Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7787 lei
1 USD = 4.3378 lei


Număr accesări
Astăzi:
9600
De la 07 Ianuarie 2003
73400215

Parlamentarii botoşăneni bravează fără ca faptele lor să fi vorbit

  • 19 December 2008, 23:00

Parlamentarii botoşăneni nu cred că este o tragedie că din noul Guvern nu face parte nici un moldovean. Deputatul pedelist, Cătălin Obuf Buhăianu (foto 1)apreciază că într-un Guvern este foarte important ca miniştrii să-şi aplece atenţia asupra zonei Moldovei şi asupra problemelor pe care această zonă le are, plecând de la structură şi până la problemele sociale.
„Trebuie să se reducă decalajele dintre Ardeal şi Moldova. Eu cred că asta e cel mai important lucru şi nu ca reprezentanţi din Moldova să facă parte din Guvern. Cred că acest Guvern o să aibă puterea şi capacitatea să facă ceva bun şi pentru Moldova. Odată schimbată clasa politică, responsabilizarea politicienilor şi apariţia votului uninominal face ca acei parlamentari să lupte cu adevărat pentru regiunea lor”, a declarat Buhăianu.
„Acesta este rezultatul negocierii dintre PD-L şi PSD. Părerea mea e că acolo unde avem miniştrii noştri, noi parlamentarii vom avea acces pentru discuţii referitoare la problemele din judeţ”, a spus deputatul social democrat Costică Macaleţi (foto 2).
„Până la urmă este Guvernul României. Nu este nici al Moldovei, nici al Munteniei. Eu nu aş merge aşa departe, pe regiuni. Până la urmă este un Guvern care are 70 % reprezentare pozadin Parlament şi cele două partide au parlamentari din toată ţara practic. Dacă în Guvernul trecut au fost moldoveni, nu au făcut mare lucru”, a subliniat senatorul pedelist Dan Humelnicu.
„Vicepremierul Dan Nica este din Galaţi, care eu ştiu că e din Moldova. Apoi, programul de guvernare cuprinde tot teritoriul ţării şi atunci implică şi Moldova şi judeţul Botoşani. În acest program de guvernare va fi trecut oferta noastră electorală. Eu personal am licitat ca ceea ce am promis în campanie să fie prins în programul de guvernare. Nu va fi un impact negativ pentru că acum suntem într-un parteneriat şi să introducem oferta noastră. Este de fapt un compromis între ofertele celor două partide pentru a face mai bine cetăţenilor României”, a declarat senatorul social democrat Gheorghe Marcu.
„Sunt convins că miniştrii numiţi au avut susţinerea celor din teritoriu şi având susţinerea lor vor trebui să-şi arate într-un fel recunoştinţa”, a subliniat senatorul liberal Liviu Câmpanu. „Să ai un secretar de stat, un ministru din Moldova poate influenţa modul în care ajung fondurile în Moldova fiindcă acesta face tot ce ţine de el ca să ajute zona din care provine”, a spus deputatul liberal Florin Ţurcanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Primari în neregulă la ajutoarele europene
„Tulburările de personalitate”
Rocade în filiala PRM Botoşani
Actorii botoşăneni fac repetiţii de Crăciun
Moş Crăciun vine la patinoar!
Anunţ important
Şcoala pentru comunitate
încurajarea participării şi exersarea democraţiei
Şcoala pentru comunitate
încurajarea participării şi exersarea democraţiei
Amânăm plata pensiilor, dar dăm 100 milioane de euro multinaţionalelor
Cea mai lungă scrisoare din lume trimisă lui Moş Crăciun s-a scris la Braşov
Poliţiştii lui Voronin au arestat un porc şi un măgar chiar de ziua poliţiei
A fost prins hoţul care a tăiat brazii argintii
Medicii de familie din urban obligaţi la un număr minim de asiguraţi
Au câştigat procesul, dar banii nu-i vor primi prea curând
Bătaie pe posturi de poliţişti comunitari
Protecţia Copilului – de la sărăcie financiară la belşug
Botoşănenii plecaţi la muncă în străinătate sunt urmăriţi cu Poliţia de frontieră
Rusia şi mai aproape de dictatură
Românca din Manzanares, poetă la 15 ani
Cetatea filmului şi-a deschis porţile pentru un român din Arizona
Horoscop
Pur si simplu te fac sa vibrezi!
Soţie înţelegătoare
Românul şi interlopul
Raluca a descoperit de unde vine oboseala lui Stolojan
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă