Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Reportaje
Pamflet
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9455
De la 07 Ianuarie 2003
111048512

Botoşani: Afaceri bănoase la padocul de câini al Primăriei

  • 1 November 2015, 23:00

De ceva timp s-a primit la redacţie mai multe telefoane prin care ni s-a adus la cunoştinţă că la padocul de câini al Primăriei Botoşani se petrec lucruri necinstite în sensul că se fură din hrana animalelor şi se vinde pe piaţă, se inventează cheltuieli ca să se încaseze bani necuveniţi, se eutanasiază animale pentru a se valorifica blana în scop de a se obţine venituri personale.
Este aproape imposibil de verificat realitatea afirmaţiilor în condiţiile în care accesul presei la padocuri este blocat. Totuşi am reuşit să adun câteva informaţii interesante. Hrana la aceşti câini este procurată din două surse: din banii alocaţi pentru padoc şi din sponsorizări. Indiferent de sursa financiară, hrana se procură de la un distribuitor din Constanţa ambalată în saci de plastic în greutate de 10 kg şi se numeşte Rocky-Dog. Mi s-a spus că o astfel de hrană nu se găseşte în comerţ pentru că ea are drept destinaţie hrana câinilor comunitari.
Un sac cu astfel de hrană costă până la 60 lei buc. O sursă mi-a spus că hrana de la padocuri este trecută noaptea peste gard şi preluată de un lucrător de la groapa de gunoi a Urban Serv-ului pe numele de Voroneanu. Acesta ar vinde hrana cu 10 lei sacul prin Tulbureni şi în alte locaţii.
Cetăţeni din Tulbureni mi-au confirmat că prin satul lor este unul Voroneanu care vinde hrană pentru câini dar că nu ştiu de unde o aduce. Am şi fotografiat un sac cu astfel de hrană pe care posesorul mi-a spus că a plătit 10 lei. Acest Voroneanu are o vilişoară în Tulbureni, de unde se poate trage concluzia că dacă eşti „băiat deştept” îţi pozafaci vilă şi dacă lucrezi la groapa de gunoi a oraşului.
Voroneanu vinde hrana din portbagajul unei maşini roşii, un Volkswagen cu numărul de înmatriculare BTR-83-XYZ (foto în curtea vilei din Tulbureni). Neştiind cine sunt, un sătean mi-a dat şi numărul de telefon la care pot face comandă dacă vreau astfel de hrană.
Tot pe surse am aflat că bugetul alocat de Primăria Botoşani la padocuri este de 150 mii euro anual, adică aproape 700 mii lei. Se pare că acest buget este păpat de către medicul veterinar care întocmeşte fel de fel de situaţii de tratament la animale, tratamente care ar fi numai scriptic dar care se decontează.
Am încercat să aflu mai multe sunându-l, prin Rotundu, pe Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani şi care se ocupă direct de padocuri dar n-a răspuns la telefon.
Şi mai ciudat mi se pare că dacă toate aceste mişmaşuri au loc în realitate de ce reprezentanţii Asociaţiei ADOR n-au descoperit afacerile ilegale şi dacă le-au descoperit de ce tac şi se fac complice. Poate că Dana Andrişan, reprezentanta ADOR, citind aceste rânduri va avea ceva de spus în spaţiul public. De ce or fi tăcând şi cei care sponsorizează padocurile cu hrană pentru câini iar hrana lor este valorificată de către îngrijitori în interes personal. Mă refer şi la Liviu Naşcu, unul dintre sponsorii importanţi.
Noi am tras semnalul de alarmă şi am oferit ceva indicii. Mai departe este treaba conducerii Primăriei Botoşani să afle care este adevărul dar şi a celor care se bat cu pumnul în piept că reprezintă societatea civilă cum este Asociaţia ADOR.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 30.10.2015
Reţeta zilei: Ardei decorativi picanţi în oţet
Popa „Cârtiţ㔠a scos satul dator cu 400 milioane lei vechi
Ioan Rotundu
Bancul nzilei: Maria cea emancipată
Horoscopul zilei de 2.11.2015
Comunicat de presă Fundaţia „NICOARÔ Botoşani
Trei cetăţeni afgani depistaţi la frontiera de nord a ţării
Firma care a facut tratamentul fonoabsorbant la clubul Colectiv
Patronii au refuzat sa cumpere material ignifug pentru ca era mai scump
Un membru al formatiei Monarchy Band a murit in incendiul de la Colectiv
Tragedia din clubul Colectiv Marturii ale unui medic din "cea mai grea garda"
Imaginile nu pot surprinde iuresul, emotia si determinarea simtite in lupta noastra cu chinurile victimelor/ Carnagiu, vazut si relatat de o asistenta medicala: Le curgea carnea. Ma implorau. Izbeau in mine
Cronologie: Cele mai grave incendii produse in cluburi de noapte din lume in ultimii 75 de ani
Ambii chitaristi ai formatiei Goodbye to Gravity au murit in urma incendiului din Club Colectiv
Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului clubului Colectiv
Supravietuitori ai incendiului de la clubul Station din SUA, soldat cu 100 de morti si 230 de raniti, intristati de tragedia de la Bucuresti:
"E atat de asemanator. Chiar nu vom invata niciodata?"
Adrian Despot era ars... a inceput sa urle la mine sa car oameni
Medicul Ioan Lascar: Pacientul ars este considerat cel mai complex si mai costisitor tip de pacient imaginabil
Costurile pot ajunge la un milion de euro
Raed Arafat: Este posibil sa se dubleze numarul deceselor
Unii raniti prezinta arsuri pe piele, intoxicatii, arsuri de cai respiratorii si plamani, plus traumatisme
Lumea lu' Rotundu: În luptă cu infracţionalitatea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă