Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6385
De la 07 Ianuarie 2003
123658371

Botoşani/Păltiniş: Cum a ajuns Dănuţ Andruş în faliment şi ce joc de culise s-a pus la cale

  • 19 March 2015, 23:00

Dănuţ Andruş este locuitor al satului Păltiniş şi cu câţiva ani în urmă a pus bazele unei ferme agricole arendând terenuri de la săteni. Apoi, ca orice răsărit în afaceri şi Andruş a simţit nevoia să se remarce în domeniul politic. Aşa că a fost uns preşedintele Organizaţiei comunale PSD.
Ce i-a lipsit însă lui Dănuţ Andruş, ca multor altora care s-au crezut sau se mai cred prosperi oameni de afaceri, a fost priceperea. Încet, dar sigur, Andruş s-a înglodat în datorii pe care n-a mai reuşit să le plătească. Ferma de porci s-a dovedit păguboasă şi a desfiinţat-o. Numai cu oile n-a reuşit să adune mare brumă de avere ca să-şi poată plăti datoriile. Aşa se face că falimentul i-a bătut şi lui la uşă, neţinând cont că este preşedinte al unei organizaţii PSD, partid aflat la guvernare.
Acum Andruş are o datorie în sumă de 1.706.791 lei. Cea mai mare către Fisc: 508.839 lei. Vine la rând Primăria Păltiniş cu suma de 107.343 lei şi cea din Darabani cu suma de 38.3453 lei.
Tractoare, combine, alte utilaje agricole şi puţinele animale au fost inventariate şi urmează a fi valorificate prin licitaţie publică pentru a se putea îndestula creditorii. Dar semnele sunt proaste pentru cei care au de primit. Bosul politic al PSD peste zona Darabani este primarul comunei Conceşti, Costel Nazare (foto) , cunoscut om de afaceri a cărui avere s-a ridicat ţanţoş din evaziunea cu alcool.
Acum, Nazare pozează în cinstea întruchipată, de vreme ce Fiscul şi mascaţii nu i-ai mai călcat pragul firmei.
Se zvoneşte prin Păltiniş că între Dănuţ Andruş şi şeful său politic Costel Nazare s-ar fi făcut înţelegere, via executorul judecătoresc, ca bunurile şi animalele scoase la vânzare prin licitaţie publică să nu fie valorificate până după a 3-a strigare. După a 3-s strigare se poate oferi orice preţ. Iar Costel Nazare este pregătit să cumpere totul angro la un preţ de vreo 25% faţă de preţul de început al licitaţiei.
Nazare nu este un începător în astfel de tranzacţii. Vărul său, Sandu Ştirbu, i-a fost o vreme asociat, după care s-au despărţit. Ştirbu a avut 2 magazine la Hudeşti, 1 la Conceşti, la Darabani dar mai ales o mândreţe de clădire cu subsol şi etaj în centrul localităţii Havârna.
Numai că omul nu s-a prea priceput la comerţ şi a adunat o datorie către Fisc de 7 miliarde lei vechi. A fost supus executării silite şi întreaga avere scoasă la mezat a fost cumpărată chiar de vărul Costel Nazare. Până şi casa de locuit a ajuns la verişorul acum primar. Ştirbu s-a stins din viaţă anul trecut, de necaz căzând în patima băuturii.
Iată că acum i-a venit rândul lui Dănuţ Andruş să fie „cumpărat” de Costel Nazare, liderul zonal al PSD. Curiozitatea oamenilor stă în a vedea cum va acţiona primarul comunei Păltiniş,. Liberalul Costel Romanescu, carte nu se împacă nicidecum cu aerul de şef al PSD afişat de către Costel Nazare ce are pretenţia ca toţi primarii din zonă, indiferenmt de culoarea politică, să-i poarte respectul cuvenit şi să-i execute cu sfinţenie ordinele.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: La ce-o fi făcând nevastă-sa aluzie?
Reţeta zilei: Supă de varză murată
Horoscopul zilei
Presedintie: Klaus Iohannis sustine initiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu
Are convingerea ca in urma trimiterii legii spre reexaminare vor fi efectuate modificarile necesare pentru promulgare
Romania sustine crearea unei uniuni a energiei
Prioritati: vlorificarea resurselor indigene, diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare precum si diversificarea infrastructurii
Asteptarile analistilor privind economia Romaniei s-au imbunatatit in martie
DNA cere Parlamentului sa avizeze retinerea deputatului PNL Theodor Nicolescu
urmarit penal pentru abuz in serviciu si luare de mita
Funar a fost amendat cu 2.000 lei pentru ca a declarat ca limba maghiara este "limba cailor"
care nu poate fi folosita in Romania
O poveste despre cum ignora Victor Ponta si ministrul energiei problemele grave de la Complexul Energetic Oltenia
un mamut cu 18.500 de angajati, si despre cum este protejat un management pagubos
Ce se întâmplă cu sărbătorile oficiale?
Ioan Rotundu
De ce are Liviu Axinte „ciocul mic”?
Ioan Rotundu
Cabinetele de Religie in scolile din Romania sunt exceptii si contribuie la prestigiul unitatii de invatamant
Radu Mazare: Mi-am dat demisia din toate functiile detinute in PSD
Pana in vara nu voi mai fi primar
Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, retinuta de procurorii DNA
dupa ce a fost adusa cu mandat la audieri
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog