Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12486
De la 07 Ianuarie 2003
112762837

În dosarul Conţac,

Procurorii DNA i-au jignit profund pe magistraţii botoşăneni

  • 20 August 2007, 23:00

Filmul strămutării dosarului penal încheiat de către procurorii DNA Bucureşti pe numele lui Constantin Conţac, preşedintele Consiliului Judeţean dar şi al PSD Botoşani a fost prezentat în media locală în fel şi chip. Noi am preferat expectativa, pentru că nu aveam informaţii directe de la părţile implicate, dar nici nu eram convinşi că stăpânim adevărul despre această ciudată cerere a procurorilor DNA. Între timp ne-am documentat ceva mai solid, aşa că putem prezenta filmul acestei strămutări în toate episoadele sale. Mai întâi trebuie să aducem la cunoştinţa cititorilor că apărarea lui Conţac o va asigura celebrul Cabinet bucureştean de avocatură Mihai Valentin Neagu. Celebrul avocat Neagu, care a consultat dosarul lui Conţac, crede că are în faţă încă un caz de abuz al procurorilor DNA. “Cercetarea penală este una dezastruoasă şi totodată ruşinoasă pentru justiţia română. Sunt cel puţin opt încălcări ale drepturilor constituţionale, care se constituie în cel puţin opt capete de excepţii de neconstituţionalitate pe care le vom ridica în cadrul procesului” este una din constatările avocatului.
Intrat în competenţa de judecată a Tribunalului Botoşani, dosarul lui Conţac a pornit cu stângul pentru magistraţi. Procurorii DNA au solicitat strămutarea acestuia la o altă instanţă de judecată, de acelaşi grad, din ţară. Motivaţia este una extrem de puerilă. Cică, prin natura funcţiei deţinute de către Conţac şi fiul său, dar şi a lui Ioan Andrici, un patron de societate, aceştia pot influenţa bunul mers al judecăţii, adică pot determina judecătorii să le dea o soluţie favorabilă. „Avocatul mi-a confirmat că în spatele acestei manevre este chiar prefectul de Botoşani, Cristian Roman. El ar fi insistat pe la procurorii DNA să fie strămutat dosarul de la Botoşani. Punându-li-se la îndoială cinstea şi corectitudinea, cred că cererea este o insultă adusă judecătorilor botoşăneni” – este de părere Conţac.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a citat pe Conţac la procesul din 18 iulie a.c. Conţac a preferat să depună o întâmpinare şi să-l lase pe avocatul Neagu să-şi facă meseria. În întâmpinarea depusă, Conţac a adus la cunoştinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că n-are nimic împotriva strămutării, numai la Tribunalul Bacău să nu ai loc strămutat. De ce nu la Bacău?
La acest tribunal s-au judecat două din procesele dintre Conţac şi prefectul Roman referitoare la incompatibilitatea lui Conţac, ca preşedinte al Consiliului judeţean, cu fiul său Liviu, ca director al Direcţiei de Drumuri şi Poduri din cadrul CJ Botoşani. Prin sentinţa din 26 septembrie 2006, definitivă şi irevocabilă, Conţac primeşte câştig de cauză. Se strecoară în această decizie o eroare materială privind cuantumul cheltuielilor de judecată, în sensul că de la 4,15 lei, suma reală, Conţac a fost obligat la plata sumei aberante de 415 milioane lei vechi. Cerând, printr-o altă acţiune, îndreptarea erorii materiale, culmea, Tribunalul din Bacău, prin sentinţa din 30 ianuarie 2007 îndreaptă greşeala, dar îl pune pe Conţac să plătească cheltuieli de judecată suma de 20.040.500 lei vechi. Mai mult, deşi definitivă şi irevocabilă, judecătorii modifică şi fondul primei sentinţe, din favoarea în defavoarea lui Conţac. Aşadar, cu dreptatea de partea sa, Conţac este pus la plată şi umilit prin a i se lua dreptatea făcută. A plătit, că prefectul l-a executat silit. Iată de ce Conţac a solicitat ca dosarul său întocmit de DNA Bucureşti să fie strămutat de la Botoşani, oriunde în ţară, numai la Bacău nu.
Însă, circul cel mare al acestui proces abia de acum va începe. Apărătorii vor dezvălui public multe implicaţii abuzive ale unor oficiali, de la Botoşani şi de la Bucureşti, falsuri în administrarea probelor, falsificarea de către unii funcţionari publici a unor documente oficiale, ascunderea unor documente oficiale din arhiva Prefecturii Botoşani, blocajul impus de politic la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor de a nu elibera copiile unor acte oficiale, implicaţiile politicului în Justiţie şi multe alte probe care-ţi fac părul măciucă. De tot acest circ politico-juridica se va bucura din plin media locală Braşov, unde se pare că s-a transferat dosarul pentru a fi judecat. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Fenomenul ”Prison Break” vine la Pro Tv
Eveniment liberal cu baloane colorate şi bere împărţită cu fereală
Bazele sportive din mediul rural finanţate de Guvern
În problema calamităţilor a fost să fie pe-a lui Conţac
chiar dacă au fost şi oficiali care s-au opus
Furtună vrea să devină salvatorul funcţionarilor publici
Retrocedările aduc în colaps Consiliul Judeţean
Firmele ardelene confirmă
Vor continua campania electorală mascată sub titlul de „caravană”
Nouă formaţie franceză ce intenţionează să concerteze la Botoşani
MEdC dă emoţii municipalităţii în finanţarea campusului de la Elie Radu
AJOFM îşi va chestiona colaboratorii şi şomerii
Societate de construcţii amendată cu 600 milioane lei vechi
Profesorii universitari şi asistentele sunt la mare căutare în străinătate
Prima probă a sesiunii a doua de bacalaureat
Viteaza la volan în combinaţie cu alcoolul duce la moarte
Cabinet medical prădat de hoţi
Mormânt distrus în cimitirul Pacea
Avertizare meteorologică
Şmecheri şi şmecherii
(Cârcotaşul)
Răspuns lămuritor
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, marţi, 21 august
Mijloc de a vă face copilul celebru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă