Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25633
De la 07 Ianuarie 2003
112936471

La Popăuţi, Crin Antonescu i-a cunoscut pe fermierii botoşăneni

  • şi a ascultat epigramele ce i s-au dedicat de primarul epigramist
  • 1 May 2011, 23:00

Ieri, la Staţiunea de Cercetare Popăuţi Botoşani a fost sărbătoare. Vremea excelentă, dar şi entuziasmul sărbătorii de 1 Mai au întregit cadrul de desfăşurare al Târgului Expoziţional de miei şi pielicele, ediţia a VI-a.
Evenimentul a fost pregătit minuţios de către principalul organizator, Asociaţia Moldoovis Botoşani, pe ansamblu fiind considerat o reuşită, o alternativă excelentă pentru botoşănenii care au ţinut să-şi petreacă duminica într-un mod cât mai relaxant.
Participarea fermierilor a fost numeroasă, ponderea acestora acoperind toate judeţele Moldovei. Aceştia au expus pentru cei aproximativ cinci sute de vizitatori exemplare minunate de caprine, taurine, ovine şi păsări.
Rasa de karakul alb, negru, brumăriu au primit aprecieri la superlativ. Nu au lipsit ţiganii cu „suvenirurile” de proastă calitate, cercei, păpuşi de pluş, ace de păr şi altele. Participanţii la târg au avut parte şi de o surpriză din partea celor care au susţinut evenimentul menţionat, Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani.
După o oră de aşteptare, Târgul expoziţional de miei şi pielicele a fost onorat cu prezenţa de Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, care a fost primit cu pâine şi sare, dar şi cu un păhărel de ţuică de Rădeni, pe care liberalul de frunte l-a dat de „duşcă”. Crin Antonescu a fost însoţit de staff-ul pozastaff-ul liberal: Dorin Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ, deputat Dan Bordeianu, preşedintele ONL Vaslui, deputatul Florin Ţurcanu, deputatul Relu Fenehiu, preşedintele PNL Iaşi, Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, prim vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu.
„ La Popăuţi e sărbătoare/ Căci ne-a venit vestita floare/ E crinul nostru cel frumos/ De astă dată sănătos/ E pentru noi locomotivă/ Nu vapor tot în derivă/ E pregătit să învingă greul, Că are-n spate …USL-ul/ USL acea gogoaşă/ Pentru Boc prea uriaşă” a rostit primarul – epigramist de Vârfu Câmpului, Aurel Ungureanu, care a prezentat invitaţii într-un mod inedit…în versuri.
„Când am început acest târg în 2006, puţini îmi dădeau şansa mie şi fermierilor botoşăneni de a avea o anvergură la nivelul celei actuale. Mă rog la Dumnezeu zilnic ca acest târg să reziste mulţi ani de acum încolo spre bucuria dumneavoastră şi satisfacţia organizatorilor” a spus preşedintele Moldoovis, Ionică Nechifor.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu a trecut în revistă detaliile târgului, o adevărată baie de mulţime, primind aprecieri, dar şi critici de la cei prezenţi. Fermierii şi-au spus păsul şi au cerut imperios ajutor printr-un cadru legislativ care să le susţină munca. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Un banc bun
Caricatura zilei
Părinte Grădinaru, atenţie la vorba vicleană!
Mica publicitate
Dorinţa de putere întunecă raţiunea
Ioan Rotundu
Director CFR demis după întârzierile din Gara de Nord
Zece tari din UE aşteptă nerăbdătoare eliminarea completă a restricţiilorpentru muncitorii
Reforma României sau reforma PD-L?
Hosni Mubarak ar putea fi spanzurat
William si Catherine nu vor pleca "imediat" in luna de miere
prinţul se reîntoarce la muncă azi
Ieri, la Popăuţi, Antonescu l-a declarat pe Ţurcanu preşedinte al CJ
votul botoşănenilor pare să nu mai co0ntezenici părerea partenerilor din USL
Crin Antonescu se pricepe la oi precum fermierul la curve
Ouă roşii, pască şi cozonac pentru sufletele celor trecuţi în eternitate
Câştigătorul concursului iniţiat de Ovidiu Portariuc, „Mănânc sănătos”
Cardul de sănătate nu inspiră prea multă îbcredere
Fără taxe pentru certificatul de conformitate
Sporuri în sănătate numai după bugetul spitalului
Pensii dijmuite prin popriri
Paşi alergători spre modernizarea Casei de Cultură Flămânzi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă