Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7058
De la 07 Ianuarie 2003
123770274

Editorial

Centenarul Unirii şi infractorii parlamentari

  • Ioan Rotundu
  • 19 June 2018, 23:00

Acum o sută de ani, când liderii politici ai naţiunii române şi-au unit efortul pentru a realiza România Mare prin înmănuncherea într-un trup unitar a provinciilor române istorice, În acele vremuri societatea românească nu era otrăvită de politicieni infractori, impostori şi antinaţionalişti. Exista şi în acele vremuri un grad de corupţie dar nu generalizată cum este astăzi. În acele vremuri legea se aplica indiferent de rangul social al vinovatului iar ruşinea de a nu te face de râs în faţa ţării era o componentă morală a mândriei.
Acum 100 de ani parlamentarii României erau personalităţi ale vieţii publice, oameni cu stare materială care le permitea să facă politică fără a râvni la banul public. Erau aleşi în Parlamentul României şi ţărani, dar din rândul celor gospodari şi cu ştiinţă de carte ca să le permită să înţeleagă responsabilităţile ce şi le asumau ca aleşi ai poporului. În Parlament se făceau legi pentru popor şi nu pentru infractori.
Din acest punct de vedere judeţul nostru s-a distins prin prezenţa în Parlamentul României a unor ţărani care, prin cuvântul rostit în plen, au adus mare cinste Botoşaniului. Mă refer aici la David Ion Şerpeanu (foto medalie) din Havârna care, în şedinţa Camerei Deputaţilor din 13 iunie 1918 spunea printre altele c㠄…dar ţin să se ştie că, nimeni, ca noi ţăranii nu doreşte mai mult ca să se cheme la răspundere, acei cari ni-o adus la prăpastie. Noi dorim din toată inima ca toţi vinovaţii să fie judecaţi şi pedepsiţi, căci dacă până astăzi numai noi, pătura de jos, ţăranii şi muncitorii, eram traşi la răspundere pentru faptele noastre cele rele şi uneori şi pentru cele bune, dar cari nu plăceau ocîrmuirii şi la anumiţi oameni, astăzi vrem ca să se cheme la răspundere şi conducătorii”.
Cerea ţăranul Parlamentarul ca politicienii care au comis acte de corupţie în vreme de război şi au nenorocit ţara a cărei Guvern era refugiat la Iaşi, din cauza cărora au murit pe front sute de mii de ostaşi, să fie judecaţi.
Iată că din nou, la 100 de ani de la Marea Unire, ţara se confruntă cu aceleaşi probleme din partea politicienilor: corupţia ajunsă la rang de putere absolută peste românii cinstiţi. Luni noaptea, aşa cum stă bine hoţilor, parlamentarii ALDE – PSD au adoptat un nou Cod de procedură penală menit să-i pedepsească pe românii cinstiţi şi să-i apere pe infractorii instalaţi la putere. Printre cei care au votat această împingere a românilor în prăpastie se află şi cei 7 parlamentari ai PSD: senatorii Doina Federovici şi Lucian Trufin, deputaţii Marius Budăi, Răzvan Rotaru, Mihaela Huncă, Tamara Ciofu şi Costel Lupaşcu.
Niciunul dintre cei nominalizaţi mai sus n-au habar de tradiţiile istorice ale judeţului nostru, cât despre ţăranul parlamentar care a adus cinste şi onoare judeţului, nici vorbă de a-i călca pe urme pentru că habar n-au de existenţa lui.
Botoşănenii, când au votat candidaţii PSD-ului în alegerile parlamentare din toamna anului 2016 nu i-a votat pentru a se alătura grupării de infractori din partid şi să voteze legi împotriva oamenilor cinstiţi şi în favoarea hoţilor infractori. Cred că de această dată, prin votul de luni noaptea, parlamentarii corupţi sau apărători ai corupţilor cu reuşit să umple paharul răbdării. Miroase a revoltă populară iar aceşti şobolani vor fi primii care vor fi traşi la răspundere. Aşa cum cerea acum 100 de ani ţăranul Şerpeanu. Numai că de această dată vor ieşi în stradă, cum au mai ieşit, sute de mii de Şerpeni pentru a scăpa ţara de năpârcile roşii.
I-am avertizat pe cei 7 parlamentari botoşăneni că istoria ne arată, fără putinţă de tăgadă, că atunci când politicienii cuprinşi de beţia puterii au depăşit limitele răbdării populare, au fost măturaţi de la putere de furia mulţimii răzvrătite.
O nouă revoltă populară de se va stârni, nu va mai semăna cu cea din decembrie 1989 pentru că românii s-au deşteptat iar în stradă nu vor coborî cei mituiţi de PSD din banii publici, ci cei care cunosc semnificaţia valorilor democratice, care au respirat aerul libertăţii de a-şi cere şi apăra drepturile publice, cei care nu mai vor să se lase furaţi de munca lor de o grupare mafiotă care le distruge viitorul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Florin Iordache va da explicații Comisiei de la Veneția în legătură cu legile justiției
Bancul zilei: Estetica băuturii
Horoscop zilnic 19.06.2018
Procurorii DIICOT îi cer președintelui să nu-l numească pe Felix Bănilă la conducerea Direcției
Reacția lui Bănilă la solicitarea procurorilor DIICOT:
Aștept decizia președintelui / Nu pot să fac speculații. Legea este clară referitor la pașii de urmat
Iohannis, despre modificarea-fulger a Codului de Procedură Penală:
PSD încearcă să amputeze puterile Justiției. Votează legi cu dedicație pentru Dragnea. E inadmisibil
CNCD a pierdut „procesul pavianul” cu Cristian Tudor Popescu
. Instanța a anulat hotărârea privind amendarea jurnalistului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog