Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10498
De la 07 Ianuarie 2003
111049555

Strategia lui Nechifor de jefuire a Staţiunii Popăuţi prinde succes

  • Ioan Rotundu
  • 19 December 2017, 23:00

Vă atenţionam într-un reportaj anterior că impostorul Ionică Nechifor, ajuns doctor în ştiinţe zootehnice graţie unor profesori universitari corupţi, care l-au încurajat pe calea plagiatului ,a pus la punct noi metode care să-i permită falimentarea cu succes a Staţiunii Popăuţi pe care o conduce în calitate de director.
V-am mai informat că deşi Staţiunea are în obiectul de cercetare şi dezvoltarea efectivelor de caprine prin adaptarea la condiţiile climaterice ale judeţului Botoşani a speciei de capră carpatină încrucişată cu ţapi de producţie performantă aduşi din Olanda, Ionică Nechifor a masacrat cârdul de capre până la lichidarea definitivă. În momentul de faţă la Staţiune nu mai există nici coadă de capră.
Între timp, Nechifor, bandit recunoscut atât în planul violenţei fizice cât şi al jefuirii efectivelor de ovine ale Staţiunii în folosul său personal, a analizat stadiul falimentării Staţiunii şi a ajuns la concluzia că trebuie să lichideze şi efectivul de ovine, urmând a rămâne numai cu cele peste o mie ha teren arabil şi păşune după care râvneşte de la bun început, adică de când a fost delegat de liberalul Florin Ţurcanu în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani să falimenteze Staţiunea ca apoi să-şi împartă patrimoniul ei prin privatizare.
Pentru că Florin Ţurcanu a intrat în atenţia celor de la DNA şi arestat, apoi trimis în judecată, Nechifor a simţit, precum hienele mirosul cadavrului, că se poate rostui de unul singur cu averea Staţiunii şi s-a pus pe treabă.
Constatând că vechii angajaţi sunt şi cei care-l împiedică în devalizarea patrimoniului, a reuşit să-i îndepărteze rând pe rând. L-a pensionat forţat şi pe cel mai cerber opozant al său, biologul dr. cercetător gr. I Gheorghe Hrincă. Acum se luptă să-i îndepărteze pe cei patru ciobani din cauza cărora nu poate lichida cârdul de oi. Iată ce strategie diabolică a pus la punct.
Magazionera Dorin Onciu are în responsabilitate şi registrul matricol al inventarului cu oile. Soţul Dorinei, Ştefan Onciu, este şeful fermei de oi. Nechifor a cerut celor doi soţi să se facă o selecţie a oilor care nu mai sunt bune de reproducţie pentru a fi clasate şi date la abator.
Numai că selecţia s-a făcut asupra oilor care produc pielicele color, adică a produşilor obţinuţi după ani mulţi de cercetare. Cum să fie trimise la abator exact oile cele mai reprezentative pentru Staţiune, s-au întrebat ciobanii vechi, respectiv Adrian Văcăreanu, Ion Hrişcă, Neculai Bosânceanu şi Emilian Maragoci. Ciobani cu experienţă şi care-l cunosc pe Nechifor cât este de bandit, au simţit că de fapt oile color clasate vor fi băgate în cârdul de oi al lui Nechifor, cârd aflat în stabulaţie peste drum de Staţiune, după care vor fi vândute în beneficiul său iar la abator vor fi duse alte oi tarate, din cârdul propriu sau achiziţionate.
Nechifor a realizat pericolul pe care-l prezintă vechii ciobani, aşa că a decis să scape de ei. Împreună cu şeful de fermă Ştefan Onciu l-a împuternicit pe apropiatul lor Mihai Răstoacă să găsească alţi ciobani tineri. Prin această rocadă de ciobani Nechifor dă o dubă lovitură. Mai întâi că noi ciobani nu cunosc ce-a fost înainte şi ce-a făcut el, Nechifor, apoi îi va putea folosi şi la muncile în interes personal, ciobanii vechi refutând să mai muncească pe moşia lui.
În momentul de faţă, în Staţiune, nu mai are cine să i se opună lui Nechifor, să-i stea în calea planului său de devalizare a patrimoniului Staţiunii. Singurii care-l mai putea împiedica era familia Hrişcă. În urmă cu doi ani, Nechifor i-a tras ciobanului Ion Hrişcă un pumn în faţă de i-a scos dinţii. Omul a depus plângere la Poliţia Răchiţi. Nechifor l-a sunat pe şeful de post Hagiu să-i citeze pe cei doi la Poliţie unde va veni şi el ca să se stingă conflictul. Iată ce povesteşte Ionuţ Hrişcă, fiul lui Ion, la acea dată angajat la Staţiune. „Domnul Hagiu i-a oferit tatălui meu, din partea domnului Nechifor, 200 lei şi o sticlă de rachiu, Tata şi-a retras plângerea împotriva domnului Nechifor care a promis că nu o să ne dea afară din Staţiune. N-a durat mult şi pe mine m-a trimis acasă. A rămas tatăl meu.”
Desprindem de aici că agentul şef de la Poliţia Răchiţi, Hagiu, este de fapt în gaşcă cu mafiotul Nechifor. Aşa se explică şi faptul că niciuna dintre reclamaţiile depuse la Poliţie împotriva lui Nechifor n-a avut finalitate.
Cum este posibil ca o unitate de elită a cercetării zootehnice româneşti care a fost Staţiunea Popăuţi până la venirea lui Nechifor să fie devastată şi nici o autoritate publică a statului să nu intervină?
Este posibil pentru că Nechifor, şi nu se fereşte să se laude, este amic la cataramă cu poliţiştii din IJJP şi procurorii botoşăneni. Mafia din justiţia botoşăneană funcţionează chiar şi după trimiterea în judecată a Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Monica Macovei: Inca o dovada ca Tudorel Toader este de partea infractorilor.
Cazul Mugur Călinescu, ilustrat pe bandă desenată
Faptul ca nu mai putem urmari traseul unui potential terorist ne duce inapoi cu cateva zeci de ani
Mare parte din amendamente amputeaza urmarirea penala
CSM a decis ca Tudorel Toader a incalcat independenta justitiei
cand a spus ca DNA nu poate ancheta HG din Dosarul Belina
Lia Olguta Vasilescu: 27, 28 si 29 decembrie nu vor fi zile libere
Tendinte care ar trebui sa ne dea de gandit:
In ultimii 10 ai, numarul romanilor care munceau a fost permanent mai mic decat al celor inactivi
"Folositi-va functia pentru a stopa atrocitatile propuse pentru modificarea legilor Justitiei si a legilor in domeniul penal"
Comunicat de pres㠖 Penitenciarul Botoşlani
Bancul zilei: Micuţul terorist
Horoscopul zilei de 20.12.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă