Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39042
De la 07 Ianuarie 2003
95144266

Botoşani: Deşi arestat, Conţac va putea fi votat

  • situaţia sa juridică actuală nu este reglementată de lege
  • 1 November 2012, 23:00

Constantin Conţac va apărea pe buletinele de vot şi botoşănenii pot alege să pună ştampila pe această variantă. Asta cu toate că omul de afaceri, care şi-a dorit să ajungă parlamentar, a fost arestat şi nu mai are dreptul de a fi ales.
Constantin Conţac, a fost arestat noaptea trecută. Candidatura lui Constantin Conţac a fost deja acceptată de Biroul Electoral de Circumscripţie şi nu se mai pot opera schimbări.
„Situaţia aceasta, creată prin condamnarea în mod definitiv a unui candidat după validare, nu este prevăzută de lege. Nu s-a formulat nicio contestaţie până acum, nimeni nu a formulat aşa ceva. Într-o săptămână publicăm lista cu candidaturile definitive şi mai mult ca sigur domnul Conţac va fi pe buletinele de vot”, a declarat Lăcrămioara Axinte, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie.
Dacă va câştiga colegiul său cu 50%+1 din voturi mandatul este invalid. În data de 31 octombrie, ora 18:30, poliţiştii au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Braşov la data de 31.10.2012, privind pe Constantin Conţac, de 67 ani, din municipiul Botoşani, condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie , Legea nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice şi art. 292 din Codul Penal.
De asemenea, în cursul aceleiaşi seri, poliţiştii au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Braşov la data de 31.10.2012, privind pe Liviu Conţac, de 43 ani, din municipiul Botoşani, condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie , Legea nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi art. 292 din Codul Penal, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Botoşani: Profesori care se opun politizării şcolilor de către PSD
numirile de directori la cârma unor şcoli se lasă şi cu scandaluri
Gheorghe Marcu a demisionat din Senat
Reclamat de pacienţii săi, un medic s-a ales cu penalizare
Ghiorghiţă reclamă politizarea şedinţelor CLM
Nova Apaserv se va muta în clădirea fostei Băi Centrale
Subprefectul Tocariu crede că poate selecta dintre ţigani o elită intelectuală
ITM va verifica respectarea zilei libere de Sf. Andrei
Eugen Nicolaescu se comporta ca un caniche
care latră la cei care-l supără pe stăpân
Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea
Curtea de conturi declară neconstituţionale reducerea pensiilor şi suprimarea unor prime
Horoscop
Bancul zilei: Favoruri plătite
Formatul „5+2” este o capcană pentru Republica Moldova
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă