Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23488
De la 07 Ianuarie 2003
111404761

Botoşani: „Linia erotică” a Romtelecom sau bătaia de joc faţă de abonaţi

  • 19 January 2014, 23:00

Tratat cu sictir de către funcţionarii Romtelecom Botoşani, vineri, 17 ianuarie, când s-a prezentat la ghişeul acestora din Botoşani, Ioan Plăcintaru din Buhăceni, comuna Truşeşti s-a adresat redacţiei noastre în speranţa că problema lui şi a sătenilor se va rezolva operativ. Pe scurt, în 7a ianuarie a.c., un şofer ce conducea un autovehicul cu gabaritul depăşit a agăţat şi rupt toate firele de telefon de pe raza satului Buhăceni, lăsându-i pe abonaţii Romtelecom fără ton şi fără semnal la Internet.
De atunci, sătenii au tot sunat la numărul de deranjamente dar n-au reuşit să dialogheze decât cu robotul sau să asculte muzică. „Parcă am fi sunat la linia erotică, aşa ne plimbau de la o linie la alta” ne-a spus vineri, Plăcintaru. Disperaţi că nu vine nimeni să repare reţeaua, sătenii l-au delegat pe Ioan Plăcointaru să se deplaseze la sediul Romtelecom din Botoşani pentru a anunţa cazul. Numai că, aici, cei de la Romtelecom i-au spus că dacă n-au anunţat cazul la Bucureşti ei nu pot face nimic.
Dezamăgit de modul în care a fost tratat la sediul Romtelecom, Plăcintaru a venit la redacţia noastră şi ne-a relatat întreaga situaţie. În ediţia de sâmbătă noi am publicat cazul sătenilor din Buhăceni, în speranţa că cei de la Romtelecom vor acţiona cu operativitate, demonstrându-ne nouă şi abonaţilor lor că sunt sensibili la problemele clienţilor companiei.
Duminică după-amiază Ioan Plăcintaru a fost contactat din nou de către redacţia noastră şi întrebat dacă sâmbătă s-a deplasat vreun echipaj al Romtelecom în zonă. „N-a venit nimeni, domnilor. Pur şi simplu un sat întreg se uită la telefonul din casă care nu mai sună şi de la care nu poţi suna. De la Romtelecom ni s-a spus că s-ar putea să dureze vreo lună de zile până se va repara defecţiunea. Planificarea o fac cei de la Bucureşti” ne-a lămurit Plăcintaru. Nici intervenţia la primarul comunei Truşeşti, Mihai Puruhniuc, n-a ajutat la nimic Cei de la Romtelecom Botoşani o ţin pe-a lor, adică nu pot face nimic fără aprobarea celor de la Bucxureşti.
Sătenii din Buhăceni mai sunt revoltaţi şi de faptul că atunci când au dorit să renunţe la telefonul fix, cei de la Romtelecom i-au sunat şi au insistat să nu desfiinţeze postul că ei le oferă avantaje mult mai mari ca firmele de telefonie mobilă. Acum, că s-au văzut cu sacii în căruţă şi abonaţii au reînnoit contractul, cei de la Romtelecom au trecut de la rugăminţi la indiferenţă şi chiar obrăznicie.
Spuneam în articolul de sâmbătă că Romtelecom n-a mai investit în întreţinerea reţelei de telefonie din judeţul Botoşani şi că reţelele telefonice doar printr-o minune mai funcţionează. Dacă circuli pe traseul Dorohoi - Darabani, pe porţiunea Suharău - Mlenăuţi (foto) stâlpii sunt aplecaţi şi se sprijină în fire. La fel pe porţiunea Cândeşti – Mihăileni, Dealu Crucii – Vorniceni, Strahotin – Iacobeni etc.
Având în vedere indiferenţa celor de la Romtelecom, vom urmări dacă măcar astăzi, 20 ianuarie, vor trimite în zonă un echipaj de liniori să repare defecţiunea. Până atunci poate cei de la Protecţia Consumatorului vor avea şi ei o reacţie firească de apărare a drepturilor abonaţilor şi vor aplica o amendă consistentă grecilor de la Romtelecom, demonstrând operativitatea şi imparţialitatea instituţiei pe casre o reprezintă.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Pistolarul umilit de nevastă
Anul 2014 - an jubiliar pentru Clubul copiilor Dorohoi şi Asociaţia “Mugurelul”
Traian Băsescu efectuează în zilele următoare o vizită în Israel
Cum au ajuns banii Gazprom la Ioana Băsescu. O explicaţie simplă
În România nu există un antisemitism de masă
doar cazuri izolate precum ce al lui Şova
Traian Basescu pledeaza pentru "lichidarea" Republicii Moldova
Fiscul poate considera anumite tranzacţii ca artificiale, dacă se obţine avantaj fiscal fără profit
O ieşire a Marii Britanii din UE ar putea speria investitorii străini
avertizează secretarul britanic pentru afaceri
Dinamica economiei: Potenţialul economic al judeţului Botoşani (II)
Lumea lu' Rotundu: Anchetă măsluită II
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2014
Manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov
poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene
Senilul Buiuc şi cozile de topor
Ioan Rotundu
Slujba mitropolitului Teofan şi ipocrizia politicienilor botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă