Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6343
De la 07 Ianuarie 2003
123783933

Botoşani: Bătrâneţe grele

  • 1 May 2012, 23:00

Săptămâna trecută am avut curiozitatea să văd ce s-a întâmplat cu fostul spital din Truşeşti, desfiinţat de ministrul Sănătăţii Attila Cseke. Voiam să mă conving despre cele auzite şi anume că managerul Gheorghe Câmpanu a făcut din fostul spital o bijuterie de cămin pentru bătrâni.
Cum a reuşit Câmpanu să schimbe destinaţia fostului spital într-un cămin de bătrâni unde aceştia duc o viaţă civilizată puteţi afla urmărind reportajul de mai jos, care a fost difuzat pe postul local de televiziune Tele’M în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, sub titlul „Bătrâneţe grele”..
Pe mine m-a impresionat drama vieţii celor 46 de bătrâni aflaţi în întreţinerea căminului. Am găsit-o aici pe Dohotaru, moaşa comunei Dângeni, acum în vârstă de 92 de ani. Fata i-a murit anul trecut, la vârsta de 60 de ani, iar băiatul, fost angajat pe la Bucureşti, a ajuns o epavă umană din cauza băuturii. Soţul, fost prizonier de război, a murit în anul 2000.
Iar cea care a moşit mii de naşteri, ajunsă în imposibilitatea de a se întreţine singură, a ajuns într-un cămin social pentru că autorităţile comunei Dângeni n-au fost în măsură s-o ajute să-şi petreacă ultimii ani din viaţă acasă , nu printre străini.
Viaţa bătrânului Bordeianu este şi mai dramatică. Fost muncitor prin Bucureşti, a venit acasă, în satul Buhăceni, chemat de soră ca să lucreze pământul. Nu i-au ieşit socotelile, iar cei doi copii ai săi, unul angajat al SPP Bucureşti, celălalt ofiţer SRI la Băneasa, l-au abandonat. A ajuns şi el la mila statului.
Fiecare bătrân dintre cei 46 internaţi are povestea vieţii sale. O poveste dureroasă şi care-ţi stoarce lacrimi ascultând-o.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
42 de inter venţii în ultimele trei zile
Eminescu. Şi Arghezi. Universuri. Paralele.
Dorel Gaftoneanu
Bancul zilei: Comentarii după noaptea nunţii
Comuniştii, puşi la respect de Tricolor
Un pod de cale ferată de 10 tone a fost dezmembrat şi furat în plină zi
O posibilă listă de priorităţi ale Guvernului
Crin Antonescu îşi manifestă apucăturile arogante
Cel mai dur loc de muncă în lumea finanţelor?
Azi, ora 17.00 - prima întâlnire a premierului desemnat cu membrii propuşi ai Cabinetului
Lista miniştrilor Guvernului Ponta
Lactate la vânzare cu termen de valabilitate depăşit
Cadrele didactice au propus, oficialii sistemului s-au făcut că nu aud
Penalizările au pus capăt certurilor dintre medici
Tot mai mulţi botoşăneni se interneaz㠄cu ziua”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog