Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14033
De la 07 Ianuarie 2003
123805584

Senatorul Câmpanu se miră de cheful de muncă al prefectului

  • 19 August 2009, 23:00

Senatorul liberal de Botoşani, Liviu Câmpanu are grija prefectului judeţului, Cristian Roman. În sensul că se bucură de apetitul de muncă cu care primul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a întors din concediu. În altă ordine de idei, liberalul este convins că acum prefectul îşi va găsi timp să explice şi implicarea în activităţile partidelor politice.
„Mă refer la acea adresă trimisă către primării, în care solicita primarilor înlocuirea consilierilor PNL din consiliile locale respective, chiar dacă deciziile de excludere, în cazul acelor consilieri, nu sunt definitive. Pentru a fi mai uşor de înţeles abuzul prefectului, trebuie să precizat foarte clar că dacă demersul domniei sale ar fi fost făcut după şedinţele de consiliu local din localităţile respective, ar fi fost un lucru perfect legal, însă acest demers a fost făcut înaintea şedinţelor de consiliu local şi este evident că s-a produs un abuz, ce urmărea să pună o anumită presiune pe primarii şi pe consilierii respectivi, în scopul satisfacerii unor jocuri politice”, a declarat Câmpanu.
El a precizat că este important ca prefectul să răspundă şi unor întrebări mai vechi legate de relaţiile cu firma „Semnal”, dacă a primit o donaţie sau a cumpărat un teren aflat în proprietatea acestei firme, dacă şi-a construit o casă pe acest teren, cine a construit această casă. Apoi să spună cum s-a implicat, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu în reducerea traficului transfrontalier de ţigări.
În ceea ce priveşte finanţarea prin sprijin guvernamental a unor proiecte ale administraţiilor locale, prefectul trebuie să recunoască că, din păcate, în acest an s-a făcut foarte puţin în acest sens. „În cazul special al primăriei Darabani, mesajul subliminal pe care încearcă să-l transmită domnul prefect este următorul: dacă vreun primar liberal cere bani pentru localitatea lui, îi trimit controlul, pentru că altfel nu ne putem explica reacţia domnului prefect în condiţiile în care la primăria Darabani dar si la alte primării din judeţ există proiecte în derulare din anii anteriori, proiecte pentru care Guvernul Tăriceanu a alocat fondurile necesare, dar Guvernul pe care îl reprezintă domnul prefect a retras banii spre Ministerul de Finanţe, printr-o celebră ordonanţă dată la începutul anului”, a mai adăugat Liviu Câmpanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Afacerea "Comisia Udrea" - Cherchez la femme!
Cântec, joc şi voie bună la Chicago
Ioan Gyuri Pascu se-ntoarce la Divertis
63% din români cred că alegerile sunt cumpărate de la electorat
Tineri basarabeni în pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană se pregătesc să discute şi cu comuniştii
Program TELE'M BOTOŞANI, joi, 20 august
Horoscop
Doamne, fă-mă prost!
Secretara Florica şi apa de la robinet
Vă interesează o vilă de bogătan?
„Spitalul de Urgenţ㔠va încheia Festivalul Verii
Neatenţia l-a costat viaţa!
A dat foc la bucătăria de vară din joacă
Lucrările la primul hipermarket din Botoşani au demarat ieri
Criza de sânge scumpeşte analizele medicale
Directorii de şcoli au meteahna de-a dosi din posturile vacante
Program de lucru pentru medici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog