Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6361
De la 07 Ianuarie 2003
123658347

Conţac se laudă cu drumuri bune

  • 20 April 2008, 23:00

La ora actuală, starea drumurilor din judeţ este „brici”. Cel puţin aşa susţine preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac care a precizat că judeţul se află pe un loc fruntaş în ţară din acest punct de vedere.
„Acum se lucrează la o serie de proiecte. Sperăm că luna aceasta Agenţia de la Piatra Neamţ va face evaluarea şi va declara eligibilitatea pentru celelalte 9 drumuri. Suntem la rând acum”, a declarat Constantin Conţac.
Cât priveşte celelalte opt drumuri ce se modernizează prin împrumutul bancar de 600 miliarde lei vechi, şeful CJ Botoşani asigură că lucrările sunt în derulare, cam 30-40 la sută acestea fiind executate. Lucrările sunt efectuate de Antrepriza de Lucrări Drumuri şi Poduri Iaşi, SC Drumuri şi Poduri Suceava, SC Codin şi SC Conrec Botoşani.
Drumurile judeţene ce se află actualmente în curs de modernizare sunt: Broscăuţi – Corlăteni, în lungime de 7,88 km, Loturi Enescu – Ibăneşti de 8,1 km, Hăneşti – Vlăsineşti de 5,8 km, Corni – Sarafineşti, drumul naţional DN 29- 12,6 km, drumul judeţean zona Mitoc de 4,6 km, Guloaia –Strahotin – Dângeni cu 7 km, Dobârceni- Pădureni cu 5,6 km şi cel mai distrus dintre toate, 296 B de la Ungureni la Plopenii Mari- Călugăreni cu 12,9 km.
„De exemplu, drumul de la Ungureni. Balastul de 70.000 tone necesar pentru modernizarea acestui drum a fost adus. Drumul de la Corlăteni, ce face legătura între localitate şi Broscăuţi este început şi deja s-au făcut două plăţi. S-a lărgit. La acest drum, lucrările sunt efectuate în procent de peste 50 la sută. Drumurile se fac, avem banii şi nu sunt probleme”, susţine preşedintele CJ Botoşani.
Anul acesta pentru drumurile judeţene sunt alocaţi în jur de 900 miliarde lei vechi, cam la nivelul lui 2007. „Anul trecut am avut din bugetul CJ, 365 miliarde lei vechi, cu majorările care s-au adunat pe parcursul anului. În 2008 am pornit din capul locului cu vreo 340 miliarde lei. Mai puţin un pic, dar s-ar putea să mai intervină vreo suplimentare. În afară de asta avem şi cele 600 miliarde lei împrumutate. Iar în final, sperăm să obţinem cel puţin 400-500 miliarde lei vechi din fonduri structurale prin proiectele depuse la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est Piatra Neamţ”, a mai adăugat Constantin Conţac.

Drumurile judeţene nu sunt pentru gândaci
Referitor la cârcotaşi, care au grijă de fiecare dată să comenteze de pe margine munca altora, şeful CJ Botoşani subliniază că nu au decât să o facă în continuare. Este vorba de comentariile iscate pe marginea faptului că maşinile de mare tonaj care cară zilnic balast de la Siret strică drumurile. „Dar la ce facem aceste drumuri, să meargă gândaci pe ele? Noi facem drumuri care într-adevăr să aibă o infrastructură care să corespundă noilor cerinţe pentru mijloacele de transport care sunt astăzi în economie. Nu mai putem accepta să facem drumuri să meargă cu teleguţa moş Caisă”, a specificat Constantin Conţac.
Acesta ţine să atenţioneze că gura lumii nu va putea fi astupată niciodată şi dacă autorităţile s-ar lua după asta, nu s-ar mai realiza nimic. „Dacă îi laşi să meargă prin noroi, nu e bun, dacă faci ceva, tot aşa. Vorba ceea: dacă îl dai jos pe cetăţean de pe cal, spune că îl dor picioarele, dacă îl sui călare, spune că e bătut la fund. Apoi ce să mai faci?”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vor ieşi din primărie, doar pe năsălie
Cu laptopul, la păscut vaca
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CII)
(Ioan Rotundu)
Turbata – locul unde ţiganii vor învăţa să se spele
Probleme în comercializarea produselor textile
Iar vin medicii americani
Probleme în bucătăria celor de la Stejarul
Aberaţii electorale
O gazetă de râsul… curcanilor
Horoscop
Spovedania
Anunţ informare
Felicitare Paşte
Afacere în regim de urgenţă
Conservatorii şi-au scos la înaintare candidaţii
Visează la bune maniere din partea adversarilor politici
Peste 40 meşteri populari şi-au etalat creaţiile
PS Calinic Botoşăneanul a adunat mulţime de oameni
Centru de informare turistică la Botoşani
Distracţie la cote maxime pentru botoşăneni de Zilele Oraşului
Darurile de nuntă primite de Prinţesa Ileana la căsătoria din 26 iulie 1931
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog