Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9685
De la 07 Ianuarie 2003
112954939

Dezvăluire şoc:

Apa Grup şi-a falsificat indicatorii financiari

  • 1 March 2007, 23:00

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Ciuştea reia criticile îndreptate asupra conducerii societăţii Apa Grup şi susţine că aceasta n-avea cum să iasă în profit pe anul 2006. El se bazează pe ultimul raport pentru semestrul IV al anului trecut. Pe total, Ciuştea apreciază că societatea a încheiat anul 2006 cu pierderi de 18 miliarde lei şi nici pe departe cu un uşor profit. Mai mult decât atât, din punctul său de vedere, mare parte din pierderile de la societate se datorează cheltuielilor pe salarii. Din calculele acestuia, directorul Apa Grup Florin Nicolau are un salariu mai mare decât al preşedintelui Consiliului Judeţean, lucru care nu i se pare deloc normal. „În ultimii ani, de când societatea este coordonată de către Florin Nicolau, se observă că fondul de salarii aferent anului 2003- 2004 era mai mic, şi în 2005 fondul de salarii creşte cu aproape 80%. Creşterea de salarii nu are corespondent în creşterea cifrei de afaceri şi a volumului de apă vândut”, a precizat Dorin Ciuştea.
Acesta susţine că unul din motivele pentru care societatea a înregistrat pierderi este şi creşterea salariilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean consideră că salariile trebuie coroborate cu rezultatele societăţii. Acesta susţine că a fost acuzat că l-a întrebat pe Nicolau de câţi bani are nevoie. „Eu în fiecare an întreb pe toţi directorii instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean pentru a-mi face o imagine cu privire la care le sunt solicitările”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Ciuştea suspectează că Nicolau se implică şi în activitatea politică, folosind bani publici de la societatea Apa Grup. „Am dubii în ceea ce priveşte ce s-a întâmplat la sfârşitul anului 2006 în ce priveşte materialele de publicitate. Se aprobă procurarea a 1000 pixuri, 1000 brelocuri, 40 mii calendare de buzunar, 52 mii felicitări”, a precizat Dorin Ciuştea. El a prezentat două pixuri identice ca format şi mod de confecţionare, unul inscripţionat cu sigla şi numele PC, iar cel de al doilea cu al societăţii Apa Grup. Ciuştea nu înţelege de ce s-au cheltuit aproximativ 120 milioane lei pe materiale publicitare, în condiţiile în care societatea este cel mai mare dator la bugetul statului din Botoşani.
Totodată nu înţelege cum pierderile au crescut de la 3,3 miliarde în 2003 la 31 miliarde în 2005. „Situaţia de pe semestrul IV a anului 2006, înaintată la Consiliul Judeţean cu semnătura directorului societăţii Apa Grup arată că societatea înregistrează din exploatare 14,4 miliarde pierderi, la care se adaugă 4,3 miliarde din activitatea financiară. Acest uşor profit de care vorbea preşedintele PC Marcela Lozneanu se cheamă 18,7 miliarde pierderi”, susţine vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Acesta susţine că nu are însă nimic personal cu directorul Florin Nicolau, dar doreşte ca societatea să meargă bine, iar dacă toţi se complac în această situaţie se riscă faptul ca societatea să nu mai fie niciodată redresată. De partea cealaltă, vicepreşedinta Marcela Lozneanu susţine că trebuie totuşi aşteptată o analiză a indicatorilor. Cu toate acestea, vicepreşedintele Lozneanu consideră că nimeni nu este de neînlocuit. Cât priveşte salariile foarte mari, acestea sunt stabilite prin contracte pe ramură, fiind mai puţin vina celor de la societatea Apa Grup. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Italia X
A doua trădare a lui Iuda
Horoscop
Friptura de miel
Comentariu la comentarii (XLIII)
(Ioan Rotundu)
Deţinuţi transformaţi în actori de teatru
APIA primeşte cererile de sprijin ale fermierilor, dar numai la sediu
Programul de granturi şcolare s-a modificat
Părinţii învaţă să-şi protejeze copiii de tentaţia drogurilor
Bătaie în toată regula între elevi de liceu
Îngrijitoare de şcoală bătută de director
Cercetat penal pentru evaziune fiscală
Sală a sporturilor de invidiat în Botoşani
Lucrările de mântuială de la blocurile ANL Cişmea ies la iveală
Tensiuni între PNG şi PC
Şcolile de şoferi au scăpat de concurenţa neloaială
Buget mic, speranţe mari
Şeful Poliţiei de Frontieră riscă să fie schimbat din funcţie
Ciuştea consideră că a avut succes la Ministerul Muncii
„Valori” ale PD la europarlamentare
Dezmăţul din învăţământ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă