Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4992
De la 07 Ianuarie 2003
123768208

Drăguşeni:

Cum a ajuns un sărac lipit pământului să aibă maşină de lux

  • Ioan Rotundu
  • 19 July 2018, 23:00

Irinel Alexandriuc locuieşte în satul Podriga, comuna Drăguşeni. Are o casă modestă, cu pereţii nefinisaţi pe dinafară. În jurul casei nu are nimic, nici măcar coteţ pentru păsări pentru că nu creşte aşa ceva.
Bolnav de diabet şi dependent de insulină, omul a încercat în primăvară să fie şi el înregistrat în rândul asistaţilor sociali. A dat buletinul pe mâna primarului PSD, celebrul infractor şi mafiot Eugen Nichita, să i se întocmească şi lui dosar de asistat social. După un interval de timp, primarul i-a restituit buletinul şi i-a spus că nu se încadrează a fi declarat asistat social, deşi în comună, săteni mult mai prosperi material şi financiar decât el, sunt şi asistaţi social.
Timpul a trecut iar, spre surpriza lui Alexandriuc, a început să primească amenzi din străinătate cum că a depăşit viteza legală. Omul nu-şi putea explica cum a ajuns el să fie amendat în Elveţia şi Franţa că a depăşit limita de viteză legală când el n-a părăsit satul Podriga, cât despre maşina bolid care i se atribuia în proprietate se mira şi el cum a ajuns să aibă o maşină de lux fără să ştie.
Încet, lucrurile au început a se clarifica. Aşa a descoperit că atunci când i-a dat buletinul primarului, acesta ar fi făcut o copie care a dat-o unor ţigani din Brăila cu care primarul face afaceri dubioase. În baza copiei de pe buletinul lui Alexandriuc, ţiganii au înregistrat o maşină de lux pe numele acestuia. Acum hălăduiesc prin Europa iar amenzile vin pe numele lui Alexandriuc. Cum a fost posibil ca autoturismul să fie înmatriculat pe numele lui Alexandriuc fără ca acesta să fi ajuns vreodată în faţa unui ghişeu de înmatriculări? Este clar că ţiganii au mituit funcţionarii publici care au efectuat înmatricularea.
Situaţia este una disperată pentru Irinel Alexandriuc, fapta fiind de natură penală. Procurorii DNA ar trebui să se sesizeze din oficiu şi să iniţieze cercetările de rigoare pornind de la primarul Eugen Nichita, cel care a avut în mână buletinul lui Alexandriuc.
Joi, 19 iulie, m-am deplasat la locuinţa lui Alexandriuc din Podriga. El nu era acasă. Se deplasase în Botoşani, la spital, având probleme de sănătate din cauza diabetului. Acasă era soţia sa abia venită din Spania, de la cules căpşuni. Când i-am explicat de ce-i caut soţul, s-a speriat. Am încercat să-i explic că nu vreau să-i fac niciun rău, ci doar să-l ajut să iasă din situaţia în care se află. Femeia s-a speriat şi mai rău, spunându-mi că ţiganii din Brăila nu glumesc şi că li s-a spus să-şi ţină gura. Când am vrut s-o fotografiez a fugit de la poartă, aşa cum se poate vedea din fotografia de faţă.
RRevenind la primarul comunei Drăguşeni, social-democratul Eugen Nichita, amintesc că acesta are calitatea de inculpat în mai multe dosare de corupţie şi de înşelăciune. Într-un dosar a ajuns să fie supus executării silite pentru o sumă de peste 100 mii euro pe care a împrumutat-o fără a o restitui. Primarul a încercat, prin manevre false, să treacă averea personală pe numele fetei, numai că debitorul nu s-a lăsat păcălit şi i.-a desfiinţat pe cale judecătorească toate actele întocmite în fals, acum vila fiindu-i supusă executării silite.
Cât despre afacerile pe care primarul le derulează cu ţiganii din Brăila şi Neamţ voi reveni cu detalii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 9 - 15 iulie 2018
Când priveşti de pe Măgura Ibăneştilor
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: De ce nu e bine să te compari cu Iisus
Vasile Blaga i-a convocat pe liderii din aripa PDL pentru a decide asupra susținerii lui Ludovic Orban
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unjirii - Ibăneşti
Cântec joc şi voi bună pe şesul Copălăului
Ioan Rotundu
Germania îl avertizează pe Trump că își va pierde aliații în cazul unui acord unilateral cu Rusia
Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale.
Îi recomand premierului Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ
Raluca Stâncescu, un inculpat periculos aflat doar sub control judiciar
Ioan Rotundu
Iohannis a chemat-o pe Dăncilă la Cotroceni.
Întâlnirea va avea loc miercuri, 18 iulie
Duminică, 5 august, slujbă de sfinţire a Schitului de maici Crăiniceni
- schitul va avea hramul Sf. Ioan Iacob Hozevitul născut în localitate şi decedat la 5 august 1960
Bătrână de 85 de ani ameninţată de Telekom cu strivirea casei
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Inăneşti II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog