Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13432
De la 07 Ianuarie 2003
114978060

Proaspăt trimişi în judecată

Puşcăria dă târcoale primarului Doroftei şi directorului Buhăianu

  • Ioan Rotundu
  • 23 March 2023, 13:26

Sunt voci care clamează că degeaba se scrie în Jurnalul despre corupţie şi corupţi că nimeni nu ne bagă în seamă. Sunt vocile corupţilor pe care noi îi descoperim. Nu este ora de bilanţ să le demonstrez acestor sceptici că avem rezultate extrem de notabile în lupta cu corupţia. Amintesc doar că fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, se află după gratii pentru 6 ani şi 8 luni, la Gherla, şi datorită dezvăluirilor făcute în urma anchetelor Jurnalului.
Iată că avem o nouă dovadă că anchetele noastre nu rămân fără ecou. Am fost primii, dacă nu singurii, din media botoşăneană care am dezvăluit public că la Primăria Băluşeni este angajat administrator public fostul deputat PDL Cătălin Buhăianu (foto), care este şi directorul Sălii Polivalente din Bucureşti. Era de la sine de înţeles că de vreme ce Buhăianu era în Bucureşti nu putea presta şi muncă de administrator public la Primăria Băluşeni şi că la mijloc era un aranjament al primarului PDSD Claudiu Doroftei pentru spălarea unor importante sume de bani.
În 15 aprilie 2022 am publicat articolul intitulat „Păcate multe şi grele, - Primarul de Băluşeni a fost chemat de DNA la „spovedanie”, informând cititorii că primarul Doroftei şi fostul deputat Buhăianu au intrat în atenţia DNA Suceava.
După aproape un an de cercetări, în 20 martie a.c. DNA Suceava a depus la Tribunalul Botoşani Rechizitoriul prin care îi trimite în judecată pe primarul Claudiu Doroftei şi directorul Cătălin Buhăianu pentru „infracţiuni de corupţie (Legea nr.78/2000)”, formând Dosarul nr. 776/40/2023.
Deşi Primăria Băluşeni a refuzat să se constituie parte civilă pentru suma de 56 mii lei, bani încasaţi nelegal şi abuziv de către Buhăianu, această încercare disperată a primarului Claudiu Doroftei nu poate schimba cursul procesului şi anula răspunderea penală.
Fiind judecat în stare de libertate, Claudiu Doroftei îşi menţine funcţia de primar şi are în continuare posibilitatea de a dijmui bugetul instituţiei după cum îi sunt interesele şi după cum s-a putut constata dintr-un recent articol publicat de noi din care reiese cum Doroftei a umflat ilegal consumul de combustibil la nivel de Primărie, paguba ridicându-se la peste 25 mii lei.
De observat că de când la DNA Suceava nu mai este procuror şef Mihaela Mihai Popa, corupţii din PSD Botoşani nu se mai bucură de protecţia de care s-au bucurat până la schimbarea şefului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Ce i-au cerut femeile lui Dumnezeu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 20 – 26.03.2023
Avem o ţară şi ne este ruşine să ne mândrim cu ea
Comisari de mediu sancţionaţi pentru incompetenţă profesională
Ioan Rotundu
Scandal mocnit în PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Cum s-a furat combustibilul la Primăria Băluşeni
USR luptă cu puterea în stilul lui Don Quijote
Ioan Rotundu
Legile educației vehement contestate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă