Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11789
De la 07 Ianuarie 2003
122209732

Botoşani/Dobârceni: Elev bătut bestial de preot la ora de Religie

  • soţia preotului este directorul Şcolii Dobârceni
  • 19 March 2016, 23:00

Botoşani/Dobârceni: Elev bătut bestial de preot la ora de Religie Soţia preotului este directorul Şcolii Dobârceni Preotul Ionuţ Iliescu de la parohia Dobârceni este profesor de Religie la toate şcolile din comună, având normă întreagă, graţie soţiei sale Monica Iliescu care este directorul şcolii.
Până aici n-ar fi o gaură în cer că părintele are catedră întreagă în timp ce profesori calificaţi au doar jumătăţi de normă. Problema cea mare este că părintele, violent din fire, după ce a bătut mai mulţi cetăţeni din comună, acum bate elevii de şcoală la ora de Religie şi îi jigneşte într-un mod nepermis.
Cel mai elocvent caz de violenţă a părintelui a fost în anul 2013 când l-a bătut pe dascălul Constantin Nechifor chiar în biserică, în faţa altarului. Dascălul a strâns de la săteni 34 mii lei pentru reparat biserica veche şi a dat banii părintelui. Părintele a folosit banii în interes personal şi n-a făcut nimic la biserică, spre nemulţumirea oamenilor care l-au luat la întrebări pe dascălul ce-a strâns banii.
Dascălul la întrebat pe preot ce-a făcut cu banii. Scos din sărite de o astfel de întrebare, preotul l-a pocnit şi i-a cerut să se pună în genunchi şi să-şi ceară iertare că l-a jignit cu o întrebare nepotrivită. Dascălul n-a acceptat umilinţa la care a fost supus şi a demisionat.

Reclamat la Mitropolia Iaşi şi Protopopiatul Săveni de către săteni, anchetele celor veniţi la faţa locului i-au dat dreptate preotului, spre nemulţumirea sătenilor care drept protest nu mai vin la biserică.
În momentul de faţă, în Săptămâna Canoanelor, preotul Ionuţ Iliescu are la slujbă doar două babe iar alte două îi sunt aduse de colegul de la parohia Brăteni, preotul Ionuţ Bădrăgan. Când face slujbă colegul de la Brăteni, preotul Iliescu ăi duce cele două babe care vin la slujba sa, aşa că de fiecare dată au în biserică patru femei bătrâne. Râd oamenii în sat de cum procedează cei doi preoţi.
Revenind la comportamentul violent al preotului Ionuţ Iliescu la orele de Religie, acesta a fost reclamat în mai multe rânduri că bate copii dar toate reclamaţiile au fost stopate de soţia sa director de şcoală. Cazul cel mai grav s-a consumat într-o zi de joi, 7 mai 2015, între sărbătoarea Paştelui şi Înălţarea Domnului.
Elevul Alin Crăciun, aflat în plasament la familia Stănescu din Brăteni, în pauză a fost lovit cu banca de către o colegă. Drept reacţie, Alin a înjurat-o. L-a auzit părintele care i-a tras o bătaie cruntă şi le-a spus celorlalţi elevi că aşa vor păţi şi ei dacă nu învaţă lecţiile sau înjură.
Elena Stănescu, care-l are pe Alin în plasament, s-a dus la directorul şcoli, adică la soţia preotului şi i-a relatat cum părintele l-a bătut pe băiat şi că ea este obligată să-i anunţe pe cei de la Centrul de Plasament Botoşani să vină în anchetă. Apoi a anunţat-o şi pe referenta din Primăria Dobârceni care se ocupă de anchetele sociale. Numai că preoteasa a reuşit să blocheze ancheta şi s-o determine pe Stănescu să nu mai depună reclamaţie.
În filmuleţul de faţă, realizat în cadrul anchetei sociale de către consilierul local Constantin Nechifor, elevul Alin explică cum părintele îi bate în mod constant, îi jigneşte făcându-i proşti, dobitoci şi debili. Limbaj potrivit pentru lecţia de Religie, ce mai! Cum am afirmat, cazul a fost muşamalizat de directorul şcolii, de referentul social din Primărie şi de Elena Stănescu care are copilul în plasament,.
Primarul actual al comunei Dobârceni, Niculina Chiteală, mi-a declarat c㠄S-au gândit cu toţii că este vorba de un preot şi că nu vor să se încarce de păcate”. Iată care este mentalitatea, gândirea şi modul de acţiune ale unor oficiali când vine vorba de cazuri evidenţe de violenţă fizică asupra copiilor elevi de şcoală, mai ales a celor aflaţi în plasament.
De atunci a trecut aproape un an. Părintele a mai bătut şi alţi elevi, semn că n-are de gând să se corijeze. Singura soluţie care ar fi în cazul său este să -i fie luate orele de Religie iar soţia sa, director de şcoală, să fie demisă imediat. Cei de la Centrul de Plasament, în baza celor dezvăluite prin acest articol, să facă cuvenita anchetă care să vină în sprijinul autorităţilor decidente ca preotul să fie îndepărtat imediat din şcoală, fiind un real pericol pentru educaţia elevilor.
În ce-o priveşte pe nevasta preotului, Monica Iliescu, director de şcoală, am descoperit că aceasta este incompatibilă pe funcţie. Fiind director de şcoală, membru în Consiliul de administraţie al şcolii dar şi consilier local, potrivit legii ea se află în incompatibilitate iar fapta sa este de natură penală ca şi a soţului bătăuş.
Este obligaţia secretarului Primăriei Dobârceni să-l sesizeze pe prefectul Dănuţ Nechifor ca să ia măsuri de ieşire din starea de incompatibilitate a Monicăi Iliescu, în acelaşi timp urmând a sesiza ANI pentru a se face cuvenita anchetă penală şi trimiterea directorului în judecată pentru a-şi primi pedeapsa aşa cum s-a procedat şi în celelalte cazuri de incompatibilitate constatate prin judeţ.
Sper ca măcar de această dată prefectul Dănuţ Nechifor să dea dovadă de obiectivitate şi legalitate şi să acţioneze în cadrul prerogativelor cu care este investit, fără a-şi mai cere voie de la cei din PSD.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 19.03.2016
Reţeta zilei: Supă de morcovi
Bancul zilei: Motiv de enervare
Informare meteo: Vreme rece, vant si precipitatii, de vineri noapte pana duminica dimineata
Justitia respinge cererea lui Traian Basescu de inregistrare a Miscarii
Populare Basescu: Contestatia procurorilor, fara precedent
Ministrul Agriculturii: Salamul de Sibiu nu poate fi produs decat de membrii Asociatiei,
restul trebuie sa-si retraga produsele
Rusia efectueaza 20-25 de raiduri aeriene zilnic in zona Palmyra
Jihadistii sustin ca au ucis cinci soldati rusi
Persoanele fara venituri vor putea alege cum sa plateasca contributia de sanatate:
plata lunara sau plata la momentul accesarii serviciilor medicale (proiect)
Hotararea de Guvern care clarifica modul de plata al impozitului pe cladiri va aparea luni in Monitorul Oficial,
cu 11 zile inainte de termenul limita de plata
olitistii care au investigat moartea politistului Gigina in dosarul Oprea acuza ca s-au trezit cu trei controale pe cap
Presa-n gura lu' Rptundu: Emisiunea din 18.03.2016
Lumea lu' Rotundu: Răzbunarea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog