Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12704
De la 07 Ianuarie 2003
114842336

Botoşani: Prefectul Macaleţi fabrică dosare primarilor opoziţiei

  • Ioan Rotundu
  • 19 January 2015, 23:00

Scandalul izbucnit la Primăria Călăraşi prin neplata salariilor celor din învăţământ a fost prezentat în presă trunchiat şi numai în avantajul prefectului Costică Macaleţi (foto 1) şi a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani reprezentat de inspectorul general Mihaela Huncă, ambii membri de vază ai PSD. Prefectul Macaleţi a declarat presei de curte a PSD că primarul Elena Vrajotis (foto 2), din rea-credinţă, nu a plătit salariile celor din învăţământ şi că a trimis la faţa locului şi o comisie care a concluzionat acest lucru.
Ce n-a spus presei prefectul este faptul că miercuri, 14 ianuarie, a vorbit la telefon cu primarul care i-a spus că în aceeaşi zi pleacă la Bucureşti pentru a rezolva o serie de probleme legate de aprobarea unor proiecte locale. Informat asupra acestui lucru, joi, 15 ianuarie, deşi ştia că primarul nu este în localitate, prefectul a trimis o comisie să ancheteze de ce nu s-au plătiti salariile celor din învăţământ, comisie care a dialogat numai cu directorul şcolii, Vasile Papuc, un înrăit lider local al PSD. Bineînţeles că directorul a aruncat vina pe primar, pe faptul că este primar liberal şi că îl sabotează în activitate.
Ieri, noi am dialogat cu mai multe persoane implicate, inclusiv cu primarul Elena Vrajotis. Aceasta ne-a relatat că directorul Vasile Papuc a refuzat să-i pună la dispoziţie organigrama unităţii şi copia statelor de plată pentru a cunoaşte cuantumul sumei de plată şi pentru a se respecta procedurile de prevăzute de lege.
”Domnul director nu a respectat procedurile legale premergătoare plăţii salariilor şi nu este pentru prima oară când o face. M-am săturat să semnez de plata salariilor fără să respect paşii legali şi apoi să mă rog de el să-mi aducă documentaţia . De anul trecut a primit de la IŞJ organigrama unităţii dar nu a depus-o la Primărie pentru a fi trecută prin CLM. Domnul direct nu respectă nici competenţele Consiliului de administraţie al şcolii şi convoacă şedinţele în pripă, nerespectând termenul anticipat de 72 de ore, bblocând astfel participarea consilierilor locali membri în CA la şedinţe” – susţine primarul Elena Vrajotis.
De mai mult timp de la Primăria Călăraşi s-a depus la IŞJ o cerere de repartizare a unui microbuz şcolar pentru că sunt elevi din pozadin satele Libertatea şi Pleşani care vin pe jos la şcoală de la o distanţă de peste 6 km. Şi la Prefectura Botoşani a interveni pentru a obţine microbuzul. Şi directorul de şcoală Vasile Papuc, şi inspectorul general Huncă şi prefectul Macaleţi au blocat demersul pentu că primarul este din partea opoziţiei.
Discutând şi cu unii profesori, garantându-le anonimatul, aceştia mi-au spus că şi ei s-au săturat de directorul Vasile Papuc care face în şcoală politică social-democrată şi nu rezolvă problemele care aparţin de administraţie. „Domnul director ne-a propus să facem un protest sub geamul primăriţei în loc să cheme contabilul şi să întocmească actele necesare plăţii salariilor noastre” n-ea spus unul dintre profesori.
„La cele peste 50 milioane lei lunar domnului director al nostru îi convine să facă politică şi să se certe toată ziua cu doamna primar dar noi ce vină avem? Contabilul şcolii este de prin Botoşani şi mai ţine contabilitatea la câteva şcoli iar când ai nevoie de el nu-i de găsit. Domnul director se supără dacă zicem ceva de contabil” – a fost oful unui alt profesor.
Primarul Elena Vrajotis a confirmat faptul că directorul de şcoală Vasile Papuc are un salariu lunar de 4.700 lei la care se mai adaugă spor de ecran şi indemnizaţia, trecând binişor peste 5.000 lei lunar. Poate că prefectul Costică Macaleţi ar fi trebuit să dea dovadă de neutralitate politică şi să fi luat act că neplata salariilor s-a făcut din vina exclusivă a directorului care nu respectă procedurile legale şi nu colaborează cu primarul şi consilierii membri în CA-ul şcolii.
Ieri, directorul de şcoală a depus la Primărie documentele necesare plăţii salariilor aşa că în cursul zilei de astăzi primarul Erlena Vrajotis va semna de plata sumei. Dacă directorul Papuc, cuprins de patima politicii social-democrate, şi-ar fi respectat colegii de muncă şi ar fi respectat prevederile legii nu s-ar fi iscat nici un scandal.
„Am informaţii din rândul profesorilor de la şcoală că prefectul ar fi spus directorului că îmi va face un dosar. N-am înţeles ce fel de dosar, poate că un dosar că sunt primar de opoziţie pentru că alte motive nu are, eu respectând legea” – me-a mai declarat Elena Vrajotis.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Democraţia americană
Reţeta zilei: Chiufteluţe din praz
Horoscopul zilei
Prognoza meteo pana pe 1 februarie
Victor Ponta ii invita opozitia la discutii pe cinci teme
legislatia financiara, Constitutie, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei
RISE Project: Bani germani pentru paduri obtinute ilegal
Elena Udrea propune convertirea creditelor din valuta in lei la rata de schimb din momentul creditarii plus 20%
Romania, a doua cea mai abrupta prabusire a constructiilor in trimestrul III din 2014
Theodor Stolojan, critic la adresa lui Iohannis
Din pacate, n-am avut pana in prezent un raspuns cum trebuie din partea Presedintiei la OUG privind renuntarea la doctorat
PNL cere sesiune de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea legii insolventei persoanelor fizice
Victor Ponta: Voi sustine demersul PNL privind adoptarea de urgenta a legii insolventei persoanelor fizice
Judecatorii au restituit la DNA rechizitoriul in dosarul lui Adrian Duicu
decizia nu este definitiva
Avertizare de avalanşe în zonele montane din regiunea Transcarpatia din Ucraina
Opoziţia doarme, PSD-ul creează monstrul
Ioan Rotundu
A murit Iustin Capra, inventatorul rucsacului zburator
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă