Parlamentul Tinerilor este o instituţie de dezbatere şi acţiune a tinerei generaţii şi a noilor elite. Această instituţie îşi propune să devină o voce puternică, influentă şi independentă pe scena socio-politică. Ieri, 19 martie, Sala Mare a Instituţiei Prefectului Botoşani a găzduit lansarea Convenţiei Judeţene a Parlamentului Tinerilor. Printre invitaţi la eveniment s-au numărat primarul municipiului Cătălin Flutur, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Sorin Grindei, reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale, precum şi inspectorul şcolar Daniel Botezatu. Filiala Botoşani a Parlamentului Tinerilor şi-a început activitatea în luna ianuarie a acestui an, fiind condusă de preşedintele interimar Anca Cucoş. Din conducere mai fac parte vicepreşedintele Alexandru Ignat, secretarul general Dragoş Adăscăliţei şi managerul de proiecte Raluca Anichitoaie. Filiala Botoşani are misiunea de a organiza alegerile judeţene pentru Parlamentul Tinerilor. În cadrul acestora urmând a fi aleşi zece deputaţi, reprezentanţi ai tinerilor botoşăneni. La aceste alegeri pot participa toţi tinerii botoşăneni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 32 de ani, care vor trimite CV-urile la adresa de e-mail
[email protected];
[email protected].
În Parlamentul Tinerilor nu este vorba de oameni de diferite culori politice, suntem apolitici si apartidici. Suntem o organizaţie de tineri şi studenţi şi dorim să rămânem independenţi. Ne vom baza pe reprezentativitate, a precizat Carmen Ungureanu (foto), purtător de cuvânt al filialei botoşănene. Activitatea Convenţiei se va desfăşura urmărind reprezentarea tinerilor în Parlament şi elaborarea de proiecte pentru comunitatea botoşăneană. La ora actuală aproximativ 60 de elevii din liceele botoşănene şi-au exprimat dorinţa de a se implica în acest proiect. Filiala Botoşani s-a organizat într-o o serie de compartimente pentru a desfăşura o activitate cât mai bună şi mai eficientă. Conducerea interimară a Filialei Botoşani doreşte să realizeze şi o serie de proiecte menite să sprijine comunitatea locală. În primul rând se doreşte realizarea informatizării Bibliotecii Judeţene, crearea de locuri speciale pentru cei pasionaţi de role sau bicicletă, precum şi organizarea unui târg al educaţiei care să vină în sprijinul elevilor de clasa a XII-a ce intenţionează să urmeze o facultate. Primarul municipiului Botoşani s-a arătat încântat de ideea tinerilor botoşăneni, asigurându-i de tot sprijinul.
Sunt convins ca cel puţin la nivel de Botoşani veţi întâmpina piedici. Pentru că în general tinerii care intră în organizaţii de genul asta sunt priviţi ca nişte ciudaţi, având în vedere că majoritatea tinerilor de astăzi au totul alte preocupări, a susţinut edilul şef al municipiului. Primarul municipiului le-a sugerat tinerilor să îşi schime numele având în vedere că actuala titulatură care cuprinde şi noţiunea de Parlament nu prea prezintă credibilitate. (Margareta NICHIFOR)