Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6487
De la 07 Ianuarie 2003
123769703

Botoşani/Ungureni: Ruina şcolară ale lui Tăriceanu de la Epureni

  • 1 September 2014, 23:00

Primarul liberal al comunei Ungureni, Ilie Ivanache (foto), se numără printre victimele Guvernului Ponta. Deşi Liviu Dragnea a motivat că Ordonanţa de migrare politică a aleşilor locali s-a emis pentru a-i sprijini pe primarii PSD-ului care sunt blocaţi în decizii de majorităţile formate din PNL şi PDL, realitatea este cu totul alta. Nu de majorităţile din consiliile locale sunt blocaţi primarii în a rezolva probleme de investiţii locale ci chiar de Guvernul Ponta.
La Ungureni, primarul Ivanache se chinui din anul 2007 să ridice şcoală nouă în satul Epureni, şcoala veche devenind neîncăpătoare. În anul 2007 Guvernul Tăriceanu i-a alocat 7 miliarde lei vechi să construiască o nouă şcoală. A primi efectiv suma de 3 miliarde lei cu care a reuşit să ridice zidurile şi să pună acoperişul. I-ar mai fi trebuit 3 miliarde ca să ducă lucrarea la bun sfârşit. Numai că începând cu anul 2008 nu a mai primit nici un ban. Pe vremea Guvernului Boc a încercat să obţină banii necesari să finalizeze lucrarea. Ministerul Educaţiei, finanţatorul investiţiei, condus atunci de social-democrata Ecaterina Andronescu nu l-a inclus la finanţare.
Nici Ada Macovei, democrat-liberala aflată în funcţia de inspector general al IŞJ Botoşani nu l-a ajutat în niciun fel. În 2012, când la putere a venit Guvernul Ponta, a încercat din nou să obţină banii necesari continuării investiţiei. Actualul inspector general şcolar al IJŞ Botoşani, profesoara social-democrată Mihaela Huncă pur şi simplu nu l-a luat pozaîn seamă. Sunt doi ani de când primarul încearcă să convingă reprezentanţii actuali ai Guvernului Ponta să aloce banii necesari finalizării lucrărilor, să poată şi elevii din Epureni să înveţe şi ei în condiţii civilizate.
Răspunsul primit la toate demersurile sale a fost că nu sunt alocate fonduri pentru aşa ceva. În schimb, vicepremierul Liviu Dragnea şi premierul Victor Ponta sunt foarte darnici cu banii de la bugetul public când vine vorba de vreo biserică sau mănăstire. Recent, după vizita electorală la Mănăstirea Nicula de lângă Cluj, premierul Ponta a alocat mănăstirii, din fondul de rezervă al guvernului, suma de 2 milioane de lei. Pentru ca şcoala din Epureni să fie terminată ar fi nevoie de doar 300 mii lei.
Abandonată din toamna anului 2007, clădirea începe să se autodemoleze. Cum se poate observa şi din fotografie, tencuiala de pe zidurile exterioare a început să cadă. Nici cea interioară nu stă mai bine, diferenţele de temperatură iarnă-vară măcinând-o. Iată dar, că blocajul investiţiilor la nivel de primării nu se datorează majorităţilor din consiliul local, indiferent de culoarea politică a acesteia, ci lipsei de fonduri guvernamentale.
Şi în această toamnă elevii din Epureni vor învăţa în şcoala veche şi vor privi cum cea nouă se macină bucată cu bucată neînţelegând de ce. Nici părinţii lor nu înţeleg de ce, pentru că despre astfel de atitudini ale Guvernului Ponta nu li se arată nimic la Antena 3.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dezamăgirea soţiei
Horoscopul zilei
Victor Ponta se va intalni cu premierul si cu presedintele Chinei
Deputatul Ioan Munteanu (PSD): Legea privind votul obligatoriu, prioritate in actuala sesiune parlamentara
Iohannis, despre propunerea Elenei Udrea privind sustinerea candidaturii ei
Alte bancuri, daca stiti, sa mi le scrieti
Ucraina: Mai multi intelectuali polonezi fac apel la europeni sa evite repetarea scenariului din 1939
Dan Voiculescu va executa pedeapsa in regim inchis
Victor Ponta invita oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in agricultura, energia si infrastructura din Romania
Amnistia fiscală, ordinară infracţiune penală
Ioan Rotundu
Senatul a adoptat proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor
Amanetarea viitorului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog