Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10601
De la 07 Ianuarie 2003
111049658

S-a depăşit orice limită a răbdării

  • 19 August 2007, 23:00

Locatarii din cartierul Griviţa II nu mai pot suporta bătaia de joc la care sunt supuşi de către firma ce execută înlocuirea conductelor termice vechi cu altele noi. Executantul, firma bucureşteană General Fluid SA, despre care noi am mai scris, pur şi simpli îşi bate joc de toţi cei ce vieţuiesc în această zonă. Conducerea societăţii Termica a luat cunoştinţă de situaţia din teren, a convocat la dialog reprezentanţii firmei, a încercat să-i determine să respecte graficul de lucrări şi să reducă la minim blocările de circulaţie din zonă. După acest dialog, câteva zile cei de la General Fluid au fost văzuţi foind prin zonă. Au terminat, pe strada Împăratul Traian, de montat conductele şi chiar au acoperit şanţul săpat. Numai că, în urma acestor lucrări, a rămas pământul excavat şi aruncat, fie peste gardul viu din faţa blocurilor, fie sub zidul blocului. La ploaie, acest pământ este cărat pe trotuar şi în carosabil, viaţa pietonilor şi a şoferilor devenind un iad.
În noaptea de sâmbătă spre duminică a plouat, iar pământul a devenit mocirlos şi s-a întins pe trotuar, de n-au mai avut pe unde să iasă locatarii din bloc. Această bătaie de joc, în dispreţul omului simplu, este cunoscută de autorităţi, dar nu intervin în nici un chip. Nici un inspector de la primărie n-a considerat să treacă prin zonă, să ia act de situaţia din teren şi să aplice legea. Inspecţia în construcţie tace şi nu zice nimic, de parcă sediul lor ar fi în Bruxelles şi nu în Botoşani, pe unde circulă şi ei zilnic.
Însă marele dezastru s-a creat pe strada Tălpălăriei, de jur-împrejurul Şcolii nr. 14. Abia astupate şanţurile de sub blocuri, pe mijlocul străzii s-a sparta asfaltul nu demult turnat şi s-a săpat un alt şanţ (foto). Pământul a fost aruncat de-o parte şi de cealaltă a şanţului, blocându-se accesul înspre blocurile ce străjuiesc strada. Locatarii, dacă vor să iasă din bloc sau să intre, trebuie să escaladeze coama valului de pământ ce le-a obturat orice cale de comunicaţie.
După ploaia de sâmbătă noaptea, pur şi simplu oamenii plângeau în scara blocului, nemaiputând să iasă din bloc pentru a-şi cumpăra pâinea şi laptele necesar copiilor. Pământul era atât de moale, că orice călcătură afunda piciorul, fiind imposibil să mai urci valul de pământ, fără a avea cizme în picioare şi fără a avea doza necesară de curaj. „Aşa ceva n-am văzut în lumea civilizată. Muncesc de aproape zece ani în Madrid. Se lucrează şi acolo. Dar dacă constructorul face mizerie şi nu asigură căile de comunicare impuse de lege, i se retrage licenţa şi îi este închisă firma. Nu pot să cred că Botoşaniul, în loc să devină mai european, devine tot mai asiatic” – şi-a exprimat opinia Adriana Ioachim, locatară în zonă, venită din Spania pentru a-şi petrece o parte din concediu în Botoşani.
În situaţia creată, actuala conducere a societăţii Termica, aflată în faţa unui contract cu multe concesii faţă de General Fluid SA, este cu mâinile legate. Singurul care mai poate face ceva este primarul Cătălin Flutur, care trebuie să intervină pentru a apăra drepturile locatarilor din zonă şi pentru a determina firma executantă să termine odată cu lucrările, termenul fiind expirat demult, să care surplusul de pământul rezultat din excavaţii, aducând zona spaţiilor verzi, trotuarele şi străzile la forma iniţială, aşa cum o obligă legea.
Locatarii nu mai pot suporta bătaia de joc şi umilinţele la care sunt supuşi încă din iarna trecută. La anul sunt alegeri locale, o motivaţie în plus pentru primarul Fluture să intervină cu fermitate şi să impună executantului respectul faţă de lege. Asta vor şi locatarii! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Poticneli la curăţenia în şcoli
Activitate a DADR transferată către APIA
Ghinioniştii au a doua şansă pentru obţinerea BAC-ului
Noi fişe medicale pentru viitorii şoferi
Week-end plin de şoferi beţi
Accident cu vină din partea pietonului
Alcoolişti înnecaţi cu apă
Accidentat la locul de muncă
Andreea Esca a luat masa cu Mickey Mouse
Program TELE’M Botoşani, luni, 20 august
Comunicat de presă
Horoscop
Dialog cu subînţeles
Vreţi ca odrasla dvs. să înveţe pianul?
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
A ieşit o frumuseţe de construcţie!
Ioan Rotundu
Deputatul democrat Drăguş joacă dur
Codrii de aramă continuă să-i farmece pe copii
Tinerii liberali şi-au ales preşedinte o profesoară de istorie
PSD-ul îşi prăfuieşte conducerile de organizaţii
Drăguş crede că prefectul va rămâne prefect
Logica lui Câmpanu are meritul că… n-are logică
raţiuni politice uimitoare, după care Câmpanu împarte banii publici
Câmpanu se laudă că îi sprijină pe democraţi
Să fie hoţia leac din fire şi indolenţa loc de sfinţire?
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă