Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2979
De la 07 Ianuarie 2003
123968603

„Moldova nu este a oligarhilor, nu este a mogulilor,
este a urmaşilor voştri şi a urmaşilor-urmaşilor voştri în vecii vecilor”

  • a spus Traian Băsescu ieri la Iaşi
  • 1 November 2009, 23:00

Piaţa Unirii din Iaşi s-a transformat, ieri, într-o mare portocalie. Peste douăzeci de mii de membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat-Liberal şi ai lui Traian Băsescu, din toată Moldova, au înfruntat un frig pătrunzător mai multe ore pentru a reuşi să transmită mesajul lor candidatului la preşedinţie.
Majoritatea celor prezenţi au purtat geci portocalii, fesuri fulare, iar cucoanele simandicoase şi-au prins eşarfe de aceeaşi culoare la borurile pălăriilor. Discursul preşedintelui Traian Băsescu a fost precedat de un concert de muzică populară, cât se poate de antrenat. În cântecele lor, artiştii îndemnau pe cei prezenţi să voteze cu PDL. „Trandafir din Botoşani, ne-am iubit vreo zece ani…Ce-a fost verde s-a uscat, PDL-iştii s-au distrat”…
Pe ritmurile muzicii populare mulţi dintre cei prezenţi au „pus-o” de-o bătută ca la carte sau de-o sârbă periculoasă. Într-un final, mai-marii PDL şi-au făcut apariţia pe esplanada din faţa Hotelului Unirea, iar cuvintele au început să curgă, în ritm electoral. Toţi cei care au luat cuvântul au adus atingere PSD-ului şi lui Mircea Geoană, amintind pe Ion Iliescu şi anii comunismului.
Contrar preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, candidatul PSD la preşedinţie, care în discursurile pe care le-a ţinut la Botoşani nu a rostit nici un cuvânt care să aducă aminte de „portocalii”. Cel mai aşteptat discurs din Piaţa Unirii din Iaşi a fost al lui Traian Băsescu. Acesta a vorbit circa 30 de minute celor peste 20 de mii de participanţi la miting, care au agitat pancarte şi au fluturat mii de steaguri portocalii, scandând numele candidatului PDL.
„Ştiu că am şi nereuşite în acest mandat, dar se vor transforma în victorii mandatul următor”, şi-a început Traian Băsescu cuvântul său, amintind de pensia minimă pentru persoanele care nu a realizat venituri, cota de 16 la sută care a băgat mai mulţi bani în buzunarele românilor şi de multe altele.
Preşedintele României a făcut apel la patriotismul românilor, rememorând un episod din copilăria sa, moment în care pozaa fost cât pe ce să plângă. „De mic copil, fiind crescut într-o familie de militari, şi mai târziu în meseria pe care am avut-o de comandant de navă, îmi amintesc că dimineaţa se urca drapelul ţării, iar seara se cobora. Drapelul nu trebuie coborât…Nu uitaţi, Moldova nu este a oligarhilor, nu este a mogulilor, este a urmaşilor voştri şi a urmaşilor-urmaşilor voştri în vecii vecilor”, le-a spus celor prezenţi Traian Băsescu care au aplaudat frenetic şi i-au scandat numele.
Înainte să plece, mai-marii Moldovei în PD-L au fost invitaţi de Băsescu să le strângă mâna. „Cine a zis că sunt singur în politică”, a glumit preşedintele în timp ce îi striga pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a fost chemat şi el să strângă mâna preşedintelui. Printre cei aflaţi pe scenă s-a aflat şi Constantin Conţac, susţinător al lui Traian Băsescu pentru fotoliul prezidenţial.
„Vă spun un secret, dar să nu mai spuneţi la nimeni : Geoană nu are nici o şansă”, a spus Traian Băsescu la final, nu înainte de a ura tuturor celor prezenţi „Să trăiţi bine”. „ Ştiu că nu toţi trăiţi bine, dar această criză, care nu e a noastră, dar o traversăm , face lucrurile să meargă mai rău. Dar împreună vom scoate nava din furtună şi românii vor trăi mai bine” a fost promisiunea electorală a lui Traian Băsescu.
Pe scenă au mai fost prezenţi şi deputaţii PD-L Stelică Strugaru şi Cătălin Buhăianu, În mulţime au susţinut Cristian Achiţei, vicepreşedinte CJ Botoşani, Florin Ghiorghiţă, viceprimar municipiul Botoşani, Rodica Huţuleac, director CAS, Florinel Gornea, director Locativa, Victor Ivănescu, director Eltrans, Eugen Ţurcanu, şef al Serviciului de Administrare Baze Sportive şi Agrement, Florin Bulgaru, consilier cabinetul preşedintelui CJ. De la Botoşani s-au îmbarcat în autocare pentru mitingul de la Iaşi, puse la dispoziţie de firme private, câteva mii de persoane. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ceafă de porc umplută cu brânză
Românul şi capra
Program TELE' M Botoşani, luni
Horoscop
Udrea făcută nod marinăresc
Ţâbu s-a înscris la cantina săracilor
Un strigăt creştinesc şi disperat ieşit din adâncul istoriei
Expoziţie interjudeţeană de pictură naivă
Ţigările de Ucraina îngroaşă numărul sancţionaţilor în trafic
Peste 150 de autovehicule întoarse pe dos
Românul şi socoteala din târg
Informaţii despre protezare se pot găsi pe site-ul Ministerului bSănătăţii
Aparatură medicală de pe timpul lui Pazvante
Proprietarii de animale vor fi amendaţi drastic
Dr. Enache aşteaptă cu emoţii exedcutarea silită
„Înlocuirea drapelului naţional cu steagurile PD-L reprezintă o jignire la adresa României”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog