Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5705
De la 07 Ianuarie 2003
112795931

Botoşani: Panarama numită Summer Fest s-a încheiat

  • 1 September 2013, 23:00

Festivalul verii din acest an a fost organizat cu multe poticneli. În primul rând că deşi se intrase în luna august, primarul Ovidiu Portariuc nu era încă decis dacă evenimentul va mai avea loc. Apoi, din motive pur electorale şi de teama criticii firavei opoziţii, a decis ca festivalul să se desfăşoare între 29 august – 1 septembrie.
Apropo, de ce a fost nevoie ca din festivalul verii şi apoi al berii să fie botezat Summer Fest? Ne este, cumva, ruşine de propria noastră limbă sau aceşti mascalzone care conduc oraşul habar n-au că aici s-a născut Eminescu, cel care a scris nemuritoarea Doină, că de Alexei Mateevici, autorul nepreţioasei ode „Limba noastr㔠închinată graiului românesc sunt convins că n-au habar? Nu ştiu ce-o fi în capul acestor mascalzone şi în capul celor care i-au votat dar ştiu că prostia le stă la rang de cinste.
Anul trecut, din sponsorizări s-au strâns câteva sute de milioane de lei. Primarul Ovidiu Portariuc a fost acuzat că din banii strânşi şi-a achitat facturile din campania electorală. Strâns cu uşa, primarul a promis presei că va prezenta cum s-au cheltuit banii din sponsorizări. Nici până astăzi nu s-a mai ţinut de cuvânt. Şi în acest an s-au strâns ceva bănuţi. Numai Gheorghe Ciubotaru de la Electroalfa a donat suma de 50 mii lei, adică 500 milioane lei vechi. A dat omul că are de unde! Investiţia Cornişa i-a adus o găină care va face numai ouă de aur cel puţin trei ani de acum înainte
Se zice că s-au strâns sume de peste 1,5 miliarde lei vechi. Cum s-au cheltuit? O parte s-au dus în buzunarul formaţiilor muzicale care au urcat pe scenă, o altă parte pe protocol şi, nu vom şti niciodată, o anumită parte în buzunarul organizatorilor.
Să mai aducem în discuţie şi locaţia aleasă. Firesc era ca festivalul să fi fost organizat în Centrul istoric, că tot s-a lăudat primarul că prin această zonă va curge lapte şi miere pentru patronii iar comerţul va înflori ca în Grecia antică. N-am înţeles de ce primarul Portariuc n-a voit ca toată nebunia să se consume în Centrul istoric şi să-i obişnuiască pe botoşăneni să mai dea pe aici şi în cursul săptămânii.
Presa de curte, adică tributară primarului, a scris că la festival au participat peste 6 mii în prima seară, peste 17 în a doua şi cifra a urcat ameţitor spre 35 de mii, că şi cei de la trupa Voltaj s-au mirat unde au încăput atâţia spectatori pe post de gură cască.
Cifrele sunt umflate cu nesimţire. Este ştiut că pe un m.p., la înghesuială, încap trei adulţi. Suprafaţa din faţa scenei de la monument nu are mai mult de 3 mii m.p. Dacă scădem suprafaţa fântânii arteziene din faţa muzeului şi a scuarurilor cu flori suprafaţa este mai mică. Aşa stând lucrurile, în cea mai aglomerată seară nu puteau fi mai mult de 9 mii de persoane. Însă spectatorii stăteau grupuri şi cu spaţii între ele, deci cifra de 9 mii însăşi este generoasă.
S-a minţit de către oficiali pentru că presa din ziua de azi preia ce i se toarnă pe pâlnia dezinformării fără a verifica cât de cât informaţiile.
Centrul istoric dispune cam de acelaşi spaţiu şi nu s-ar fi încurcat circulaţia pe bulevard. N-a vrut primarul să-i deranjeze pe ţigani? Poate!
Festivalul s-a încheiat, cu bunele şi cu relele lui. Să ne pregătim pentru Ziua recoltei. Probabil că primarul Portariuc o va organiza tot în parcarea Elv, ca şi anul trecut.
Nu avem poze de la faţa locului pentru că sâmbătă seară ţiganii s-au aflat la post şi ne-au subtilizat aparatul foto. Vom cumpăra altul astăzi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Darurile lui Dumnezeu către Adam şi Eva
ANSVSA: România poate relua exporturile de carne de porc către China
Kelemen Hunor ii propune premierului o relaxare fiscală pentru 2014
O substanţă chimică misterioasă apărută pe plajele Marii Negre bulgăreşti
Victor Ponta grăbeşte adoptarea legii referendumului
Ponta va vota împotriva proiectului Roşia Montana
Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile
Lista modificărilor de preţuri valabile de la 1 septembrie
ce scumpiri aduce toamna în portofelele românilor
Ipocrizie şi duplicitate la liderii USL
Ioan Rotundu
Ministrul pitic s-a tâmpit
Ioan Rotundu
Voluntariat cultural şi la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă