Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8217
De la 07 Ianuarie 2003
112953471

Botoşani/Rădăruţi Prut: Un profesor a pierdut salariul colegilor la păcănele

  • 19 December 2013, 23:00

Vreo cinci profesori de la Şcoala generală Rădăuţi Prut vor petrece Crăciunul, dar şi Revelionul, în condiţii de austeritate financiară. Sunt acei profesori care, contra sumei de 5 lei, dădeau cardul de salarii colegului lor, profesorul de sport Cătălin Cucuruzac, să le scoată banii de la un bancomat din oraşul Darabani.
Săptămâna trecută, profesorii abonaţi ai lui Cucuruzac, i-au dat acestuia cardul să le scoată banii necesari Sărbătorilor de iarnă. Numai că luni au constatat c㠄sportivul” lor coleg n-a venit la şcoală şi nici salariile nu le-a adus. Alarmaţi, ei au căutat să afle ce s-a întâmplat. Aşa au avut surpriza să afle că salariul lor a fost jucat la păcănelele din Darabani şi pierdute. Miercuri, soţia profesorului, angajată gestionară la un patron local numit Chirilă, a primit de la soţul său un SMS prin care i se cerea să ridice maşina personală lăsată la intrarea în oraşul Botoşani. Cât despre el, să ştie nevastă-sa că a luat drumul Europei.
Aşadar, după ce a jucat la păcănele salariul colegilor şi l-a pierdut, Cătălin Cucuruzac a fugit din ţară. Rămaşi fără bani de sărbătorii, colegii săi au păreri împărţite. Unii spun că fuga sa este un fel de gest de onoare, de remuşcări faţă de ei, de ruşine şi nu-l condamnă pentru ce-a făcut. Alţii, mai realişti, spun că pe lângă iresponsabilitatea de care a dat dovadă, jucând la păcănele banii munciţi de ei, s-a dovedit a fi şi laş.
Profesorul din Rădăuţi Prut nu este nici prima, şi nici singura victimă devenită robul jocurilor mecanice. Despre această boală psihică de a deveni dependent de jocurile mecanice noi am mai scris şi am arătat că au fost jucători care şi-au jucat la pokerul mecanic şi nevasta, pierzând-o în favoarea altuia care l-a împrumutat cu bani.
La sălile de jocuri mecanice se lasă bani mulţi, unii câştigaţi cu mută trudă. Numai că nici un guvern n-a luat măsuri legislative ca aceşti pătimaşi ai jocurilor să nu devină victime sigure pentru patronii solilor de jocuri de noroc, cum este şi catul acestui nefericit profesor. Mai mult, recent Guvernul Ponta a declarat că nu poate impozita câştigurile de la jocurile de noroc pentru că nu există o evidentă strictă a acestora. Este o explicaţie total falsă pentru că se poate stabili cu certitudine ce persoane au câştigat, ce sume şi ce impozit s-ar datora statului în caz că acesta se va stabili şi aplica. Spre exemplu, câştigurile de la Loto România sunt impozitate în momentul în care se face plata acestora. La fel se poate proceda şi la jocurile de noroc dare nu s-a dorit, Guvernul Ponta fiind pe-o mână cu patronii sălilor de jocuri de noroc prin a primit o cotă parte la negru.
Decât o majorare a accizei la combustibil un impozit asupra câştigurilor la jocurile de noroc ar aduce mai mulţi bani la buget. În schimb n-ar mai intra bani î n puşculiţa PSD-ului, ceea ce nu convine baronilor din acest partid.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Prezervativele buclucaşe
Gastronomie: Sângerete afumat
Pompierii botoşăneni, locul II la concursul internaţional
45 tone de furaje distruse într-un incendiu la Stăuceni
Comunicat de presă APIA Botoşani
Doi botoșăneni au intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică
Tudor Chirilă: Declar pierdută ţară
Orlando Balaș: România ridică-te!
Maria Grapini: Foarte mulţi malaezieni doresc să vină în România
Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a dat demisia
Consiliul Naţional Secuiesc cere primarilor să afişeze în locuri publice proclamaţia "Marelui marş al secuilor"
Deputatul Gheorghe Coman, preşedinte PC Buzău, urmărit penal pentru luare de mită
el a fugit cu maşina in timpul flagrantului, dar a fost prins pe DN1, intre Buzău şi Ploieşti
Procurorul general i-a scris lui Traian Băsescu sa nu promulge modificările la Codul Penal
Modificările legislative în problema conflictelor de interese, "pericol iminent" pentru fondurţle europene
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă