Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6736
De la 07 Ianuarie 2003
123658722

Vecinii cărpănoşi de pe strada Marchian din Botoşani

  • 19 May 2010, 23:00

De multă vreme nu a mai fost linişte în blocul care adăposteşte la parter magazinele Apicola din zona centrală a municipiului. Un scandal care nu se mai potoleşte a pornit între doi vecini de la o … terasă. Protagoniştii sunt pe de o parte preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului România Mare din Botoşani, Maria Nechita (foto) şi de cealaltă vecinul său de palier, Ioan Isac. Totul s-a declanşat în momentul în care cel de-al doilea a decis să îngrădească porţiunea de terasă situată deasupra magazinului Apicola, demolând peretele exterior al apartamentului prelungind astfel suprafaţa cu încă o cameră. Ioan Isac s-a înarmat cu răbdare şi a trecut la întocmit dosarul necesar începerii lucrărilor de extindere a apartamentului. A intrat în posesia tuturor autorizaţiilor de la instituţiile statului, inclusiv de la proprietarul spaţiului, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România.
„Eu le-am spus că pot să-şi construiască atâta vreme cât nu îmi fac probleme de genul infiltraţiilor sau altceva. Din partea noastră nu este nici o problemă” a spus Rodica Mateiuc, reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Albine Botoşani.
La final, Ioan Isac mai avea nevoie de semnăturile vecinilor din dreapta şi din stânga care au reuşit să facă lucrările de extindere cu mult timp în urmă. Numai că s-a izbit de refuzul Mariei Nechita. „Nici nu a venit să mă întrebe dacă mă credeţi. Că le-aş fi spus, oameni buni, aici am un geam de termopan, care costă 15 milioane de lei, măcar acesta să mi-l despăgubiţi, pentru că eu am făcut înaintea voastră extinderea. Nu ştiu cum au făcut de au obţinut autorizaţiile, dar s-au apucat de lucru. M-a pozaM-a deranjat foarte tare că au luat ulucul care colecta apa de pe streaşină şi acum curge în casă” a spus femeia.
Într-adevăr, Maria Nechita folosea o găletuşă care colecta apa scursă de la ploaie pe pervazul ferestrei. Muncitorii lucrau de zor, semn că Ioan Isac a ignorat total refuzul femeii şi s-a pus pe treabă. A scos într-adevăr ulucii şi l-a arunca în grabă într-un colţ al terasei, iar echipa de meşteri au arborat o perdea de celofan imensă peste geamul de termopan al femeii. Pentru a o convinge să-şi dea acceptul, a intervenit însuşi prim vicepreşedintele PRM Botoşani, Eugen Niţură.
„Da, am sfătuit-o să îşi dea acceptul, aşa ca între vecini., să rezolve pe cale amiabilă” a declarat, ieri, Eugen Niţură. „Şi arhitectul Sandu m-a sunat să îmi spună că trebuie să îmi dau acceptul” întăreşte doamna Nechita, preşedinta Organizaţiei de Femei PRM Botoşani.
Femeia este hotărâtă să dea în judecată vecinul imprudent, care nu a ţinut cont de părerea sa, ameninţând totodată şi factorii implicaţi care au eliberat autorizaţii „ la limita legalităţii”. Î n contextul crizei economice, refuzul preşedintei femeilor de la PRM ar fi oarecum justificat. Altfel însă poate fi privit ca o dovadă de „încăpăţânare răutăcioasă”. Instanţa va dovedi însă dacă contextul în care se face extinderea apartamentului domnului Isac se încadrează în litera legii.
Terasa de deasupra magazinelor Apicola din zona centrală a fost împărţită la trei locatari care au vedere spre stradă. Doi dintre aceştia şi-au extins apartamentele fără probleme, printre care şi preşedinta Nechita, iar al treilea, care nu a vrut să deschidă reporterilor pentru a dialoga, întâmpină dificultăţi. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Marcel Hoară, atacat cu pietre şi alergat de câteva zeci de participanţii la miting
Horoscop
Bancul zilei: Cum face rost poliţia de amenzi
Legea lustraţiei a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor
Deficitul sistemului public de pensii este de până la trei miliarde euro pentru acest an
Minorităţile naţionale vor putea studia istoria şi geografia României în limba maternă
În cabina pilotului avionului prezidenţial polonez se aflau persoane străine
Alimentele care lupta impotriva stresului
Angela Merkel: Euro este în pericol
Deputatul independent Catalin Cherecheş s-a înscris în PNL
I-au ieşit toate, aşa cum şi le-a dorit!
Ioan Rotundu
Asta e, Simioane!
Înşelăciune… „APIA”
Dezvăluiri despre cum a câştigat liberalul Andronic postul de director
Vizită de la ANRSC la Botoşani
Educaţie după modelul finlandez dar cu salarii româneşti
O comisie va decide cum va fi folosită aparatura achiziţionată de spital
Vaccin TBC pentru copii obţinut cu sprijinul UNICEF
Se suplimentează fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite
Persoanele care trec graniţa fără să declare sumele de peste 10.000 euro vor intra în închisoare
Solomon Marcus, posibil terapeut al învăţământului românesc
Guvernul amână până în 2014 plata salariilor restante câştigate în instanţă de bugetari
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog