Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23491
De la 07 Ianuarie 2003
113179180

Botoşani: Uimitoarele matrapazlâcuri ale baronului PSD de Văculeşti

  • Ioan Rotundu
  • 19 April 2016, 23:00

Primarul comunei Văculeşti Sorin Gânga, recunoscut de localnici ca fiind baron PSD, a sărbătorit duminică 17 aprilie, Zilele comunei Văculeşti. Sărbătoarea nu are nimic la bază care să-i dea aer sărbătoresc dar primarul aşa a decis. Localitatea Văculeşti are ca dată oficială de atestare 14 aprilie 1415 conform unui hrisov semnat de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun .
Firesc ar fi fost ca cifra rotundă de 600 de ani de la atestarea documentară să fi fost sărbătorită anul trecut dar primarul a decis să amâne sărbătoarea cu un an pentru că avea nevoie de un astfel de eveniment în preajma alegerilor locale. Metoda se practică cu succes la toţi aleşii PSD-ului, inclusiv la Botoşani.
Consilierii locali ai PNL susţin că primarul n-a adoptat nicio hotărâre în Consiliul local de organizare a acestei sărbători şi nimeni nu cunoaşte câţi bani s-au cheltuit din bugetul local.
Cert este că la eveniment n-au fost invitaţi să participe decât numai oamenii PSD-ului, restul de consilieri locali şi săteni fiind ţinuţi la distanţă.
Ca evenimentul să fie adus în atenţia întregii comune, primarul a contactat pe cei de la Tele Moldova Iaşi, mai exact pe patronul şi realizatorul de emisiuni pe bani mulţi Petru Frăsilă cunoscut ca fiind om de casă al PSD-ului pe întreaga zonă a Moldovei, care a filmat distracţia familiei social-democrată şi a difuzat-o apoi pe cablu în întreaga comună.
În interviul luat de către un reporter al postului tv, printre alte gogomănii, primarul Gânga s-a plâns că n-a putut face prea multe în acest mandat pentru comună deoarece a preluat primăria cu datorii de peste patru miliarde lei vechi lăsate de fostul primar Iulian Vlas. Gânga a minţit debordant pentru că Vlas nu i-a lăsat datorie niciun leu. În schimb, banii bugetului primarul i-a dirijat către firma deputatului liberal Costel Şoptică cu care a făcut afaceri extrem de prospere, diferenţa de culoare politică nefiindu-le o piedică.
Dar grosul afacerilor făcute de Gânga în acest mandat abia urmează să fie aflate de către săteni. Grăjdarul primarului care se ocupă de treburile murdare ale acestuia este Ionuţ Şcolaru. Acest Şcolaru a pus bazele unei societăţi prin care primarul a spălat sume importante de bani.
De exemplu, la şcoala Văculeşti s-a înlocuit parchetul cu cetăţenii aflaţi în plată la Legea 416, lucrarea fiind supervizată de viceprimarul Constantin Diaconescu pe care Gânga îl ţine tot într-o beţie ca nu cumva să priceapă ce vede. Întreaga lucrare a fost facturată ca fiind executată de firma lui Şcolaru, primarul grăbindu-se să-i facă plata pentru a primi paraua îndărăt.
Prin firma lui Şcolaru s-au mai decontat lucrări efectuate de cetăţenii la 416 precum podeţul de la şcoala Văculeşti, la şcoala Gorovei unde s-a spat cu utilajul primăriei, la dispensar etc. De precizat că acest Ionuţ Şcolaru este şi secretarul organizaţiei tinerilor PSD din comună, primarul fiindu-i şef politic.
Alte afaceri le-a făcut primarul cu „domnul Radu” cititorul de contoare de la E.ON pe partea de Dorohoi. Acest Radu are o societate a sa prin care execută lucrări de natură electrică. A schimbat 9 becuri stradale pentru care primarul i-a plătit 90 milioane lei vechi. Când viceprimarul Diaconescu a vociferat că-i prea de oaie, „domnul Radu” l-a chemat la negocieri şi i-a închis guriţa. De menţionat că înlocuirea becurilor s-a făcut tot cu sătenii aflaţi în plată la 416.
Tot „domnu’ Radu” a executat şi lucrarea de amplasare a camerelor video în sat, prima cameră fiind montată la locuinţa primarului. Tot la locuinţa primarului acest Radu a executat lucrări de reţea electrică plata fiind făcută prin încărcarea facturilor decontate din banii primăriei.
Dar uimitoarele matrapazlâcuri ale primarului Sorin Gânga nu se opresc aici. Mai are nişte daraveli cu fostul şef al PNA de sub Guvernul Năstase, dorohoianul Ioan Amariei. Dar despre aceste combinaţii ceva mai târziu că ne mai trebuie nişte informaţii edificatoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Bărbatul idiot
Reţeta zilei: Drob de miel
Horoscopul zilei de 20.04.2016
Un senator acuza BNR ca e "stat in stat":
Parlamentul sa poata demite Consiliul de Administratie al Bancii
Marian Munteanu: Acum sapte-opt luni m-a cautat un senator liberal si am mers la Cotroceni pentru o intalnire cu Iohannis
Ministerul pentru Consultare Publica: 81 de institutii nu au implementat deloc memorandumul privind transparenta in administratie
Hipermarketurile, obligate sa comercializeze produse locale si regionale in proportie de minim 51%
Ministrul Agriculturii: "Este foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine"
Klaus Iohannis va returna "imediat" chiria incasata pentru casa din Sibiu pierduta in justitie, incepand cu data deciziei definitive
Războiul sondajelor a ajuns şi la Darabani
Consiliul Judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, discutata de conducerea PNL
Mai multe sedinte, programate pentru miercuri
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă