Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24286
De la 07 Ianuarie 2003
112935124

Ţâbuleac – un pârcălab al Botoşanilor care împarte huzmeturi favoriţilor săi

  • 19 April 2010, 23:00

Precum pârcălabii Moldovei în evul mediu, care dăruiau favoriţilor huzmeturi de numire în diferite funcţii publice, tot aşa şi Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani împarte funcţii celor care îl gratulează cu laude şi-i ridică osanale, acest mod curtenitor (a se citi servilism) constituind hrana sa zilnică de ordin spiritual. Se spune că aceste huzmeturi mai au şi implicaţii de ordin financiar, dar dacă cei de la DIICOT nu-s înzestraţi cu puteri paranormale să poată vedea precum ieşeanca Valentina, nu putem aduce vorbă de funie în casa spânzuratului.
Despre cum a ajuns Miluţă Jijie manager peste opera eminesciană, adică director al Memorialului Ipoteşti, cu o leafă lunară de 56 milioane lei, noi am scris. Şi la ce au folosit scrierile noastre? La nimic. Preşedintele Ţâbuleac a tăcut şi şi-a văzut de afacerile sale. A încălcat legea şi a impus condiţii de studii pentru managerul Memorialului în deplină conformitate cu pregătirea lui Jijie.
Postul cerea un candidat cu studii culturale de specialitate şi a fost ocupat de către un economist specializat în producţia de tractoare. Singurul lucru de continuitate între fostul manager Coşereanu şi actualul Jijie a rămas salariul de 56 milioane lei. Chiar dacă leafa a fost stabilită avându-se în vedere că managerul trebuie să fie cercetător în domeniu, Ţâbuleac a considerat că şi Jijie este un cel de cercetător specializat în provocarea de falimente, aşa cum a procedat şi cu fosta societate Mecanex, pe care a falimentat-o cu succes.
Pentru că în eliberarea huzmetului pentru Jijie întreaga operaţiune s-a soldat cu succes, în aceste zile preşedintele Ţâbuleac a mai semnat două huzmeturi. Primul, pentru numirea social-democratului Vasile Hălăsanu (foto), erou revoluţionar de profesie, în funcţia de director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară– Aqua, societate nou înfiinţată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani.
Numirea lui Hălăsanu i-a lăsat cu gura căscată pe liderii PDL Botoşani. Ei se aşteptau ca măcar de ochii lumii Ţâbuleac să însceneze un concurs iar câştigătorul să fie un democrat-liberal. Dar ca Ţâbuleac să numească direct prin semnătura sa pe un social-democrat care nici măcar nu s-a remarcat prin a înjura puterea, asta li s-a părut prea de tot.
În schimb, preşedintele Ţâbuleac şi-a frecat fericit mâinile că le-a mai dat odată cu tifla celor din PDL. Şi ca nu cumva să nu i se înţeleagă semnatul transmis, le-a mai dat celor din PDL o lecţie. Pe Ovidiu Paraschiv, fostul său şofer din perioada când era senator PNL, l-a numit director la Administraţia Domeniului Integrat – Canale şi Gunoaie.
Acum, în mapa sa de lucru stă gata pregătit pentru semnătură un alt huzmet. Este vorba de ungerea în funcţia de director la Şcoala Populară de Artă a actorului Florin Aioniţoaie. Simpaticul nostru actor l-a servit cu credinţă în întreaga campanie electorală din 2008 şi până acum nu s-a bucurat de nici o recompensă. E drept, a ciupit un Program cu finanţare europeană prin care i-a pricopsit pe ţiganii din satul Baranca, comuna Crisineşti cu câte o capră, dar cum ţiganii au mâncat caprele, actorul n-a mai avut ce „paşte” iar Programul stă în coadă de peşte.
Prin pensionarea directorului de la Şcoala Populară de Artă postul a devenit vacant. Conform modelului „Memorialul Ipoteşti”, preşedintele CJ a întocmit un Caiet de sarcini pentru desemnarea viitorului director, după chipul şi asemănarea actorului. Concursul nu va fi o problemă, cum n-a fost nici pentru Jijie, aşa că simpaticul actor se poate considera director. Dealtfel a şi făcut o vizită la Şcoală, un fel de recunoaştere a viitorului cabinet de lucru. Tare mirat a rămas actorul când a constatat că angajaţii Şcolii sunt profesori de diferite discipline şi nu actori. Va avea timp de acum înainte să îmbunătăţească structura profesională. Cine dintre noi n-a văzut pe scenă actor cântând la vioară sau la contrabas, ori dansând uşor ca o lebădă?!
Revenind la cele două huzmeturi prin acre s-au făcut numiri în fruntea ADI, nu pot să nu mai fac o mică precizare. ADI – Aqua, conform studiului de fezabilitate întocmit, va beneficia de bani europeni în sumă de 100 milioane euro, pentru aducţiune de apă în toate localităţile judeţului. N-.o spun eu, o spun cei care lucrează în branşă, şpaga la aşa ceva este de 20% şi se împarte frăţeşte. La celălalt ADI – Canal şi Gunoaie, finanţarea va fi de 32 milioane euro. Când ai de manevrat astfel de sume, cum să nu-ţi numeşti oameni de încredere?!
Surse din PDL mi-au relatat că Ţâbuleac s-a exprimat asupra apropiatelor alegeri din partid că el ori va fi preşedinte, ori nimic. După cum îl lucrează pe Flkutur, n-ar trebui să ne mirăm de va ieşi preşedinte. Are omul stofă, ce mai!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Spre Moldova cu numerele de înmatriculare expirate
Comunicat de presa - AJOFM
Comunicat de presă – Locuri de muncă
Bancul zilei: Beţivul şi nevasta
Horoscop
Gafaa anticonstituţională a ministrului Elena Udrea la Miercurea Ciuc
sperăm că este doar o gafă
Nimeni nu pune la îndoială că limba de stat a Republicii Moldova este româna
“Vorbele mari despre unitatea europeană sunt doar vorbe”
marile puteri europene au întors spatele polonezilor
Cel mai cunoscut mafiot din Australia a fost ucis în închisoare
Procurorul şef al DIICOT vrea mărirea duratei de reţinere a unui inculpat
Lumea lu’ Rotundu
Pescuit penal
Fără căldură
Amendaţi Legea Educaţiei!
invită deputatul PSD Andrei Dolineaschi
Mai sunt trei zile până la Zilele Oraşului
Depistaţi cu găinile dosite-n coteţ
Tânăra iute de mână a picat în plasă ca o gâscă
Surprins călare pe butoi, n-a apucat să umple nici o sticlă cu vin
Aproape 600 de cartuşe şi capse de aprindere descoperite în curtea unui botoşănean
Încăierare între părinţi şi profesori
Ioan Rotundu
Dovezi incontestabile
Profesorii iar nu se înţeleg asupra grevei
Bolnavii de tuberculoză să-şi cumpere lumânare
Evoluţia locurilor de muncă
Evoluţia locurilor de muncă
Acţiune în forţă a celor de la Ricovery
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă