Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10384
De la 07 Ianuarie 2003
111049441

Portariuc a trecut la luptă cu organismele modificate genetic

  • 19 April 2011, 23:00

După cum a promis la începutul acestui an, vicepreşedintele PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc, a demarat ieri campania de strângere de semnături numită generic „Botoşani – Zonă liberă de organisme modificate genetic”.
Patru echipe mobile de voluntari se vor afla în zonele centrale ale oraşului până pe 1 mai pentru a împărţi materiale informative asupra efectele nocive pe care le exercită organismele modificate genetic asupra sănătăţii.
În primă fază, campania şi-a propus să strângă peste 5000 de semnături care ulterior vor fi înaintate autorităţilor locale, anume Primăria municipiului Botoşani, Consiliului Judeţean, Direcţia Agricolă Judeţeană şi Ministerul Agriculturii.
„În ultima perioadă am aflat nişte lucruri îngrozitoare şi anume că, din sfera politicului, am aflat pe faţă sau mai puţin cunoscut, se face lobby pentru organismele modificate genetic. Cred că problema ne priveşte pe toţi şi trebuie să luăm poziţie vis a vis de această problemă.
Organismele modificate genetic au efecte nocive asupra oamenilor, au efecte negative asupra mediului şi aici mă refer atât la apă cât şi la sol şi nu în ultimul rând au efecte negative asupra dimensiunii economice şi anume scăderea veniturilor fermierilor şi chiar pierderea independenţei în ultimă faţă de către aceştia”
, a declarat Ovidiu Portariuc.
Campania menţionată mai cuprinde şi un concurs pentru botoşăneni „tratat” la final cu premii consistente. „Este un concurs care se va desfăşura până pe data de 5 mai, persoanele interesate vor participa prin intermediul unui talon, vom avea şi premii, premiul cel mare va fi de 300 de euro, cinci premii a câte 40 de euro, plus coşuri de produse bio, solicităm cetăţenii să îşi spună punctul de vedere vis a vis de un regim de viaţă sănătos, de o alimentaţie sănătoasă pentru o zi”, a adăugat vicepreşedintele PSD.
Comisia care va valida câştigătorii va fi compusă dintr-un medic nutriţionist, un jurnalist şi un voluntar din rândul cetăţenilor. Ovidiu Portariuc mai pregăteşte o surpriză în această perioadă, o rundă de discuţii pro şi contra organismelor modificate genetic, cu participarea directorului Institutului de Cercetare Alimentară, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
„Împreună cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile să discutăm într-adevăr care sunt argumentele care ne duc pe noi la lupta asta împotriva organismelor modificate genetic. Există un pericol real, sau nu există? Cetăţenii trebuie să ştie foarte bine şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză”, a mai spus Ovidiu Portariuc. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Ofertă refuzată
Caricatura yilei
Locuinţă aprinsă din neglijenţă
MOL a semnat acordurile de concesiune pentru trei perimetre de explorare petrolieră din România
Un întreg sat medieval din Italia, de vânzare pentru 550.000 de euro
Emil Boc: Ioan Botiş este un om onest, situaţia sa nu e nouă
Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in România
"Ungaria e ruşinea Europei" - Comentatori germani despre noua Constituţie maghiară
România, cea mai mare creştere economică din rândul noilor state membre ale UE in 2012
Ajutor pentru botoşănenii aflaţi în lipsuri şi suferinţe
Surse: Crin Antonescu vine la Botoşani
Directorii de spitale speră că ministerul Sănătăţii nu-i va ţepui
Cozonac cu multe semne de întrebare la termenul de valabilitate
Au câştigat banii dar… numai pe hârtie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă