Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12470
De la 07 Ianuarie 2003
123804021

Distrugerea Staţiunii Popăuţi se realizează în ritm accelerat

  • Ioan Rotundu
  • 19 October 2017, 23:00

La Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi s-a instalat haosul. Un haos bine gândit. Ionică Nechifor (foto), ciobanul de ieri ajuns inginer doctor în ziua de astăzi a devenit stăpânul deplin al patrimoniului Staţiunii şi-l gestionează după cum îi sunt interesele.
Pus din nou director al Staţiunii de către conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti , în condiţii clare de conflict de interese, proaspătul „doctor”, avându-l la dreapta sa pe fratele oier Aurel Nechifor, devalizează patrimoniul într-un stil de neimaginat într-o societate care pretinde că este guvernată de un stat de drept.
Ieri şi astăzi, „doctorul” nostru, însoţit de medicul veterinar Marian Florea şi inginerul şef Bogdan Muşină, se află la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi pentru a participa la un simpozion ştiinţific. În cadrul acestui simpozion, proaspătul „doctor” Ionică Nechifor apare cosemnatar al unui referat împreună cu prodecanul Facultăţii de Zootehnie, prof.dr. Constantin Pascal, cel care l-a făcut pe Nechifor inginer zootehnist şi apoi doctor.
Ce cuprinde referatul, câtă ştiinţă şi cât plagiat, ambii fiind consideraţi ca plagiatori, nici nu interesează. Ce pot aduce nou în ştiinţele zootehnice un fost preşedinte de CAP ajuns profesor universitar graţie politicului şi un cioban ajuns ce-m scris, graţie corupţiei care s-a instalat în mediul universitar?
Ionică Nechifor s-a deplasat la Iaşi iar în urma sa, la Staţiune, a rămas prăpădul. Pentru că a redus drastic numărul ciobanilor, cele şase cârduri de oi şi capre au rămas în grija a numai trei ciobani, forţaţi de Nechifor să lucreze câte 12 ore pe zi. A fost înştiinţat ITM Botoşani, dar Mihaela Lozneanu, politruca PSD-ului ajunsă director din preparatoare de cafea la uşa fostului senator de Botoşani Răzvan Theodorescu supranumit Cap de Cauciuc, n-a considerat necesar să dispună verificările de rigoare pentru intrare în legalitate.
Miercuri, cu câte două cârduri la un cioban, oile au scăpat pe cultura de lucernă, au mâncat până la 5 dintre ele stomacul a crăpat. Nechifor i-a ameninţat pe ciobani că le impută oile moarte. Ca răspuns, joi ciobanii Ioan Hrişcă, Emilian Mangoci şi Adrian Văcăreanu n-au mai venit la lucru. Rămas stăpân în locul fratelui Ionică Nechifor plecat să împărtăşească şi altora „ştiinţa plagiatului” , Aurel Nechifor a umblat bezmetic prin satele Unţeni şi Costeşti să găsească zilieri care să pască oile. Patru cârduri a reuşit să le scoată la păşunat dar un cârd de oi şi unul de capre au rămas în ocol, neavând cine să le pască.
Dealtfel, datorită comportamentului extrem de violent al lui Ionică Nechifor, nu prea se mai găsesc amatori de a se angaja ciobani. Astă vară s-a umblat după ciobani prin zona Todireni şi Hlipiceni dar când auzeau că director la Staţiune este Ionică Nechifor, refuzau cu toţii.
Tot în această vară, oile Staţiunii au fost tunde de ciobanul Adrian Şuşter iar angajatul Ciubeică a tuns oile lui Ionică Nechifor dar a fost pontat şi plătit la Staţiune. Şi despre acest fals a fost informat ITM-ul dar nimeni n-a considerat să ancheteze situaţia şi să ia măsurile legale cu cei vinovaţi.
Lucrurile la Staţiune se precipită şi se precipită în rău. Jaful este la ordinea zilei iar sesizările primite la Poliţie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, DNA Suceava n-au avut nici un efect. Ionică Nechifor pare imun în faţa legii, tot atât de imun ca şi miniştrii penali ai PSD-ului printre care şi Rovana Plumb care a declarat că ea s-a pus tot timpul în slujba poporului.
Şi Ionică Nechifor slujeşte poporul, la fel ca Rovana Plumb. Vremurile lui Ducă-Vodă au revenit în actualitate iar Zodia cancerului o constituie corupţia care a pus stăpânire peste întreaga ţară.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Patroni IMM împotriva ”taxei de solidaritate” de 2%:
Toate firmele sunt trecute automat la clasa de risc cea mai mare
Lotul transferurilor de la Pandele la Firea.
Oamenii din Voluntari trimisi sa conduca in Bucuresti
Cum a abandonat brusc PSD Legea pensiilor, dupa ce a dat asigurari in numeroase randuri ca este finalizata
Partid iubit, sint fericit! Ia-mi 2% din salariu si plateste-ti copiii, sotiile, amantele si nasii merituosi
Curtea de Apel Alba mentine achitarea pentru abuz in serviciu, intr-un dosar de frauda de 11 milioane de euro
Taxa de solidaritate de 2% din salariile romanilor va merge aproape in totalitate la "anumite cheltuieli sociale"
Guvernul a mutat toate contributiile la angajat si apoi a pus inca una pe angajator
Spania va suspenda sambata autonomia Cataloniei
Romanii din Sfantu Gheorghe acuza ca monumentul Ostasului Roman se deterioreaza,
primarul Antal Arpad spune ca nicio firma nu a dorit sa-l reabiliteze
Codrin Stefanescu (PSD): Prefectii ar trebui sa redevina politici, cum erau pe vremea lui Nastase
Un preşedinte african i-a oferit lui Ceauşescu 10% din producția de diamante pentru o soție româncă
Citu (PNL): Ministrul Misa manipuleaza la nivel de gradinita.
"Taxa de solidaritate" de 2% este o gaselnita disperata
Lideri sindicali: Guvernul nu are bani pentru Legea salarizarii bugetarilor
USR cere coalitiei de guvernarea PSD - ALDE
Batran botoşănean e 92 de ani, veteran de razboi, trimis in judecata
pentru ca vindea biletele de tren gratuite:
Fiica mentorului politic al lui Vladimir Putin anunta ca va candida la prezidentialele din Rusia
Japonezii au descoperit o cavitate subterana lunga de 50 de km sub solul Lunii
Iasi: Dosar penal pentru un preot care a impuscat doi caini care, spune el, ii atacau gainile
Productia europeana de vin, minim istoric / Romania, locul 6 in UE
Bancul zilei: Nedumerire
Horoscopul zilei de 20.10.2017
Jaf la drumul mare asupra proprietarilor de autoturisme în beneficiul Eltrans
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog