Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
39253
De la 07 Ianuarie 2003
73959658

Atmosfera de bălăcăreală şi scandaluri politice revine în forţă

  • prefectul este decis să îl cheme pe Liviu Câmpanu la judecată
  • 19 March 2009, 23:00

Senatorul liberal, Liviu Câmpanu, continuă să îl zgândărească pe primul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Botoşani, prefectul Cristian Roman. Din reacţia pe care acesta din urmă a avut-o, senatorul nu vede să nege în vreun fel implicarea în activitatea politică. „Am văzut doar că cei care sunt de altă parte a baricadei sunt consideraţi duşmanii domniei sale. E un comportament absolut normal pentru domnul Cristian Roman şi nu mă surprinde. Vreau să îi transmit că ceea ce am spus este din păcate adevărat. O dovadă este faptul că l-a sunat miercuri pe senatorul de Bacău, Gabriel Berca, fost prefect şi secretar general al Guvernului şi l-a rugat să voteze cu Crin Antonescu”, a declarat Câmpanu.
Acesta ţine să îi atragă atenţia că nu el este cel care duce Instituţia Prefectului în conflicte şi în derizoriu, ci domnia sa prin activitatea pe care o desfăşoară. Un exemplu fiind acela că a mers la Bucureşti pe banii contribuabililor ca să rezolve nişte probleme ale judeţului, de unde s-a întors cu rezolvarea reparaţiei maşinii Prefecturii. Lucru pe care senatorul liberal îl apreciază ca fiind total deplasat fiindcă prefectul putea face asta din biroul de la Botoşani, fără a mai fi necesar să se deplaseze la Bucureşti. Totodată îi mulţumeşte pentru grija pe care o are cu privire la activitatea sa ca parlamentar şi îl informează că îşi cunoaşte foarte bine obligaţiile faţă de cei care l-au ales, spre deosebire de dumnealui care nu a participat niciodată la o competiţie electorală.
„El preferă competiţiile underground, unde lucrurile se rezolvă prin numiri. Numai la discuţiile pe buget din acest an am avut 518 amendamente care se refereau la rezolvarea problemelor locuitorilor acestui judeţ. Amendamente care nu că nu au fost susţinute de colegii săi, dar nu au fost prezenţi în sală parlamentarii PD-L şi PSD de Botoşani la dezbateri”, precizează senatorul Câmpanu.
În altă ordine de idei vrea să îi reamintească faptul că încă nu a explicat cetăţenilor judeţului Botoşani legătura care există între contractele pe care le-a avut firma Semnal cu Prefectura Botoşani, cea pe care a avut-o firma Dany Ema cu Prefectura Botoşani şi construcţia unei case, undeva în apropierea Liceului Pedagogic, aflată în proprietatea domnului prefect, pe terenul firmei Semnal, executată de SC Dany Ema.
„Nu a explicat dacă există vreo legătură între Instituţia Prefectului şi traficul de ţigări în zona de graniţă a judeţului Botoşani. În 2007 a fost o discuţie largă referitoare la prezenţa unui bus aparţinând şefului său de cabinet de la acea vreme în care se încărcau bax-uri de ţigări. Cred că domnul prefect ar trebui să se gândească foarte serios să organizeze un curs de management al firmei pentru a învăţa şi pe alţi întreprinzători din Botoşani sau chiar din ţară care este cheia succesului prin care a reuşit să transforme o obscură firmă care vindea băuturi alcoolice într-o prosperă firmă de transporturi internaţionale”, a mai adăugat Liviu Câmpanu.
De cealaltă parte, prefectul Cristian Roman atrage atenţia că senatorul face declaraţii politice, dar uită că acestea se fac de obicei la tribuna Parlamentului. „Consider că declaraţiile şi acuzele pe care le face depăşesc mult graniţele normalului. Consider că este o politică de şanţ, de Darabani. Sunt declaraţii calomnioase, depăşesc sfera normalului şi pentru faptul că eu nu mă pot apăra politic în faţa acestui distins parlamentar al Botoşaniului o să îmi rezerv dreptul de a mă apăra în faţa Instanţelor de judecată. Dumnealui ne-a obişnuit cu inconsecvenţa declaraţiilor sale, nimic nu e nou sub soare. A mai făcut şi acum doi ani exact acelaşi tip de declaraţii. Sunt convins că dacă avea măcar un colţ de hârtie, un capăt de aţă, orice împotriva mea, le-ar fi dat deja organelor de control. Chiar îi recomand să facă acest lucru. Există organe abilitate să facă cercetări, verificări”, a declarat prefectul de Botoşani.
Cât despre Gabriel Berca, prefectul Roman subliniază că este colegul său şi că fostul prefect de Bacău l-a sunat acum o săptămână sau două. „Am discutat de ale noastre. Suntem prieteni, am fost în concediu împreună. Ce să fac, să mă ascund sub plapumă? Să nu mai vorbesc cu nimeni ca să nu îl deranjez pe Câmpanu? Soţiile noastre sunt prietene, copiii se cunosc. Ori pleacă el din Senat, ori eu din Prefectură”, a punctat Cristian Roman, asigurând că de acum înainte îşi rezervă dreptul de a nu mai răspunde la atacurile senatorului, decât pe calea Instanţei. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vama de la Rădăuţi Prut incită spiritele
Reclamaţii întemeiate la Spitalul municipal Dorohoi
Deputatul Ţurcanu declarat infractor de către senatorul Câmpanu
Concurs de folk la Botoşani
Comunicat de presă
Amenda lui Ţurcanu dată Primăriei Botoşani a fost ajustată de judecători
Poliţiştii au început vânătoarea elevilor chiulangii
Preţuri modificate la medicamente
Verificări ministeriale la repartizarea protezelor
Spitalele nu primesc bani mai mulţi ca-n 2008
Comunicat de presă CJSU
Criza îi lasă pe botoşănenii de la case fără pubele
10% dintre cazurile de la CEDO sunt împotriva României
Şi imigranţii din Brescia vor primi primă la naşterea copiilor
Românii din Balcani sunt parte integrantă a poporului român
Şocant - Noul Cod Penal apără violatorii în grup şi violatorii de minori
Horoscop
Vă propune un troc avantajos
Vorbe spuse prea uşor
Borş de urzici
La Piovra moare de invidie
Românul şi cumătra vulpe
Insomniile lui Ţâbuleac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă