşeni şi Icuşeni au obţinut primăria din primul tur de scrutin. Primarul Cătălin Flutur s-a declarat foarte mulţumit pozade rezultat, însă a mărturisit că nu a fost o mare surpriză.
„Sincer nu am fost surprins. Timp de patru ani în municipiul Botoşani s-au întâmplat multe lucruri bune. Trebuia o continuitate şi botoşănenii au ţinut cont de asta. A fost un vot pentru continuitate. Pentru un partid ce s-a înfiinţat acum 6 luni este un rezultat extraordinar şi s-a datorat coerenţei din campania electorală”, a declarat Cătălin Flutur.
Acesta a precizat că PD-L va avea doi viceprimari, unul din aceştia fiind Florin Ghiorghiţă. În privinţa rezultatului la şefia Consiliului Judeţean Botoşani, pedeliştii s-au dovedit a fi mai rezervaţi. „Suntem rezervaţi la Consiliul Judeţean. Suntem conştienţi că greu putem să dislocăm forţa pesedistă. Ar fi trebuit în mod normal ca şi la preşedintele CJ să existe posibilitatea unui tur doi”, a subliniat Mihai Ţâbuleac. Surse ale PSD, astă noapte la ora 02.30 susţineau că, potrivit centralizării datelor din teritoriu, Constantin Conţac este câştigător în cursa pentru şefia CJ Botoşani cu peste 50 la sută din sufragiile alegătorilor. Rămâne ca aceste date să fie confirmate şi oficial, dacă nu cumva pe ultima sută de metri se va întoarce rezultatul, după cum susţin cei din PD-L. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CXXVI)
(Ioan Rotundu)
Puricele surd
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 2 iunie
Susţine că va mai primi de la minister 60 miliarde lei vechi
Profesoară ignorantă, dar colţoasă politic
Devastatorii florilor stradale
Vreţi să lucraţi în Germania?
Buletin marcat cu ştampilă din 2004
În amintirea lui Eminescu
Faptele au vorbit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog