Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4776
De la 07 Ianuarie 2003
111180104

Botoşani: Odioasa crimă a corupţilor din PSD împotriva bolnavilor psihici de la Podriga

  • Cum şi-au bătut joc cei de la DSP de prefectul momâie Nechifor
  • 1 June 2016, 23:00

În ajunul alegerilor locale corupţii din PSD Botoşani au comis o odioasă crimă asupra bolnavilor psihici de la Sanatoriul Podriga pentru a se răzbuna pe liberali, în mod special pe Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani dar şi candidatul PNL la această funcţie.
Răzbunarea celor din PSD pe nişte bolnavi bătuţi de soartă este una strict politică şi voi demonstra în urma investigaţiilor făcute cine sunt corupţii odioşi din PSD Botoşani care au pus la cale acest inuman scenariu de a-i lăsa pe bolnavii de la Podriga fără finanţare şi la înfometare.
Să vă fac cunoştinţă cu cei care au pus la cale această criminală răzbunare:
1. Doina Federovici – senator PSD, nevastă de şofer, cu vilă la Stăuceni din leafa de şofer a soţului, vilă la care a trudit omul de afaceri din Roma, Marcel Bârsan, la ordinul lui Florin Ţurcanu;
2. Tamara Ciofu – deputat PSD, medic pediatru, oponentă înverşunată a unificării secţiilor de specialitate pentru înfiinţarea Spitalului judeţean, fostă director DSP în Guvernul Năstase, calitate în care a jefuit bugetul instituţiei, fapte despre care în Jurnalul s-a scris la vremea respectivă;
3. Costel Lupaşcu – fost brancardier la Spitalul de recuperare Botoşani, pus director la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Botoşani de către PSD.
4. Inspectorul sanitar Felicia Beleca (foto 1) din cadrul Inspecţiei sanitare, structură în cadrul DSP Botoşani.
Cei urmăriţi a fi compromişi prin decizia luată de Costel Lupaşcu, spălătorul de mizerie morală şi corupţie a celor din PSD Botoşani sunt:
1. Gheorghe Sorescu, preşedinte interimar al CJ şi candidatul PNL la funcţia de preşedinte pentru următorul mandat:
2. Dan Nechifor, prefectul de Botoşani, pus în funcţie de corupţii liberali Gireadă, Şoptică, Ţurcanu etc., un monument al incompetenţei din administraţia judeţului Botoşani;
3. Oana Norses (foto 2) – directorul Spitalului Podriga, percepută ca liberală pentru că a ajuns în funcţie pe vremea când Florin Ţurcanu era preşedintele CJ Botoşani şi aflat în dragoste mare cu PSD în vremurile când corupţia înflorea sub sigla USL.
Ordinul de stopare a finanţării Spitalului Podriga a fost dat lui Costel Lupaşcu de către Federovici şi Ciofu. Lupaşcu s-a folosit de către altă unealtă a corupţiei din Sănătatea botoşăneană, medicul inspector Felicia Beleca.
Reamintesc că Beleca este fosta unealtă a medicului Gabriel Oprişanu pe vremea când era director al DSP Botoşani şi membru PNL. Oprişanu se răzbuna pe patronii şi primarii care nu percutau la nevoile PNL trimiţând-o pe Beleca în control. Când Oprişanu a trecut în 21012 de la PNL la PSD, constat că a trecut cu toată echipa de corupţi din DSP.
Deci Felicia Beleca a fost trimisă la Spitalul Podriga să constate expirarea autorizaţiei de funcţionare. Conform protocolului, nu se ia măsura tăierii finanţării de către CAS până ce mai întâi nu se încheie un proces verbal de conformitate prin care unitatea spitalicească primeşte termene de intrare în legalitate.
Mai trebuie precizat că primarul comunei Drăguşeni, de care aparţine administrativ satul Podriga, este Eugen Nechita, un interlop şi corupt de frunte al PSD, implicat şi el în afacerile ilegale cu păduri ale soţilor Lipan Secu. .Şi Nechita a pus umărul la compromiterea managerului Oana Norses pentru că n-a acceptat pozaacceptat să-i facă campanie în comună.
În cazul de faţă, imediat ce Beleca a ajuns cu procesul verbal la Botoşani, Lupaşcu a şi reziliat contractul de finanţare declarând presei c㠄actele vorbesc”. Lupaşcu poate să-i creadă netoţi pe toţi cei care au luat de bune afirmaţiile sale dar eu nu fac parte din această categorie şi îi demonstrez mai jos cât este de corup şi aservit politic. Despre afacerea lui Lupaşcu la Spitalul de recuperare când a finanţat spitalul fără ca acesta să aibă autorizaţie de funcţionare am scris cu ceva timp în urmă.
Spitalul de recuperare Sf. Gheorghe Botoşani, aflat în subordinea Primăriei Botoşani, adică a primarului PSD Ovidiu Portariuc a primit pentru funcţionare Autorizaţia nr. 51 din 5.06.2014 valabilă până la dara de 5.06.2015.
Autorizaţia a expirat şi a izbucnit un scandal repede înăbuşit în sediul PSD Botoşani bunde au fost convocaţi toţi cei implicaţi. De la DSP s-a efectuat control şi s-a constata că autorizaţia era expirată dar Lupaşcu n-a tăiat finanţarea. Viza de funcţionare a primit-o spitalul abia începând cu 23.06.2015, vreme de două săptămâni şi ceva spitalul fiind finanţat fără a întruni condiţiile legale. În situaţia similară de la Podriga, acelaşi Lupaşcu în faţa căruia doar „actele vorbesc” a tăiat imediat finanţarea pentru că aşa a sunat ordinul venit din interiorul PSD.
Îi mai aduc aminte lui Lupaşcu despre afacerile sale cu soţii Lipan Secu, cei arestaţi de procurorii DNA pentru afacerile ilegale cu pădurile ”Harvard” dar care prestau şi servicii medicale la domiciliu. Deşi arestaţi, Lupaşcu a continuat să facă plăţi către firma soţilor Lipan Secu pentru prestări servicii medicale fictive. Atunci tot actele au vorbit, dar erau acte false.
Prefectul Dan Nechifor s-a deplasat la sediul DSP Botoşani să discute cu conducerea situaţia de la Podriga. Toţi cei din conducere au fugit pe uşa din spatele clădirii iar prefectul vorbea singur printre uşi. Dacă Nechifor ar fi fost un prefect cu sânge în instalaţie, n-avea ce căuta la DSP. Pur şi simplu îi convoca pe cei de la DSP şi CAS şi le spunea să rezolve problema în regim de urgenţă sau să-i aducă demisiile.
Prefectul Nechifor plăteşte acum numirea sa politică în funcţie cu pedepsirea pe nedrept a unor bolnavi psihici. De ce n-a pus prefectul mâna pe telefon să-i cheme la Botoşani pe cei din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi pe secretarul de strat de resort din Ministerul Sănătăţii?
Era nu de datoria sa, ci obligaţia sa profesională să procedeze aşa şi să dezvăluie public că în spatele deciziei se află jocul politic criminal al celor din PSD. N-a făcut-o pentru că este, în opinia mea, un prefect momâie.
În ce-i priveşte pe botoşăneni, să ia aminte de pericolul pe care îl reprezintă corupţia care colcăie prin PSD Botoşani şi nu cumva în duminica din 5 iunie să le voteze consilierii judeţeni pentru a le da pe mână Consiliul judeţean. Ne paste un real pericol cu o conducere a CJ-ului formată din oamenii PSD-ului. Votaţi pe oricine altcineva numai lista cu candidaţii PSD la funcţia de consilier judeţean nu. V-am explicat şi ce candidaţi compromişi şi corupţi au pe listă cei din PSD

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Aventura moşului
Horoscopul zilei de 2.06.2016
Suharău: Noi informaţii despre dosarul de fraudare a fondurilor europene de către primarul Chelariu
M-am întâlnit cu familia Alexandru dar n-am acceptat colaborarea
Ioan Rotundu
Pakistan: O tanara a fost arsa de vie dupa ce a refuzat o cerere in casatorie din partea fiului fostului sau sef
Perchezitii la sediul UTI din aeroportul Otopeni. Vicepresedintele UTI, ridicat de mascati
Nicusor Dan, scrisoare deschisa catre Iohannis:
"Faceti apel catre toti romanii sa vina la vot pe 5 iunie, sa nu lase destinul comunitatii lor in mainile unor partide corupte"
Cod galben de ploi si furtuni in 14 judete din estul si centrul tarii
Fortele irakiene intampina o rezistenta dura la Fallujah, unde 20.000 de copii risca sa fie recrutati cu forta
Kurzii ataca gruparea Stat Islamic pe mai multe fronturi
Rezervele valutare ale Romaniei au urcat la 32,67 miliarde de euro
Mongolii s-au retras in 1242 din Europa Centrala si din cauza ploilor si a
noroiului, arata o teorie construita si cu ajutorul unor dovezi de pe teritoriul Romaniei
Dacian Ciolos: Speram ca interconectorul de gaze care se construieste pe sub Dunare sa fie gata pana la finalul toamnei
S-a inaugurat cel mai lung tunel feroviar din lume. De ce constructia a durat 17 ani
La Dorohoi, operele de artă n-au valoare în fraţa autorităţilor locale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă