Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4510
De la 07 Ianuarie 2003
113097318

Se pare că Ţābuleac a bătut, totuşi, palma cu Nicolau de la „APA”

  • „cāinii credincioşi” ai partidului şi-au primit osciorul
  • Nicolau va stabili preţul apei, īncă patru ani de acum īnainte
  • 1 October 2008, 23:00

Marţi, săptămāna aceasta, s-au consumat două evenimente majore pentru comunitatea botoşăneană. A fost convocată şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani, iar printre alte puncte īnscrise pe ordinea de zi s-a aflat şi un proiect de hotărāre prin care societatea Apa Grup cerea majorarea preţului la apă. La cererea preşedintelui CJ, Mihai Ţābuleac, acest proiect a fost retras de pe ordinea de zi, pe motiv că, tot marţi, dar după amiază, era convocată Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a societăţii Apa Grup, pentru a se stabilit măsuri cu actuala conducere, care s-a dovedit că de patru ani conduce destinele societăţii din prost spre mai prost.
La ora sorocită, AGA societăţii Apa Grup s-a īntrunit. Cei şapte consilieri judeţeni, membri AGA, s-au aşezat cuminciori pe scaun. Este vorba de liberalii Liviu Andronic şi Florin Ignat, de social-democraţii Mihai Darie şi Mihai Jitaraşu, de democraţi liberalii Cristian Vasile Achiţei şi Alexandru Chiş, de peremistul Eugen Niţură.
Ordinea de zi, respectiv prezentarea unui raport asupra activităţii societăţii şi alegerea noului Consiliu de Administraţie (CA) al AGA s-a epuizat fără ca mult aşteptata schimbare din funcţia a actualei echipe manageriale, īn frunte cu managerul Florin Neculau, să mai fie supusă la vot.
Dimpotrivă, participant la īntrunire, preşedintele Mihai Ţābuleac, al rāndu-i īnregimentat politic īn PDL, n-a fost prea virulent cu privire la activitatea societăţii şi n-a dat semne că ar dori schimbarea acesteia. Ţābuleac a solicitat sprijinul social-democratului Mihai Darie, cu puternice relaţii la Bucureşti, să facă lobby pentru ca datoriile istorice ale societăţii să fie preluate de guvern. N-a precizat care guvern: cel actual, PNL, sau cel viitor, PSD. Şi către PNL s-a făcut apel pentru ca Guvernul să stingă aceste datorii istorice, care se numără īn sute de miliarde de lei vechi, dar sunt şanse mici ca liberalii să dea curs rugăminţii preşedintelui Ţābuleac.
Este ştiut faptul că vicepreşedintele liberal Florin Ţurcanu a cerut ca actuala conducere de la Apa Grup să fie destituită, pentru pozapentru incompetenţă managerială. Īn urma şedinţei de ieri, preşedintele Ţābuleac a asigurat actuala conducere că va avea īn persoana sa un sprijin de nădejde. Aşadar, īn pofida tuturor dovezilor de incompetenţă managerială şi a indicatorilor economici dezastruoşi, echipa condusă de Florin Nicolau va rămāne la cārma societăţii Apa Grup şi īn următorii patru ani.
Cu ceva timp īn urmă noi am consemnat faptul că circula prin mediul politic botoşănean afirmaţia cum că Nicolau ar fi colectat de la colegii de echipă suma de 50 mii euro, bani care ar fi ajuns, fie la PDL, fie la preşedintele Ţābuleac, drept taxă de protecţie pentru a nu fi īnlocuiţi din funcţie. Am argumentat atunci că Nicolau n-avea de unde să adune o astfel de sumă şi că zvonul este unul tendenţios şi denigrator la adresa preşedintelui Ţābuleac. După cele īntāmplate marţi, īn şedinţa AGA de la societatea Apa Grup, parcă ceva nu mi se mai pare īn regulă.
Cel de-al doilea punct aflat pe ordinea de zi a AGA, alegerea Consiliului de Administraţie, de asemenea a decurs fără probleme. Membrii AGA au votat ca din CA să facă parte următorii şapte membri: Ştefan Ţarcă şi Vasile Hălăşanu de la PSD, Viorica Sorescu (soţia prefectului) şi Grigore Bozie de la PNL, Florin-Dan Bulgaru (consilierul preşedintelui Ţābuleac) şi Ovidiu Aparaschiţei de la PDL şi Valerian Apetrei de la PRM.
De precizat că dacă membrii AGA nu primesc vreo remuneraţie pentru activitatea lor, membrii CA primesc 15% din salarul managerului Florin Nicolau, ceea ce īnseamnă cam 1000 lei lunar. Aşadar, partidele şi-au răsplătit „cānii credincioşi”, oferindu-le cāte un oscior pe seama creşterii tarifului la apă pentru a acoperi incompetenţa managerială a conducerii societăţii. Iar „cānii credincioşi” vor vota, de acum īnainte, orice li se va pune la mapă. Noi nu mai contăm! (Ioan Rotundu)

Foto: Actuala echipă managerială: Florin Nicolau - manager general, Cătălin Fetcu - director tehnic şi Cristian Romanovschi - director comercial.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Georgiana s-a cununat religios cu Cici de la SISTEM
Nu Rusia, ci Romānia reprezintă un pericol major pentru Ucraina
Va merge preşedintele Băsescu să-i facă campanie lui Petre Roman la Madrid?
Doi tăntălăi au spart biserica de lāngă …Poliţia Comunitară
Comunicat de presă
Preţ-şoc la carburanţi de 5,4 ron litrul
Horoscop
Pacientul şugubăţ
Conţac şi cei trei trandafiri
Ce lipseşte din Programul PSD
Comentariul comentariilor (CCIV)
(Ioan Rotundu)
Deşi legea interzice, se va continua eutanasierea cāinilor vagabonzi
Vicepreşedintele Ţurcanu cere să se respecte legea
Borbely le face o vizită sinistraţilor de la Rădăuţi Prut
Defavorizaţii primesc servicii sociale de la un voluntar neamţ
Pensionarii au fost felicitaţi, dar şi prelucraţi politic
50 de copii necăjiţi din Botoşani vor merge la grădiniţă
Cartier rezidenţial pentru botoşănenii cu mai puţini bani
Alfa Land construieşte aproape 1.000 de locuinţe multietajate
Blocurile din municipiu sunt reabilitate termic... pe sărite
Primar PDL acuzat că a pus lacăt pe alimentele trimise de CE
gestul său poate fi interpretat ca fiind unul politic
Incendiu la o şcoală din Botoşani
doi elevi au rămas captivi īn clasă
Se acordă subvenţii pentru culturile de toamnă
Lipsa buletinului opreşte plata alocaţiilor complementare
Funcţionarii publici vor salarii majorate cu 50%
ei sunt pregătiţi pentru grevă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă