Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6844
De la 07 Ianuarie 2003
123714505

Botoşani/Darabani: Cornel Aroşoaie, un primar descurcăreţ

  • Ioan Rotundu
  • 1 November 2013, 23:00

Inginerul Cornel Aroşoaie a revenit în scaunul de primar după o pauză de patru ani. Primar social-democrat de Darabani din 1996, el a pierdut alegerile din anul 2008 în favoarea liberalului Gheorghe Burlacu. Cu Burlacu primar, dărăbănenii au trăit o tristă experienţă. Oraşul nu s-a mai dezvoltat iar pe deasupra s-a desfiinţat şi spitalul orăşenesc. Şi toate acestea în timp ce Burlacu avea în Darabani doi parlamentari: senatorul liberal Liviu Câmpanu şi deputatul democrat-liberal Stelică Strugaru.
Burlacu n-a ştiut cum să profite de mandatul celor doi parlamentari, aşa că mandatul său de primar a dezamăgit locuitorii care, la alegerile locale de anul trecut l-au votat masiv primar pe Cornel Aroşoaie.
În campania electorală Aroşoaie a promis dărăbănenilor că va rezolva multe din necazurile lor. Am realizat în campania alegerilor locale din vara anului trecut chiar şi un reportaj, având ca personaj principal pe candidatul Aroşoaie. L-am avertizat atunci că dacă va ieşi primar, voi reveni în Darabani să urmăresc dacă se va ţine de cuvânt, adică va realiza ceea ce promitea.
Joi am filmat din nou la Darabani. Aveam informaţii că Aroşoaie ar fi reuşit să rezolve o parte din promisiunile făcute iar dărăbănenii sunt mulţumiţi de modul în care se descurcă primarul lor. Într-adevăr, cu sprijinul parlamentarilor PSD: senatorul Şerban Mihăilescu, deputatul Andrei Dolineaschi şi chiar deputatul liberal Costel Şoptică, primarul a obţinut sprijinul necesar iar de un program de dezvoltare a mai multor localităţi a beneficiat şi oraşul Darabani. S-a asfaltat strada principală pe lungimea de 8,5 km care devenise aproape imposibil de parcurs cu autoturismele, a amenajat 175 locuri de parcare, a pus borduri şi a realizat trotuar4e în zona Şcolii generale Leon Dănăilă, liceului şi spitalului.
Din clădiri rămase în paragină a reuşit să le modernizeze şi să asigure spaţii moderne de lucru pentru Poliţia Locală, Evidenţa Populaţiei, ISU. La stadionul orăşenesc s-au amenajat vestiare pentru jucători, un spaţiu separat unde să se poată servi o gustare după meci, echipa locală de fotbal activând în Divizia D, adică în campionatul judeţean unde ocupă locul VI.
Însă cea mai importantă realizare a primarului este că a reuşit să redeschidă spitalul orăşenesc. Chiar dacă spitalul nu va mai funcţiona la capacitatea de dinainte de a fi închis, are 18 paturi şi poate asigura servicii medicale de pediatrie şi medicină internă. Spitalul funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului judeţean Botoşani iar medicul Cătălin Munteanu, care răspunde de activitate, şi-ar mai dori şi o linie de gardă, ceea ce var rezolva operativ urgenţele medicale timp de 24 de ore.
Este interesant cum de parlamentarii PSD Mihăilescu şi Dolineaschi au reuşit să-l sprijine pe primarul dărăbănean să realizeze multe lucruri utile pentru localnici şi nu-i acordă un sprijin, ce puţin la fel, primarului botoşănean Ovidiu Portariuc. Dar, probabil că prin PSD lupta pentru propira imagine şi putere este la ea acasă, având adânci rădăcini din perioada comunistă.
Cert ceste că la Darabani s-au realizat lucruri frumoase iar primarul Cornel Aroşoaie este destul de descurcăreţ. Reportajul va fi difuza sâmbătă seara, 2 noiembrie, ora 19.00 şi a fost intitulat „Primarul descurcăreţ”. Luni va putea fi vizionat şi pe acest site.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru soţia bătăuşă
Gastronomie: Varză murată
16 tone de furaje distruse din joacă
Moden Calor Botoşani: Comunicat de presă
Lansare de carte la Uvertura Mall
Eva Şimon: Toţi suntem secui?
USL nu a mai existat după alegeri în privinţa justiţiei
CSM, ceva comparabil cu o sectă
România va trebui sa plătească CE peste un miliard de euro pentru deficiente în sistem
Elevii din învăţământul primar si preşcolarii intra în vacanţă
Dacă Antonescu vrea senatori in şlapi şi bermude sau care se duc la spă, să ne spună
Pentru că i-au căzut microfoanele, Ponta l-a acuza pe Băsescu
Tâmpenii, cum să discut eu aşa ceva cu Joe Biden?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog