Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21290
De la 07 Ianuarie 2003
90783261

Ţābuleac – un pārcălab al Botoşanilor care īmparte huzmeturi favoriţilor săi

  • 19 April 2010, 23:00

Precum pārcălabii Moldovei īn evul mediu, care dăruiau favoriţilor huzmeturi de numire īn diferite funcţii publice, tot aşa şi Mihai Ţābuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani īmparte funcţii celor care īl gratulează cu laude şi-i ridică osanale, acest mod curtenitor (a se citi servilism) constituind hrana sa zilnică de ordin spiritual. Se spune că aceste huzmeturi mai au şi implicaţii de ordin financiar, dar dacă cei de la DIICOT nu-s īnzestraţi cu puteri paranormale să poată vedea precum ieşeanca Valentina, nu putem aduce vorbă de funie īn casa spānzuratului.
Despre cum a ajuns Miluţă Jijie manager peste opera eminesciană, adică director al Memorialului Ipoteşti, cu o leafă lunară de 56 milioane lei, noi am scris. Şi la ce au folosit scrierile noastre? La nimic. Preşedintele Ţābuleac a tăcut şi şi-a văzut de afacerile sale. A īncălcat legea şi a impus condiţii de studii pentru managerul Memorialului īn deplină conformitate cu pregătirea lui Jijie.
Postul cerea un candidat cu studii culturale de specialitate şi a fost ocupat de către un economist specializat īn producţia de tractoare. Singurul lucru de continuitate īntre fostul manager Coşereanu şi actualul Jijie a rămas salariul de 56 milioane lei. Chiar dacă leafa a fost stabilită avāndu-se īn vedere că managerul trebuie să fie cercetător īn domeniu, Ţābuleac a considerat că şi Jijie este un cel de cercetător specializat īn provocarea de falimente, aşa cum a procedat şi cu fosta societate Mecanex, pe care a falimentat-o cu succes.
Pentru că īn eliberarea huzmetului pentru Jijie īntreaga operaţiune s-a soldat cu succes, īn aceste zile preşedintele Ţābuleac a mai semnat două huzmeturi. Primul, pentru numirea social-democratului Vasile Hălăsanu (foto), erou revoluţionar de profesie, īn funcţia de director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitar㖠Aqua, societate nou īnfiinţată īn subordinea Consiliului Judeţean Botoşani.
Numirea lui Hălăsanu i-a lăsat cu gura căscată pe liderii PDL Botoşani. Ei se aşteptau ca măcar de ochii lumii Ţābuleac să īnsceneze un concurs iar cāştigătorul să fie un democrat-liberal. Dar ca Ţābuleac să numească direct prin semnătura sa pe un social-democrat care nici măcar nu s-a remarcat prin a īnjura puterea, asta li s-a părut prea de tot.
Īn schimb, preşedintele Ţābuleac şi-a frecat fericit māinile că le-a mai dat odată cu tifla celor din PDL. Şi ca nu cumva să nu i se īnţeleagă semnatul transmis, le-a mai dat celor din PDL o lecţie. Pe Ovidiu Paraschiv, fostul său şofer din perioada cānd era senator PNL, l-a numit director la Administraţia Domeniului Integrat – Canale şi Gunoaie.
Acum, īn mapa sa de lucru stă gata pregătit pentru semnătură un alt huzmet. Este vorba de ungerea īn funcţia de director la Şcoala Populară de Artă a actorului Florin Aioniţoaie. Simpaticul nostru actor l-a servit cu credinţă īn īntreaga campanie electorală din 2008 şi pānă acum nu s-a bucurat de nici o recompensă. E drept, a ciupit un Program cu finanţare europeană prin care i-a pricopsit pe ţiganii din satul Baranca, comuna Crisineşti cu cāte o capră, dar cum ţiganii au māncat caprele, actorul n-a mai avut ce „paşte” iar Programul stă īn coadă de peşte.
Prin pensionarea directorului de la Şcoala Populară de Artă postul a devenit vacant. Conform modelului „Memorialul Ipoteşti”, preşedintele CJ a īntocmit un Caiet de sarcini pentru desemnarea viitorului director, după chipul şi asemănarea actorului. Concursul nu va fi o problemă, cum n-a fost nici pentru Jijie, aşa că simpaticul actor se poate considera director. Dealtfel a şi făcut o vizită la Şcoală, un fel de recunoaştere a viitorului cabinet de lucru. Tare mirat a rămas actorul cānd a constatat că angajaţii Şcolii sunt profesori de diferite discipline şi nu actori. Va avea timp de acum īnainte să īmbunătăţească structura profesională. Cine dintre noi n-a văzut pe scenă actor cāntānd la vioară sau la contrabas, ori dansānd uşor ca o lebădă?!
Revenind la cele două huzmeturi prin acre s-au făcut numiri īn fruntea ADI, nu pot să nu mai fac o mică precizare. ADI – Aqua, conform studiului de fezabilitate īntocmit, va beneficia de bani europeni īn sumă de 100 milioane euro, pentru aducţiune de apă īn toate localităţile judeţului. N-.o spun eu, o spun cei care lucrează īn branşă, şpaga la aşa ceva este de 20% şi se īmparte frăţeşte. La celălalt ADI – Canal şi Gunoaie, finanţarea va fi de 32 milioane euro. Cānd ai de manevrat astfel de sume, cum să nu-ţi numeşti oameni de īncredere?!
Surse din PDL mi-au relatat că Ţābuleac s-a exprimat asupra apropiatelor alegeri din partid că el ori va fi preşedinte, ori nimic. După cum īl lucrează pe Flkutur, n-ar trebui să ne mirăm de va ieşi preşedinte. Are omul stofă, ce mai!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Spre Moldova cu numerele de īnmatriculare expirate
Comunicat de presa - AJOFM
Comunicat de pres㠖 Locuri de muncă
Bancul zilei: Beţivul şi nevasta
Horoscop
Gafaa anticonstituţională a ministrului Elena Udrea la Miercurea Ciuc
sperăm că este doar o gafă
Nimeni nu pune la īndoială că limba de stat a Republicii Moldova este romāna
“Vorbele mari despre unitatea europeană sunt doar vorbe”
marile puteri europene au īntors spatele polonezilor
Cel mai cunoscut mafiot din Australia a fost ucis īn īnchisoare
Procurorul şef al DIICOT vrea mărirea duratei de reţinere a unui inculpat
Lumea lu’ Rotundu
Pescuit penal
Fără căldură
Amendaţi Legea Educaţiei!
invită deputatul PSD Andrei Dolineaschi
Mai sunt trei zile pānă la Zilele Oraşului
Depistaţi cu găinile dosite-n coteţ
Tānăra iute de mānă a picat īn plasă ca o gāscă
Surprins călare pe butoi, n-a apucat să umple nici o sticlă cu vin
Aproape 600 de cartuşe şi capse de aprindere descoperite īn curtea unui botoşănean
Īncăierare īntre părinţi şi profesori
Ioan Rotundu
Dovezi incontestabile
Profesorii iar nu se īnţeleg asupra grevei
Bolnavii de tuberculoză să-şi cumpere lumānare
Evoluţia locurilor de muncă
Evoluţia locurilor de muncă
Acţiune īn forţă a celor de la Ricovery
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă