Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8884
De la 07 Ianuarie 2003
111047941

Sediu de campanie inaugurat sub stropi de agheasmă

  • 19 October 2008, 23:00

Ieri, la amiază, cine a trecut prin zona stadionului municipal a putut observa o mare aglomeraţie de oameni, în special mult tineret, cu eşarfe galbene pe după gât. Curiozitatea, firească în astfel de împrejurări, i-a făcut pe mulţi dintre trecători, de pe trotuar sau aflaţi în tramvai, să se intereseze asupra evenimentului ce avea loc. Aşa au putut afla că în clădirea aflată perete-n perete cu sediul Gărzii Financiare s-a amenajat sediul de campanie a lui Gheorghe Ciubotaru, candidatul PNL în Colegiul Botoşani Vest.
În timp ce cei din faţa clădirii aşteptau cu nerăbdare să înceapă anunţatul spectacol de muzică populară, în interior preotul Grigore Diaconu ţinea slujba de sfinţire. Printre personalităţile liberale prezente au putut fi remarcaţi: Liviu Câmpanu – preşedintele PNL, Pavel Rusu – inspectorul general al IŞJ, Ioan Viorel Ciobanu – inspectorul şef în Construcţii, Vladimir Rizac – directorul Autorităţii Sanitar – Veterinare, consilieri liberali judeţeni şi municipali.
Grupaţi din solidaritate de interese, mai spre fundalul camerei au putut fi văzuţi o parte dintre candidaţii PNL la alegerile parlamentare: Gabriel Oprişanu şi Viorel Grigoraş la Senat, la deputaţi Gheorghe Iavorenciuc – Colegiul Darabani, Neculai Rebenciuc – Colegiul Flămânzi; Dinu Buceceanu – Colegiul Botoşani Est.
Deşi slujba religioasă de sfinţire a sediului de campanie începuse, secretarul general al PNL, vicepreşedinte al Consiliului judeţean şi candidat în Colegiul Săveni, Florin Ţurcanu, încă era aşteptat să sosească. A sosit spre sfârşitul slujbei, tocmai la moment pentru a fi stropit cu agheasmă. Dintre vocile prezente, unele au afirmat că între cei doi suliţeni, Gheorghe Ciubotaru şi Florin Ţurcanu încă mai sunt de clarificat unele probleme de colaborare pe linie politică şi de partid.
Un alt absent a fost Dinu Secrieru, căruia Ciubotaru i-a fost şef de cabinet senatorial vreme de patru ani, dar şi vicepreşedinte PNL cât Secrieru a deţinut funcţia de preşedinte al partidului. Nici liberatul Paul Secrieru nu s-a arătat printre cei prezenţi, fiul subscriind absenţei tatălui. Lipsă a fost şi prefectul Gheorghe Sorescu, care, deşi pus în funcţie de către PNL, potrivit celor afirmate de către Gheorghe Ciubotaru „prefectul este neutru politic şi nu avea ce căuta la un astfel de eveniment”.
Reamintim că în Colegiul Botoşani Vest, liberalul Gheorghe Ciubotaru are ca adversari pe un constructor bucureştean pe nume Paul Ionescu, candidat din partea PDL şi pe Costică Macaleţi din partea PSD. Sondajele de până acum îl acreditează cu prima şansă pe Gheorghe Ciubotaru, care şi-a propus un program de campanie atipic. Printre altele, Ciubotaru a afirmat că va merge prin casele oamenilor, va discuta cu ei problemele care-i frământă şi le va ţine companie la emisiunile televizate ale adversarilor, pentru a comenta împreună afirmaţiile acestora.
De asemenea, Ciubotaru a mai declarat că-şi va axa campania pe promovarea propriului său program, afişat pe site-ul propriu şi care poate fi accesat la adresa www.gheorgheciubotaru.ro Nu va prolifera atacuri la persoană decât numai dacă va fi atacat, considerând că lupta cu contracandidaţii săi trebuie să se dea între programele de guvernare ale partidelor, ale persoanelor candidate şi nu între atacurile la persoană.(Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CCXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
„Ruşinea” lui Ion
Vă oferă articole la preţuri foarte avantajoase
Vă invită să-l votaţi!
O nouă taxă abuzivă la înregistrarea dosarului de cadastru
Cum s-a făcut de râs Tăriceanu la vizita de la Baloteşti
Lista cu candidaţii la parlamentare
pe partide, camere parlamentare şi colegii
Pornesc la luptă cu prima şansă
Ioan Rotundu
Maghiarizarea României
Oprişanu acuză partidele că-au adus la Botoşani „Agamiţi”
Ce mai caută Pricopi la Urban Serv?
un eventual răspuns: să crească taxa de salubrizare
Acuzat că face politică de duminică
Scările de la Staţia CFR ar fi bune ca decor într-un film de groază
La Botoşani, criza economică şi-a arătat colţii începând cu societatea MBB
în loc de salarii, muncitorii s-au ales cu plângeri penale
A jucat banii de gestiune şi s-a spânzurat
Din punct de vedere chimic, la Rădăuţi Prut şi Baranca, apa nu este încă potabilă
Rally Sprint a atras mai mulţi botoşăneni decât Goran Bregovic
Românul şi blocul său
Pomana electorală i-a cuprins şi pe veteranii şi văduvele de război
Birocraţia complică motivarea absenţelor elevilor bolnavi
Odată cu campania electorală se apropie şi plata subvenţiilor la fermieri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă