Pot doar afirma că la baza acestor afaceri pe seama bugetului Primăriei Gorbăneşti, Şoptică n-a avut partener doar pe primarul Gică Iliescu ci şi pe fostul secretar al primăriei Valentin Calimandriuc cu care s-a cumetrit, cununându-i băiatul. Cum a ajuns Şoptică din Smârdan, comuna Suharău, adică din vestul judeţului, să se cumetrească cu Calimandriuc de la Gorbăneşti, adică din estul judeţului, voi aduce lămuririle necesare când voi reveni asupra subiectului. În acest articol mi-am propus să mai aduc o dovadă despre cinstea şi corectitudinea primarului nemuritor Gică Iliescu şi cum de a reuşit el să obţină mandat după mandat fără a se găsi prin toată comuna vreun candidat care să-l învingă.
Dealtfel şi în urma alegerilor din 5 iunie primar va rămâne tot Iliescu pentru că el a creat un abil şi malefic mecanism care i-a izolat pe săteni de orice informaţie publică de la nivel de judeţ. În comuna Gorbăneşti nu există televiziune prin cablu cu serviciu de Internet pentru că Iliescu nu a permis aşa ceva ca nu cumva sătenii să poată recepta programul de ştiri de la televiziunile botoşănene şi să se deştepte.
Despre modul în care Iliescu a regizat anumite concursuri de angajare în urma cărora a umplut primăria cu rude de ale sale şi ale fostului secretar

Iată cum s-au derulat faptele. În ajunul alegerilor locale din anul 2008, primarul Gică Iliescu avea nevoie de a-şi mulţumi susţinătorii. Printre modalităţile de a le recompensa fidelitatea a găsit şi acordarea dreptului de folosinţă asupra imaşului comunal. Prin falsificarea Hotărârii Consiliului Local cu nr. 9 din 23 iulie 2004, Iliescu a retras din administrarea Consiliului Local suprafaţa de 60 ha şi a trecut-o la dispoziţia Comisiei de fond funciar, adică la dispoziţia sa.
Fluturând în primăvara lui 2008 această hotărâre falsificată pretins luată în 2004, Iliescu şi-a recompensat din nou susţinătorii cu imaş comunal fără plată de taxe şi alte obligaţii către primărie dar cu un frumos câştig pentru beneficiari. Cum a fost descoperit falsul este interesat de descris.
HCL nr. 9 din 23.072004 stabilea aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului local al comunei Gorbăneşti. Hotărârea se regăseşte în evidenţa Prefecturii Botoşanii în ordinea ei cronologică, aşa cum spune legea. HCL nr. 9 din 16 mai 2004, adică cea falsificată în 2008 de către primarul Iliescu şi secretarul Valentin Calimandiuc nu se mai găseşte în evidenţa Prefecturii Botoşani pentru simplul fapt că ea n-a fost adoptată în vreo şedinţă a CL la nivel de comuna Gorbăneşti.
Practic, în acest fals s-a păstrat doar numărul JCL, conţinutul fiind total diferit, respectiv în cea falsificată fiind consemnat că: Art. 1 Se aprobă disponibilizarea unei suprafeţe de 60 ha de păşune din păşunea comunală şi se trece la dispoziţia comisiei de Fond Funciar Gorbăneşti în vederea împroprietăririi foştilor proprietari conform Anexei 1, anexă care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Suprafaţa de păşune comunală rămasă în administrarea Consiliului Local al comunei Gorbăneşti este

Aşadar, prin acest fals primarul Iliescu a putut să-şi mulţumească susţinătorii electorali şi în ajunul alegerilor din vara lui 2008. Falsul mai este pus în evidenţă şi de mijloacele tehnice de redactare a hotărârilor.
În anul 2004 la Primăria Gorbăneşti nu existau calculatoare cu imprimante iar hotărârile erau redactate la maşina de scris. HCL nr. 9 din 23.07.2004 este redactată la maşina de scris (foto 3). HCM 9 din 16 mai 2008 falsificată în 2008 este deja scrisă la calculator şi imprimată (foto 2), în primăvara lui 2008 când s-a produs falsul primăria având deja calculatoare şi imprimante. Falsificatorii n-au dat atenţie acestui important amănunt.
La data de 16 mai 2004 Gică Iliescu nici nu era primarul comunei, el devenind primar abia în urma alegerilor din iunie 2004.
În baza HCL falsificată beneficiarii de păşune au primit subvenţia la păşune, sume încasate nelegal. Este ciudat cum de cei de la APIA şi Curtea de Conturi n-au descoperit falsul şi sumele plătite ilegal. Dacă cei de la Curtea de Conturi, prin directorul lor Nicolae Lupu sunt controlaţi politic de PSD, cei de la APIA par a fi neînregimentaţi politic în PSD şi ar fi trebuit să dea la iveală măgăria.
Nu numai în 2008 primarul Iliescu a făcut ce-a vrut cu imaşul comunal, adică şi-a recompensat susţinătorii politic ci şi în primăvara acestui an care de asemenea este unul marcat de alegeri locale. Din cele 594 ha de păşune, numai vreo 300 ha primarul le-a acordat prin licitaţie, restul le-a repartizat prin dedicaţie personală celor care-i fac campanie să mai obţină un mandat deşi are vârsta de pensionare. Să-i fie primit şi acest mandat că cei de la DNA Suceava au alte priorităţi decât lupta împotriva corupţiei!