Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10552
De la 07 Ianuarie 2003
118489778

Editorial

Ipocrizia „şobolanului roşu”

  • Ioan Rotundu
  • 26 May 2019, 21:08

După ce s-a convins că PSD-ul a pierdut alegerile europarlamentare, iar referendumul a fost validat cu brio prin prezenţa masivă la vot, Liviu Dragnea a dovedit din nou că ipocrizia este singura sa dimensiune valorică de ordin moral care i-a asigurat, cel puţin până astăzi, succesul în cariera politică. „Şobolanul roşu”, cum a mai fost numit, a aşteptat strategic întreaga zi şi a analizat evoluţia situaţiei de la un moment la altul apoi a şarjat.
A privit cum rând pe rând liderii marcanţi ai PSD s-au compromis în ochii românilor refuzând să voteze şi pentru referendum. Proasta de premier Viorica Dăncilă, după ce a anunţat public că va vota şi pentru referendum, a cedat ameninţărilor voalate ale lui Dragnea şi astăzi a refuzat buletinele de vot pentru referendum.
Bătrânica Ecaterina Andronescu, cea care a demolat din temelie învăţământul românesc, s-a arătat şi ea slugarnică faţă de Dragnea şi a refuzat să voteze pentru referendum.
Cu pretenţia de a candida la Preşedinţia României , preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a refuzat şi el să voteze pentru referendum. Pe el îl înţeleg. Este atât de corupt, încât atunci când nu va mai avea protecţia imunităţii va sta ani grei după gratii. Ce nu pot înţelege cum de 20% dintre români îl creditează cu vot pentru funcţia de preşedinte al ţării. Cum poţi alege un astfel de politician lipsit de caracter şi scrupule să devină conducătorul ţării din care faci parte? Acest individ dominat de dorinţa de putere cu orice preţ a călcat în picioare cele mai scumpe valori morale şi etice ale poporului român şi mai are tupeul de a-i fi conducător.
Acestor lideri de frunte ai coaliţiei politice ALDE – PSD să le adăugăm votul celor scufundaţi în ignoranţă şi obscurantism politic care în puţina lor putere de judecată na-u înţeles că a vota cu candidaţii ALDE sau PSD de fapt au votat împotriva viitorului copiilor şi nepoţilor lor.
I-am văzut mergând la vot în Botoşani, la secţiile amenajate în Şcoala nr. 14 unde am votat şi eu. În cârje, ţinuţi de braţ de cineva, în scaun cu rotile sau deplasându-se ţinându-se de şale au intrat în clădirea şcolii să voteze cu „binefăcătorii” lor, adică cu PSD-ul. Te cuprinde mila să priveşti la astfel de scene, mai ales că ştii cât sunt de necăjiţi şi neajutoraţi. Dar în acelaşi timp te cuprinde o revoltă interioară să-i vezi cum se chinui să ajungă la secţia de votare pentru a-şi face singuri rău. Creierul acestor bătrâni este spălat de Gâdea, Badea şi alţi mercenari aflaţi în slujba lui Dan Voiculescu şi a actualei puteri ce nu este altceva decât o gaşcă de infractori periculoşi care au luat prizonier un întreg popor.
Ce n-a prevăzut Dragnea şi clica lui, orbiţi de mirajul puterii, a fost ura adunată în suflet de românii care gândesc liber, de românii care au realizat că ţara este împinsă spre prăpastie şi că a venit momentul s-o apere, s-o salveze şi să-i redea libertatea, demnitatea şi s-o înscrie pe drumul valorilor democraţiei şi civilizaţiei europene. Astăzi, milioanele de români de acasă şi din diaspora s-au mobilizat la vot şi au băgat spaima în gruparea infracţională care guvernează ţara.
În tot acest asalt al românilor de a-şi lua ţara înapoi, Liviu Dragnea a ieşit spre seară, adică pe la ora 19.00 să voteze în văzul presei şi să braveze votând pentru referendum, afirmând că el mereu a fost pentru susţinerea referendumului. În disperarea sa de a se salva de la puşcărie şi de a fi linşat de proprii săi susţinători, li-a trădat votând la referendum, făcându-i pe aceştia de tot rahatul.
Ziua de astăzi poate fi considerată ultima zi de măreţie pentru cei din ALDE – PSD. De mâine începe ziua judecăţii lor pentru toate faptele rele făcute acestui popor pe care nu l-au putut îngenunchea cum şi-ar fi dorit.
Dacă după decembrie 1989 comuniştii care au făcut rău ţării au scăpat nejudecaţi, sper că de această dată aceşti pseudosocialişti să răspundă pentru faptele lor, să-i vedem pe toţi în boxa acuzaţilor. Numai printr-o astfel de judecată vom crea o nouă clasă politică responsabilă pentru faptele ei şi cu teama că legea este aplicabilă şi lor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă