Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25253
De la 07 Ianuarie 2003
112936091

Comisii mixte puse pe capul evazioniştilor din transportul municipal

  • 1 October 2006, 23:00

Verificarea transportului în regim de taxi şi maxi – taxi a scos la iveală multe nereguli. Acţiunea desfăşurată de către o comisie mixtă, în care şi-au dat concursul reprezentanţi a şase instituţii, constituită prin ordinul prefectului Cristian Roman a presupus controale în trafic şi la sediul operatorilor de transport la un număr de 150 taxi şi 40 maxi – taxi. Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, reprezentată prin comisarul Teodor Orhei, a oprit în trafic un număr de 250 de taxi şi 50 maxi – taxi, controlând documentele de identitate ale conducătorilor auto şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor. În urma controlului a fost ridicat permisul unui conducător taxi pentru consum de alcool, trei certificate de înmatriculare au fost reţinute pentru lipsă ITP, iar şase pentru defecţiuni tehnice constatate de RAR. Au fost aplicate, de asemenea, 24 de sancţiuni pentru transport în picioare în maxi – taxi, două pentru neeliberarea biletelor în maxi – taxi, 12 pentru opriri şi staţionări neregulamentare. Patru şoferi de maxi – taxi au fost sancţionaţi pentru încărcarea pasagerilor în alte locuri decât staţiile de maxi – taxi, iar trei de taxi pentru încălcarea prevederilor Legii taximetriei. S-au aplicat 55 de amenzi în valoare de 3.200 RON.
Reprezentanţii Primăriei municipiului Botoşani au verificat valabilitatea licenţelor şi a autorizaţiilor emise de Primărie aplicând 12 sancţiuni, din care trei pentru transportul persoanelor în picioare şi nouă la Legea Taximetriei. Din comisia mixtă au făcut parte şi reprezentanţii Registrului Auto Român, care au urmărit starea tehnică a autovehiculelor, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice din certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor oprite în trafic. Cu acest prilej, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a aplicat şase amenzi contravenţionale în valoare de 3.000 RON pentru neinformarea corespunzătoare a consumatorilor şi în două cazuri pentru depăşirea zonei autorizate a transportului de persoane cu taxiul pe ruta Dorohoi – Botoşani.
Aparatele de taxat au fost verificate de Biroul Român de Metrologie Legală Botoşani, care a urmărit legalitatea mijloacelor de măsurare din dotarea autoturismelor cu are aceştia efectuează activitatea de taxi. Cele 34 de taximetre controlate funcţionau legal. Obiectivul reprezentanţilor Gărzii Financiare a constat în verificarea autorizaţiilor şi licenţelor, modul de utilizare a aparatului de taxat, corespondentul între lampa taxi şi aparatul de taxat şi dacă, clienţii primesc bonul fiscal sau bilete. Aceştia au mai realizat controale inopinate la sediile a 12 agenţi economici, unde au verificat existenţa licenţelor de transport, existenţa veniturilor în evidenţa contabilă, verificarea contractelor de închiriere a autoturismelor de către operatorul de transport persoane în regim de taxi, precum şi disciplina financiară a agenţilor economici. Din cei 12 agenţi economici verificaţi de reprezentanţii Gărzii Financiare, la zece s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 21.100 RON, iar la unul s-a înaintat sesizare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Pentru o mai mare eficienţă a controalelor s-a constatat necesitatea unor măsuri suplimentare precum stabilirea unui program de control al comisiei, incluzând controale inopinate, efectuate după amiaza şi în zilele de sâmbătă şi duminică, includerea în comisie a Inspectoratului Teritorial de Muncă, ce are competenţe în verificarea contractelor de muncă a conducătorilor auto taxi şi maxi – taxi, precum şi a reprezentanţilor Autorităţii Rutiere Române, competenţi în verificarea licenţelor şi a autorizaţiilor. Se simte nevoia unei mai eficiente colaborări între reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române şi Primăria municipiului Botoşani în ceea ce priveşte sancţiunile aplicate, pentru o evidenţiere strictă şi completă a abaterilor săvârşite de către conducătorii auto sau operatorii de transport pentru a putea fi aplicate sancţiunile de suspendare şi anulare a licenţelor, respectiv a autorizaţiilor.
Şeful RAR, Mihăiţă Popa, a sesizat necesitatea înăspririi controalelor la nivelul autorităţilor locale. Răspunsul a venit imediat de la subprefectul Mihai Elvădeanu, care a propus adoptarea din partea consiliilor locale a unor hotărâri care să vină în sprijinul celorlalte organe de control. Pentru că Garda Financiară nu poate opri maşinile de taxi în trafic, chiar dacă ştie că aparatul de taxare este oprit, şeful gărzii financiare a apelat la sprijinul Serviciului Poliţiei Rutiere. „Noi nu putem opri maşinile în trafic. Fiecare taxi are lămpi puse în legătură cu aparatul de taxare. Dacă lampa nu este aprinsă aparatul de taxare nu este pornit”, a declarat Corneliu Mihai, şeful instituţiei Financiare.
Primul reprezentat al Guvernului în teritoriu a solicitat reprezentantului Poliţiei Rutiere să ia măsurile de rigoare pentru a combate fenomenul evaziunii. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Confuzie de păcate cu rang papal
Salată naturistă
Horoscop
Comentariu la comentarii (CLXXV)
(Ioan Rotundu)
Amenda nu mai este o sperietoare pentru cei fără B.I.
Orgoliul de-a nu fi fraierit valorează, uneori, cât o pastilă de ţânţari
Reclamagii de profesie preferă umbrela anonimatului
Se pun bazele unei colaborării cu omologii din ţările vecine
Autorităţile din Darbani vor cămin de bătrâni în oraş
Rectificare de buget votată cu rezerve
Grădiniţă nouă la Leorda
Consiliul Local renunţă la acţionariatul de la FC Botoşani
Luna aceasta porneşte lupta împotriva exploatării prin muncă a copilului
Persoanele vârstnice şi-au sărbătorit ziua
Noi facilităţi pentru bolnavii de diabet
Lidera Ţiprigan consideră procesele cheia revendicărilor
Copil decedat după ce s-a electrocutat
Găsit mort pe calea ferată
Dângenii – între prosperitate şi sărăcie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă