Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3434
De la 07 Ianuarie 2003
123154682

pnl

Drama prin care trece Cornelia Pricope şi fiul ei

  • Ioan Rotundu
  • 19 February 2017, 23:00

De câţiva ani Cornelia Lenuţa Pricope (foto 1)din satul Vorona Teodoru, comuna Vorona îşi cheltuie banii şi-şi petrece timpul prin procese. Pricope consideră că întreaga comună Vorona se află prizoniera unei grupări mafiote formată din primarul PSD Aurel Ştefan. Şeful Poliţiei Narcis Cristian Lupu, feciorul primarului care este preot , directorul liceului din localitate, cu toţii nemurindu-se între ei ca relaţia să fie cât mai apropiată.
Pentru că Pricope nu acceptă să fie nedreptăţită aşa cum rabdă mulţi cetăţeni din comună, asupra sa se abat fel de fel de şicane, de la vecinul Socor şi până la şeful de post Lupu care refuză să cerceteze aspectele sesizate de către aceasta.
Că în comuna Vorona sunt mulţi cetăţeni nemulţumiţi de modul în care autorităţile locale îşi fac datoria rezultă şi din cele opt reportaje realizate până acuma, cei intervievaţi aducând fel de fel de acuze primarului Ştefan şi şefului de post Lupu.
Însă trebuie spus din capul locului că nu toate procesele în care este implicată Pricope vina ar aparţine primarului sau şefului de post. Mai degrabă ar fi vorba de lipsa de dialog din partea Corneliei Pricope cu părţile cu care intră în conflict, suspiciunilor cu care aceasta tratează orice eveniment neplăcut din viaţa sa.
Practic, sâmbătă am filmat în cadrul reportajului trei probleme majore. Un conflict al familiei Pricope cu vecinul Socor pornit de la hatul dintre cele două gospodării. Pricope susţine că judecătorul Ilie Bicu ar judeca procesele cu părtinire în favoarea familiei Socor.
Al doilea subiect abordat a fost legat de decesul fratelui său, anul trecut, în Franţa, Pricope susţinând că de fapt fratele său ar fi fost omorât de către doi săteni puşi la cale de primarul Ştefan şi şeful de post Lupu pentru că ea a reclamat pe la diverse organe abuzurile comise de către aceştia. Pricope nu poate dovedi afirmaţiile făcute la adresa primarului şi a şefului de post dar nici nu renunţă la convingerea sa că fratele i-a fost ucis.
Şi ultimul subiect a fost legat de fiul său Alexandru (foto 2)care este elev în clasa I-a la Şcoala Vorona Mare. Copilul este metodic bătut de către colegi de clasă sau pozadin clasele mai mari, inclusiv de învăţătoarea Calancea.
Anul trecut Pricope a reclamat la Protecţia Copilului Botoşani că fiul ei a fost bătut în clasă de învăţătoare. A reclamat şi la Poliţie. La Poliţie cercetările au fost tergiversate, poliţistul de la Poliţia Rurală nr. 2 Vorona, însărcinat cu cercetările, a declarat că fiind vorba de colegi ai săi implicaţi în acest scandal el nu poate continua cercetările şi a închis dosarul.
La Protecţia Copilului nu s-a făcut nicio anchetă asupra învăţătoarei. Psihologul Alina Jitaraşu l-a înscris pe Alexandru într-un program de consiliere, motiv pentru învăţătoare ca de atunci să-l considere pe copil nebun.
Reclamaţia adresată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani n-a avut niciun ecou, adică nu s-au efectuat cercetările de rigoare. Nici nu mă aşteptam să se facă vreo cercetare. Toate cazurile de elevi abuzaţi fizic de către cadrele didactice semnalate în judeţul Botoşani au fost muşamalizate la nivel de IŞJ din dispoziţia fostului inspector general Mihaela Huncă, acum deputat PSD.
Recent, învăţătoarea Calancea l-a bătut din nou pe Alexandru pe motiv că ar fi lovit un alt coleg de clasă ceea ce ulterior s-a dovedit a nu fi real. Am stat de vorbă şi cu Alexandru şi mi s-a părut un copil isteţ, capabil să discernă ceva rău de ceea ce este bine. Cornelia Pricope susţine că învăţătoarea îl bate pe Alexandru pentru că aşa i-a dat dispoziţie primarul Aurel Ştefan, drept răzbunare pentru că-i reclamă abuzurile comise.
Reportajul este mult mai pitoresc şi cu afirmaţii extrem de grave din partea Corneliei Pricope, afirmaţii pe care, nu le-a putut proba, motiv pentru care nici n-am considerat că este necesar să stau de vorbă cu persoanele acuzate. Nici n-aş fio avut cu cine pentru că primarul Ştefan de câte ori a aflat că sunt prin comună a dat bir cu fugiţii iar cei de la Poliţie mă expediază la purtătorul lor de cuvânt de la judeţ care habar nu are ce se petrece prin comune şi se informează chiar de la cei reclamaţi.
Încă n-am stabilit cum se va intitula reportajul dar el va fi difuzat pe Tele’M Botoşani sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 19.00.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Talentaţii
Horoscopul zilei de 20.02.2017
Gusturile „intelectuale” ale deputatei Tamara Ciofu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.02.2017
Zimbabwe: Mugabe spune ca poporul vrea ca el sa candideze la presedintie si in 2018, cand va avea 94 de ani
Romania nu a transpus anul trecut 21 de directive UE si risca sanctiuni. Alte 27 de directive au termen 2017
Marea Britanie crede ca Moscova s-a aflat in spatele complotului pentru uciderea premierului proocciental muntenegrean
Experiment economic fara precedent in Kirghizstan,
tara care vrea ca fiecare cetatean sa detina 100 de grame de aur
Ambasada Rusiei anunta o dezghetare majora a relatiilor cu Romania
Ce nu a spus Melescanu dupa intalnirea cu Kuzmin
Potenţiali candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog