Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3074
De la 07 Ianuarie 2003
123968698

Alexa de la ARR a deconspirat patronilor controlul ordonat de prefect

  • el riscă să fie dat afară din instituţie
  • 19 May 2009, 23:00

Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Botoşani, Cristian Roman (foto) este nemulţumit de faptul că unii funcţionari şi-au luat-o rău în cap, folosind instituţia pe post de bau-bau pentru a obţine foloase necuvenite.
Ieri, trebuia sa aibă loc un control la operatorii de transport, printre care şi la SC Lorion SA, însă un funcţionar al ARR, Alexa Liviu (fostul director al ARR), l-a anunţat pe patronul SC Lorion, Vasile Doroftei că îi vin „musafirii” cu controlul, chipurile el făcându-i un bine prin a-l anunţa. Nu de aceeaşi părere a fost patronul firmei în cauză, acesta făcând o petiţie către prefect, prin care l-a înştiinţat de trădarea funcţionarului.
„Practic a fost atenţionat că în cursul zilei de astăzi va avea loc un control în trafic, între anumite ore, din dispoziţia prefectului Cristian Constantin Roman. L-am invitat de urgenţă pe şeful Autorităţii Rutiere Române şi pe operator. Vreau să spun că şeful ARR a rămas stupefiat pentru că el ieri a avut o şedinţă de lucru secretă, la orele 15.00, prin care s-au stabilit obiectivele pentru astăzi (marţi, 19 mai). La orele 15.30, funcţionarul a luat deja legătura cu operatorul ca să îl anunţe: Atenţie, că prefectul mă trimite în control”, a precizat prefectul Roman.
Din punctul său de vedere, funcţionarul a săvârşit două greşeli fundamentale. Prima la mână, că prefectul nu trimite controale la operatorii economici, acesta primind zeci sau poate sute de petiţii pe care le trimite spre competenţă, soluţionare instituţiilor abilitate. „Cea de-a doua greşeală pe care a făcut-o acest funcţionar este că a divulgat secretul profesional. A fost o şedinţă şi practic a adus o ofensă de neimaginat instituţiei respective. Într-o şedinţă de lucru s-a evaporat toată informaţia, orice şansă de a găsi adevărul în această speţă fiind eliminată de la bun început. Am anunţat Autoritatea Centrală, ARR şi am solicitat verificarea celor sesizate. Voi cere întotdeauna măsuri drastice pentru oricare personaj care va îndrăzni să facă astfel de jocuri pe care eu le denumesc periculoase, folosind ca paravan instituţiile statului, utilizându-le în scopuri personale. Cine face astfel de jocuri va trebui să îşi asume răspunderea în faţa organelor de anchetă. Părerea mea e că acest om nu mai are ce căuta în ARR fiindcă lucrează împotriva instituţiei”, a mai adăugat Cristian Roman.
Supărarea prefectului pe funcţionarul ARR este justificată, dar ce n-s apus, şi noi putem să ne întrebăm, este ce anume l-a determinat pe patron să-l toarne pe funcţionarul care, în fond, i-a făcut un bine. Că aşa, tam-nisam, patronul nu era atât de fraier să-şi toarne sursele care-i vor binele. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

„Ziua Recoltei”, cu taraf, grătar şi produse agricole locale
Poliţia Flămânzi se luptă cu vitele slobode de stăpân
Horoscop
Poliţiştii, popa şi măgarul
Comentariul comentariilor LXXX
(Ioan Rotundu)
Mica publicitate
Borş de peşte cu leuştean
Românul şi marea cu sarea
Se confirmă politica de asimilare a românilor din Timoc
Ce a spus Băsescu românilor din Franţa
Băsescu şi Sarkozy au discutat ieri despre Basarabia
Procuratura comunistă cere explicaţii lui Chirtoaca referitor la vizita în SUA
Un tânăr român va fi medaliat, pentru eroism, de comunitatea Madrid
Cărămizile de pe faţada blocurilor îndepărtate cu ajutorul pompierilor
Alegerile preşedintelui Republicii Moldova - posibile scenarii
corespondenţă de la Chişinău
Primarul Flutur a restricţionat convorbirile telefonice
Buluceală la reabilitat drumurile de centură
20 străzi noi în oraşul Botoşani
„Comunică şi protejează mediul”
Cerşetorii sunt bine organizaţi în acţiunile lor şi chiar au şef
Moldovenii forţează, în miez de noapte, trecerea Prutului în România
Proiect educativ premiat la Târgu Mureş
De la imoralitate la dezamăgire
Ioan Rotundu
Bani şi pentru mamele studente
Medicul Ecaterina Petresu a preluat interimatul de medic şef al CAS
Un ordin al ministerului Sănătăţii a complicat obţinerea formularului E112
Puteri sporite pentru inspectorul şef al IŞJ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog