Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33759
De la 07 Ianuarie 2003
112784110

Deputatul Strugaru demontează acuzaţiile senatorului Câmpanu

  • 19 September 2010, 23:00

În conferinţa de presă de săptămâna trecută, senatorul liberal migrat la UNPR Liviu Câmpanu l-a atacat dur pe deputatul democrat-liberal Iacob Stelică Strugaru (foto 1) şi l-a acuzat de comiterea unor grave ilegalităţi.
Pentru că noi am prezentat acuzaţiile lansate de senator fără a avea posibilitatea, la acel moment, să-l ascultăm şi pe deputatul incriminat, am reuşit un dialog cu acesta abia sâmbătă, când a venit de la Bucureşti.
Menţionăm că şi senatorul Câmpanu şi deputatul Strugaru sunt din Darabani şi ambii bau candidat în acest colegiu, fiind declaraţi aleşi abia în etapa a doua de validare.
Deputatul PDL crede că toate aceste atacuri la adresa sa sunt determinate de faptul că senatorul Câmpanu se simte împiedicat în colegiu de implicarea în ajutarea primarilor cu fonduri guvernamentale şi judeţene, ceea ce senatorul n-a făcut şi nu face, el acordând prioritate propriilor sale afaceri şi interese politice personale.
De exemplu, acuzaţia senatorului că deputatul Strugaru profită de relaţiile sale la Garda Financiară Şi Poliţie şi îl hărţuieşte pe omul de afacere Dumitru Zlei, membru PUNR, este demontată de deputat cu argumente greu de înlăturat. Mihai Munteanu, comisar la Garda Financiară, a cumpărat prin socrul său o parte din fostul magazin al cooperaţiei de consum şi a transformat clădirea într-o vilă de locuit (foto 2). Cu Munteanu, deputatul se cunoaşte de mulţi ani, pentru că a fost coleg de serviciu cu soţia acestuia la Electrocontact Botoşani, dar nu sunt amici la toartă ca acesta să-i execute anumite ordine.
Faptul că restul clădirii magazinului a fost cumpărat de Dumitru Zlei şi transformat în discotecă (foto 3) nu este problema sa şi n-are nici un amestec. Ştie doar că Zlei a fost controlat în mai multe rânduri pentru pozapentru că nu emite bilete de intrare la discotecă şi nu înregistrează veniturile realizate din consumul de băuturi şi ţigări.
Szrugaru se miră de afirmaţia lui Câmpanu că l-a pus pe comisarul Munteanu săp-l hărţuiască pe Zlei când Câmpanu ştie foarte bine că şef la Garda Financiară este omul său Corneliu Mihai, pus în funcţie chiar de Câmpanu când era preşedinte la PNL.
Dar Strugaru crede că atacurile lui Câmpanu ascund alte interese. De fapt Câmpanu, ca vicepreşedinte UNPR şi participant la guvernare, vrea funcţia de şef al IŞJ Botoşani pentru fratele lui Zlei, profesor de sport la şcoala Hudeşti. Iniţial Câmpanu l-a vrut pe profesorul Zlei director coordonator al şcolii din Hudeşti, dar acesta nu întruneşte condiţiile pentru că nu are grade didactice.
Câmpanu a difuzat în media botoşăneană un dosar cu copii de pe o serie de acte care dovedesc că Ada Macovei a fost numită şef la IŞJ Botoşani cu încălcarea legii. Practic, Câmpanu vrea demiterea Adei Macovei şi numirea lui Zlei, profesorul de sport de la Hudeşti şi totodată fratele omului de afaceri Dumitru Zlei, membru PUNR.
Iată, dar, că disputa dintre senator şi deputat ascunde interese politice majore şi avem acum dovada cum se fac jocurile de numire în funcţie a unor şefi. Mai susţine Strugaru că senatorul Câmpanu a cerut lui Flutur să-i predea spre coordonare vămile Stânca, Botoşani, Rogojeşti, Garda Financiară şi ITM. Sunt acele instituţii aducătoare de bani grei pentru partidul care le are în coordonare . Cert este că dacă la nivel de Bucureşti şeful UNPR, generalul Oprea a bătut palma cu Boc, aceste instituţii vor ajunge la Câmpanu. C-aşa-i în politică!
Cu privire la faptul că ar fi încasat de la stat TVA necuvenit pozaîn sumă de vreo 20 miliarde de lei, Strugaru a râs. Toată cifra de afaceri a societăţii aflată pe numele săţiei sale nu trece de cinci miliarde lei anual aşa că n-avea cum încasa atâta TVA de restituit. Strugaru crede că sub acest aspect, Câmpanu l-a judecat după faptele sale de la societatea Cani Com, unde, împreună cu fostul său asociat Florin Ţurcanu au încasat de la stat subvenţii şi TVA necuvenite de peste 20 miliarde lei. „Omul crede că toţi fac ce-a făcut el cu Ţurcanu” – zice Strugaru.
Autoturismul BMW pe care senatorul l-a văzut în posesia unor ţigani din Hârlău, deputatul susţine că acel autoturism a fost al societăţiibsoţiei şi a fost vândut ţiganilor cu factură. În contabilitate autoturismul valora 700 milioane lei şi l-a vândut cu 840 milioane lei, plătind şi TVA la stat. „Totul este legal, numai că senatorul doctor n-are cum pricepe. El crede că toiţi fac afaceri cum face soţia sa la farmacie” mai crede deputatul.
Deputatul Strugaru ne-a mai declarat că de acuzaţiile pe care i le-a adus Câmpanu au aflat şi şefii acestuia de la UNPR Bucureşti, iar Marian Sârbu l-a căutat şi şi-a cerut scuze în numele partidului şi a lui Câmpanu.
„Câmpanu este speriat de simpatia de care mă bucur eu în colegiul Darabani şi crede că mă poate ponegri acuzându-mă de nişte fantezii ale sale. Oamenii nu-l cred, dar el este prea mândru şi se crede prea sus ca să realizeze că nu-l mai simpatizează nimeni” – este opinia deputatului pedelist Stelică Strugaru.
Disaputa dintre cei doi nu se va opri aici, pentru că sunt semne că păruiala publică va continua. Probabil că este rândul senatorului Câmpanu să contraatace.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Horoscop
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Program Tv SOMAX, luni, 20 septembrie
Bancul zilei: Pudicitate la farmacie
Franţa se află sub o ameninţare teroristă majoră
Va înfiinţa o nouă formaţiune politică, "Alba ca Zapada"
Când ai fost bichonul lui Vintu, e culmea tupeului să spui că alţii i-au fost tovarăşi
Ministrul de externe german s-a "căsătorit" cu partenerul său
Ziua alegerilor parlamentare din Basarabia va fi 28 noiembrie
Povestea fericită a unui botoşănean ajuns patron în Madrid
Lăcomia lor a fost stinsă din banii noştri
Ioan Rotundu
Domnul deputat a cam dat cu bâta-n baltă!
Sărbătoare în parohia Vorona-Centru
Accident rutier la Darabani
Săptămâna protestelor
O organizaţie din Albania a vrut să aducă un copil la Dorohoi pentru operaţie
PSD Botoşani acuză Guvernul că amanetează viitorul românilor pe zeci de ani
Disponibilizările de la Spitalul judeţean vizează personalul TESA
Noua lege a salarizării loveşte în cadrele rurale
Cine pune capăt genocidului promovat de acest Gestapou care este CAS Botoşani?
medicul Ţâbuleac a fost amendat pentru că a fost de partea bolnavilor amenda a fost de 1240 milioane lei
În loc de analize gratuite, plătim de ne sar ochii
plătim incompetenţa autorităţilor sanitare şi administrative
Rusia desfiinţează 100.000 de posturi de funcţionari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă