Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10959
De la 07 Ianuarie 2003
118210045

Botoşani: Afaceristul Şoptică şi falsificatorul primar Gică Iliescu

  • Ioan Rotundu
  • 19 May 2016, 23:00

Despre afacerile deputatului liberal Costel Şoptică cu primarii social-democraţi de pe urma cărora s-a îmbogăţit de i-a cumpărat cadou fetei un automobil de lux cu care s-a fălit în ochii botoşănenilor am scris şi voi mai scrie în Jurnalul. Este vorba de afacerile cu primarii social-democraţi de la comunele Văculeşti, Hudeşti, Conceşti, Darabani, Suharău etc. Despre afacerile liberalului cu primarul social-democrat de la Gorbăneşti, nemuritorul Gică Iliescu (foto 1), doar am amintit. Despre aceste afaceri am să fac dezvăluiri la vremea potrivită, adică atunci când liberalul va voi să se cocoţe în funcţii publice de decizie.
Pot doar afirma că la baza acestor afaceri pe seama bugetului Primăriei Gorbăneşti, Şoptică n-a avut partener doar pe primarul Gică Iliescu ci şi pe fostul secretar al primăriei Valentin Calimandriuc cu care s-a cumetrit, cununându-i băiatul. Cum a ajuns Şoptică din Smârdan, comuna Suharău, adică din vestul judeţului, să se cumetrească cu Calimandriuc de la Gorbăneşti, adică din estul judeţului, voi aduce lămuririle necesare când voi reveni asupra subiectului. În acest articol mi-am propus să mai aduc o dovadă despre „cinstea şi corectitudinea” primarului nemuritor Gică Iliescu şi cum de a reuşit el să obţină mandat după mandat fără a se găsi prin toată comuna vreun candidat care să-l învingă.
Dealtfel şi în urma alegerilor din 5 iunie primar va rămâne tot Iliescu pentru că el a creat un abil şi malefic mecanism care i-a izolat pe săteni de orice informaţie publică de la nivel de judeţ. În comuna Gorbăneşti nu există televiziune prin cablu cu serviciu de Internet pentru că Iliescu nu a permis aşa ceva ca nu cumva sătenii să poată recepta programul de ştiri de la televiziunile botoşănene şi să se deştepte.
Despre modul în care Iliescu a regizat anumite concursuri de angajare în urma cărora a umplut primăria cu rude de ale sale şi ale fostului secretar pozaCalimandriuc am scris. Acum dezvălui cum primarul şi fostul secretar au falsificat o hotărâre a Consiliului local pentru a putea ca o importantă suprafaţă din păşunea comunală să ajungă la cine a trebuit.
Iată cum s-au derulat faptele. În ajunul alegerilor locale din anul 2008, primarul Gică Iliescu avea nevoie de a-şi mulţumi susţinătorii. Printre modalităţile de a le recompensa fidelitatea a găsit şi acordarea dreptului de folosinţă asupra imaşului comunal. Prin falsificarea Hotărârii Consiliului Local cu nr. 9 din 23 iulie 2004, Iliescu a retras din administrarea Consiliului Local suprafaţa de 60 ha şi a trecut-o la dispoziţia Comisiei de fond funciar, adică la dispoziţia sa.
Fluturând în primăvara lui 2008 această hotărâre falsificată pretins luată în 2004, Iliescu şi-a recompensat din nou susţinătorii cu imaş comunal fără plată de taxe şi alte obligaţii către primărie dar cu un frumos câştig pentru beneficiari. Cum a fost descoperit falsul este interesat de descris.
HCL nr. 9 din 23.072004 stabilea aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului local al comunei Gorbăneşti. Hotărârea se regăseşte în evidenţa Prefecturii Botoşanii în ordinea ei cronologică, aşa cum spune legea. HCL nr. 9 din 16 mai 2004, adică cea falsificată în 2008 de către primarul Iliescu şi secretarul Valentin Calimandiuc nu se mai găseşte în evidenţa Prefecturii Botoşani pentru simplul fapt că ea n-a fost adoptată în vreo şedinţă a CL la nivel de comuna Gorbăneşti.
Practic, în acest fals s-a păstrat doar numărul JCL, conţinutul fiind total diferit, respectiv în cea falsificată fiind consemnat că: „Art. 1 Se aprobă disponibilizarea unei suprafeţe de 60 ha de păşune din păşunea comunală şi se trece la dispoziţia comisiei de Fond Funciar Gorbăneşti în vederea împroprietăririi foştilor proprietari conform Anexei 1, anexă care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Suprafaţa de păşune comunală rămasă în administrarea Consiliului Local al comunei Gorbăneşti este pozade 534 ha. Art. 2 Primarul comunei Gorbăneşti judeţul Botoşani se împuterniceşte cu ducerea la îndeplinire a prevederilor din prezenta hotărâre.”
Aşadar, prin acest fals primarul Iliescu a putut să-şi mulţumească susţinătorii electorali şi în ajunul alegerilor din vara lui 2008. Falsul mai este pus în evidenţă şi de mijloacele tehnice de redactare a hotărârilor.
În anul 2004 la Primăria Gorbăneşti nu existau calculatoare cu imprimante iar hotărârile erau redactate la maşina de scris. HCL nr. 9 din 23.07.2004 este redactată la maşina de scris (foto 3). HCM 9 din 16 mai 2008 falsificată în 2008 este deja scrisă la calculator şi imprimată (foto 2), în primăvara lui 2008 când s-a produs falsul primăria având deja calculatoare şi imprimante. Falsificatorii n-au dat atenţie acestui important amănunt.
La data de 16 mai 2004 Gică Iliescu nici nu era primarul comunei, el devenind primar abia în urma alegerilor din iunie 2004.
În baza HCL falsificată beneficiarii de păşune au primit subvenţia la păşune, sume încasate nelegal. Este ciudat cum de cei de la APIA şi Curtea de Conturi n-au descoperit falsul şi sumele plătite ilegal. Dacă cei de la Curtea de Conturi, prin directorul lor Nicolae Lupu sunt controlaţi politic de PSD, cei de la APIA par a fi neînregimentaţi politic în PSD şi ar fi trebuit să dea la iveală măgăria.
Nu numai în 2008 primarul Iliescu a făcut ce-a vrut cu imaşul comunal, adică şi-a recompensat susţinătorii politic ci şi în primăvara acestui an care de asemenea este unul marcat de alegeri locale. Din cele 594 ha de păşune, numai vreo 300 ha primarul le-a acordat prin licitaţie, restul le-a repartizat prin dedicaţie personală celor care-i fac campanie să mai obţină un mandat deşi are vârsta de pensionare. Să-i fie primit şi acest mandat că cei de la DNA Suceava au alte priorităţi decât lupta împotriva corupţiei!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Eveniment editorial la Biblioteca Judeţean㠄Mihai Eminescu” Botoşani
Ioan Rotundu
Gorghiu ii cere demisia lui Ciorbea, Avocatul Poporului:
"Isi plateste birurile catre PSD mult mai constiincios decat datoria la stat"
Doua dintre judecatoarele care i-au anulat pedeapsa de sapte ani lui Dinel Staicu, achitate in prima instanta
Prognoza meteo pentru vineri si sambata
Un inel si un lantisor de aur ascunse timp de 70 de ani intr-o cana cu fund dublu au fost descoperite in lagarul nazist Auschwitz-Birkenau
Familia Regala vrea sa fie scutita de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca Regele Mihai e veteran de razboi.
Comuna Savarsin pierde venituri de circa 35.000 lei anual
Sorin Moisa, singurul roman pe lista Politico.eu a celor mai influenti europarlamentari
Presedintele Iohannis si premierul Ciolos s-au intalnit joi cu adjunctul directorului CIA
Horoscopul zilei de 20.05.2016
Bancul zilei: Gestul lui Einstein
Lumea lu' Rotundu: Candidat pentru Primăria Suharău
Lumea lu' Rotundu: Un ţărănist la Primăria Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă