Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26041
De la 07 Ianuarie 2003
111407314

Aroganţa primarului Lungu s-a răsfrânt în bani puţini

  • 19 September 2007, 23:00

Comportamentul primarului dorohoian Sergiu Lungu a schimbat în ultimul moment bună voinţa consilierilor judeţeni, care au găsit de cuviinţă că primarul trebuie să primească o lecţie. Indirect de pe urma primarului suferă municipiul Dorohoi şi buna desfăşurare a activităţilor prilejuite de împlinirea a 600 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Dorohoi.
Primarul Sergiu Lungu a solicitat Consiliului Judeţean sprijin financiar pentru asigurarea activităţilor prilejuite de acest eveniment. Chiar dacă preşedintele CJ Botoşani Constantin Conţac este de părere că Dorohoiul a ajuns o gaură neagră în care banii sunt cheltuiţi ineficient, acesta a decis în principiu să propună consilierilor judeţeni în şedinţa de ieri acordarea unei sume de bani din fondul de rezervă pentru evenimentul ce va avea loc pe data de 6 octombrie la Dorohoi.
Punctul de vedere al preşedintelui Constantin Conţac faţă de primarul dorohoian a fost întărit după ce Sergiu Lungu a refuzat să dea autorizaţie pentru desfăşurarea unei acţiuni liberale la Dorohoi, respectiv Festivalul Toamnei. Primarul dorohoian a ajuns mai repede decât credea la mâna liberalilor, care nu au uitat faptul că le pune piedici în desfăşurarea acţiunii. Consilierii liberali au fost de partea preşedintelui Conţac, acceptând până la urmă să acorde 25 mii lei pentru Dorohoi, în condiţiile în care s-a propus alocarea sumei duble de 50 mii.
„Obrăznicia trebuie plătită şi nu trebuie să cedăm în faţa celor care fac gargară şi pun obstacole. La Dorohoi în ultima perioadă au intrat foarte mulţi bani, dar au fost cheltuiţi fără eficienţă. Dorohoi a devenit în ultima perioadă o adevărată tocătoare de bani”, a declarat preşedintele Constantin Conţac. Din punctul său de vedere primarul Lungu nu se află pe moşia sa, iar primarul este rău intenţionat. Consilierul Gheorghe Grigoraş, deşi liberal, a încercat să majoreze suma destinată dorohoienilor, argumentând că din lipsă de bani monografia oraşului a fost tipărită doar în 200 de exemplare. Argumentele sale au fost contrate de colegul de partid Liviu Andronic. Acesta a subliniat că o persoană fizică poate edita 400-500 exemplare dintr-o carte, iar lipsa banilor vine la Dorohoi din administrarea proastă a fondurilor.
„Nu cred că este normal să creăm un precedent şi să aprobăm o sumă de bani pentru ca primarul să joace ţonţoroiul prin Dorohoi. Îmi pare foarte rău pentru locuitorii oraşului că nu au un primar care să ştie să gestioneze fonduri”, a declarat Liviu Andronic. Ideea sa a fost întărită de către social democratul Mircea Dănuţă, care a subliniat că oraşul Dorohoi are o lungă tradiţie în deturnarea de fonduri, începând de la primarul Gherasim. „Şi acum se vine cu pretenţii exagerate. Festivaluri au mai fost. Comuna Ibăneşti a împlinit 400 de ani, iar Consiliul Judeţean nu le-a dat nici un ban pentru a organiza evenimentul”, a declarat social democratul.
Consilierii democraţi şi-au înduplecat colegii să le dea dorohoienilor suma de 25 mii lei, invocând însă cetăţenii municipiului, care nu trebuie să aibă de suferit din cauza impulsivităţii primarului Lungu. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comunicat de presă - Termica
Crina Semciuc joacă în serialul “Cu un pas inainte”
Guvernul ne va lua banii de concediu prin amenzi excesiv de mari
S-a stabilit perioada de campanie electorală pentru alegerea în PE
Bărmăniţa care a dat peste un nou pachet doldora cu bani
în urmă cu vreo trei săptămâni ea a găsit şi înapoiat păgubaşului 24 mii euro
Prefectul Sorescu a plecat la Neptun
Stema judeţului va deveni totemul păcii
Prefectul Sorescu a participat la şedinţa CJ
Chichiţele lui Achiţei l-au exasperat pe Conţac
Andronachi a prins gustul deplasărilor în străinătate
Termica, darul lui Dumnezeu pentru botoşăneni
cel puţin aşa a lăsat creştinul Furtună să se înţeleagă
Ţiprigan umblă cu ameninţări, chiar la începutul anului şcolar
Dacă vor pensia de urmaş, trebuie să depună adeverinţe la CJP
De ce n-am încredere în fondul privat de pensie
Ioan Rotundu
Unii profesori preferă să rămână şomeri
Directorii şcolilor neautorizate sanitar vor primi… amenzi usturătoare
Profesor semnatar al unor scrieri perverse şi pornografice
(Cârcotaşul)
Alţi doi şoferi s-au ales cu dosare penale
Furturi cu autori în anonimat
Fii, bă, atent !
Horoscop
Execută garantat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă