Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24639
De la 07 Ianuarie 2003
118529420

Botoşani: Mistreţul aducător de ghinion pentru baronul de Văculeşti

  • 19 October 2015, 23:00

Primarul PSD de Văculeşti, precum toţi baronii locali care se respectă, a participat la Congresul POSD de la Bucureşti. Şi tot precum baronii locali social-democraţi, primarul Sorin Gânga (foto) a plecat la Congres cu maşina din dotarea primăriei, un autoturism Dacia Duster. N-a plecat singur ci cu secretarul comunal al PSD, Sergiu Huian,, angajat bufetar la liberalul Viorel dDmache, om de afaceri care controlează zona comunelor Văculeşti şi Brăeşti, precum şi Ionuţ Şcolaru, cel care se ocupă de afacerile personale ale baronului.
După Congres, primarul în frunte cu acoliţii politici au pornit spre casă. Drumul a fost curat până ce social-democraţii au ieşit din localitatea Brăeşti în jurul oreo 23.00 şi se îndreptau spre casă, adică Văculeşti. În această zonă un porc mistreţ în greutate de vreo 200 kg a tăiat calea autoturismului care l-a lovit în plin. Autoturismul a fost grav avariat.
„Ideea e nu numai că a folosit maşina primăriei în interes de partid dar sigur a alimentat-o cu bani publici, a stricato şi o va repara tot pe bani publici” ne-a declarat consilierul local liberal Radu Amarghioalei.
Ieri nu ştia nimeni din primărie unde as află maşina din dotare. Probabil că a fost dusă la un service auto din Dorohoi. Vom urmări care va fi costul facturii de reparaţii şi cine îl va achita.
Ne-am mai interesat şi dacă porcul mistreţ a supravieţuit impactului. N-am reuşit să aflu prea multe detalii dar până voi rom primi informaţiile de bază ne permite o puţină speculaţie. Cu vreo trei ani în urmă, pe vremea când primarul baron local de Văculeşti, Sorin Gânga, era încă pădurar s-a descoperit o groapă de braconaj la mistreţi iar în ea căzuseră vreo patru porci.
Poliţia judeţeană a promis atunci că va efectua cercetări aprofundate pentru a-i descoperi pe braconieri. La acea vreme comisar şef de Poliţie era Viorel şŞerbănoiu. Nici până în ziua de astăzi nu s-au descoperit braconierii deşi toată suflarea din Văculeşti ştia că pădurarul Sorin Gânga era cel care organizase capcana pentru mistreţi. Este posibil ca o rudă a mistreţilor căzuţi în acea capcană să se fi răzbunat pe fostul pădurar devenit primar şi baron local făcând-o pe camicazi, şi să-i fi tăiat calea… spre un al doilea mandat. Dumnezeu s-i primească porcului gestul de sacrificiu!
Adrian Marcu

N.R. - Mistreţul a fost ridicat de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Amatori Botoşani pentru a fi valorificat în interesul asociaţiei.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ion Iliescu nu mai face parte din conducerea PSD
Liviu Dragnea a reevaluat conducerea ICR din perioada H.R. Patapievic
A fost o mare greseala felul in care PSD a tratat Institutul Cultural Roman
Un basarabean care știe ce vrea și care simte și cântă ceea ce vrea!
Ascultați un român din generația care va reuni Basarabia cu România
Motivarea instantei pentru decizia de eliberare conditionata a lui Giga
Popescu Fostul sportiv a avut un comportament bun si a scris 4 lucrari in penitenciar
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Schimbare in actionariatul B1 TV
Familia Paunescu muta 50% din postul de stiri pe o alta firma, inregistrata in Antilele Olandeze
SUA: Un baiat de 6 ani si-a impuscat mortal fratele de 3 ani / Tatal copiilor a fost arestat
Cât a plătit guvernul britanic, în ultimii 5 ani, pentru alocațiile copiilor românilor din UK
Români în alegerile federale din Canada
Cine va forma noul guvern la Ottawa?
Horoscopul zilei de 20.10.2015
Bancul ziolei: Marea tragedie
Reţeta zilei: Zacuscă cu ghebe
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Festivalul " Decebal Chitic"
Comemorarea Sfinților Martiri Brâncoveni la Istanbul
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă