Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11524
De la 07 Ianuarie 2003
108313099

Botoşani: O ocheadă prin fieful PSD Hudeşti - Conceşti

  • Ioan Rotundu
  • 19 November 2015, 23:00

Încă din vară am observat munţi de piatră spartă situaţi într-un refugiu din pădurea Conceşti, la intrarea în localitatea Hudeşti dinspre Conceşti (foto 1) şi la ieşirea din Hudeşti către Dorohoi )foto 2). Dacă piatra din pădurea Conceşti a dispărut, probabil împrăştiată pe drumurile şi uliţele satului, cea din Hudeşti stă bine mersi la locul ei. Investigând rostul munţilor de piatră din Hudeşti, am descoperit o situaţie cel puţin ciudată. Mi s-a spus că piatra spartă a fost adusă de la munte, probabil din zona Pojorâta, cărată de rabele primarului PSD de Conceşti Costel Nazare.
Este ştiut, în zona de nord a judeţului formată din oraşul Darabani şi comunele Conceşti, Hudeşti, Mileanca, Havârna nimic nu se mişcă fără ştiinţa baronului social-democrat Costel Nazare care înainte de a fi primarul comunei Conceşti era şi este un important om de afaceri. Nazare pare a fi cel mai bogat din zonă, el deţinând în oraşul Darabani un microcartier de vile (foto 3), construite sau achiziţionate în urma unor tranzacţii comerciale ferite de ochii publici.
Pentru a afla rostul pietrei de la Hudeşti am sunat pe câţiva consilieri liberali, ştiind că totdeauna cei din opoziţie sunt atenţi la mişcările primarului, dacă acesta aparţine unui alt partid. Prima convorbire telefonică am avut-o cu consilierul local Mărioara Avasiloaie Când pozaCând şi-a dat seama ce informaţii îi cer, şi-a pus repede lacăt pe gură şi l-a luat pe „nu ştiu” în braţe. Mi-am dat seama că se teme de primarul social-democrat Viorel Atomei, aflat în funcţie la al cincilea mandat.
L-am, contactat apoi pe Vasile Beşliu, preşedintele PNL din Hudeşti. Omul s-a ferit să spună ceva de rău despre primar. Mi-a spus că el nu mai este consilier local pentru că a demisionat, aşa că nu cunoaşte rostul pietrei.
Până la urmă am reuşit să obţin numărul de mobil al profesorului Didi Zlei, fost viceprimar liberal şi sacrificat de preşedintele PNL Florin Ţurcanu la alegerile din 2012 pentru a uşura drumul lui Atomei spre al cincilea mandat de primar PSD. Zlei a fost victima jocurilor politice murdare făcute de Ţurcanu în calitate de co-preşedinte USL în alegerile din iunie 2012.
Zlei mi-a explicat că piatra a fost adusă pentru a fi împrăştiată pe drumurile săteşti, o parte, iar o cantitate va servi la asfaltarea unor drumuri. Numai că primarul Viorel Atomei a adus-o din vară, cărată cu maşinile protectorului său politic Costel Nazare, dar de folosit o va folosi în primăvară, când se apropie alegerile locale.
„Nazare are vreo trei rabe cu care cară piatră, Nici nu sunt înmatriculate dar pozadar nu îndrăzneşte nimeni să se ia de el pentru că este şeful peste zon㔠– mi-a explicat Didi Zlei.
Aşadar, banii din bugetele locale ale primarilor social-democraţi se scurg în buzunarele private ale altor social-democraţi cu rang de baroni locali. Faptul că primarul Atomei a băgat în piatră câteva sute de mii de lei, blocând vanii până în primăvara viitoare, cei din Hudeşti n-au ai pune întrebări. Ei nu gândesc, ei îl vor vota primar pe Atomei pentru un al şaselea mandat dar şi pentru alte două, când va putea ieşi la pensie dacă va fi plictisit de atâtea mandate.
La alegerile locale din 2012 s-a dat mită electorală la greu. Costel Nazare a cărat maşini de pâine pe care le-a împărţit pricăjiţilor din satul Baranca dar s-au împărţit şi pachete consistente cu alimente. Totul sub supravegherea atentă a poliţiştilor din zonă ca nu cumva cei din alte partide să-i stânjenească pe social-democraţi în munca lor infracţională rămasă nepedepsită până în ziua de astăzi.
„Am suficiente probe de cum Nazare şi Atomei au dat mită electorală dar nu s-a arătat nimeni interesat să le ancheteze şi să-i sancţioneze pe vinovaţi” – mi s-a plâns profesorul Didi Zlei, poate singurul din zonă care are curajul de a spune lucrurilor pe nume.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Reacţia ginecologului
Reţeta zilei: Dulceaţă de dovlecei
Horoscopul zilei de 20.11.2015
Precizările primarului Ilie Ivanache
Mărturie a neputinţei
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos: Trebuie sa existe o coerenta intre bugetul pe care il pregatim si planurile de masuri sectoriale
Ce averi au ministrii noului Cabinet.
Ciolos a renuntat la un salariu de 160.000 de EURO/an pentru unul de 8 ori mai mic
Dacian Ciolos: As vrea sa discutam cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ
Dacian Ciolos: Singurele criterii pentru functiile de conducere din autoritatile de management sunt cele de competenta
Presedintele executiv al Eximbank, audiat la DNA
Oficiali BNR: Daca riscul reputational se materializeaza, vom lua masuri care pot merge pana la ridicarea mandatului
O nouă acţiune în forţă a DIICOT Botoşani împotriva contrabandiştilor de ţigări
Comunicat de presa
DNA cere din nou retinerea si arestarea senatorului Dan Sova
intr-un nou dosar in care e acuzat ca a primit 100.000 de euro pentru trafic de influenta
Perchezitii la judecatoarea care a dat solutia initiala de achitare in Dosarul transferurilor
Geanina Terceanu, adusa la DNA / La DNA au fost audiati fratii Becali si Borcea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă