Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4349
De la 07 Ianuarie 2003
113097157

Minciuna şi înşelătoria – singurele lucruri în care crede Ţurcanu

  • susţine senatorul liberal Liviu Câmpanu
  • liberalii scot la vedere putreziciunea morală în care convieţuiesc politic
  • 20 August 2009, 23:00

Senatorul liberal botoşănean, Liviu Câmpanu este intrigat de modul de acţiune al actualului lider interimar al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu care reînscrie în partid persoane care în fapt au calitatea de membru. Acesta dă ca exemplu înscrierea în PNL a fostului senator Dinu Secrieru (foto) şi a lui Romulus Eram.
"Trebuie să vă spun că Dinu Secrieru este membru al PNL din 1990 şi s-a reîntors în PNL în vara anului 2007, după o perioadă de jumătate de an de „rătăcire” PLD-istă. Romulus Eram nu şi-a pierdut niciodată calitatea de membru de partid al PNL. Deci ce face Ţurcanu, reînscrie pe cei înscrişi? Vorbea domnul Florin Ţurcanu despre democraţia din PNL şi respectarea Statutului partidului, din păcate, din 21 martie 2009, data Congresului partidului, în PNL atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional deciziile au fost luate ad-hoc, fără respectarea minimală a prevederilor statutare, motiv pentru care în această perioadă au fost schimbaţi peste treizeci de preşedinţi de organizaţii locale ale PNL şi au fost înlocuiti din funcţie peste douăzeci de consilieri locali, doi consilieri judeţeni şi un viceprimar. F.Ţ. mai vorbeşte, în aceste împrejurări, de alegeri democratice în PNL?", a declarat Câmpanu, specificând că Florin Ţurcanu impune totodată şi „regulile democratice” pentru desfăşurarea acestor alegeri.
În timp ce Statutul PNL prevede clar că sistarea depunerilor candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al PNL se face cu 48 de ore înainte de data alegerilor (în cazul judeţului nostru data de 4 septembrie, pentru că alegerile vor avea loc pe 6 septembrie), Ţurcanu decretă că cei care doresc să candideze îşi pot exprima opţiunea până în data de 23 august.
"Aceasta este oare varianta suliţano-ciobănească a democraţiei liberale de la Botoşani? Să mai precizez o mostră de „democraţie liberală” „a la Ţurcanu”: La primăria din Văculeşti a ajuns o adresă prin care se solicită înlocuirea consilierului liberal de acolo, pe motiv că acesta şi-ar fi dat demisia din partid. Însă acest consilier (este vorba de domnul Damache Viorel), habar nu are de această demisie", informează Câmpanu.Acesta mai dă ca exemplu un alt demers de „democraţie liberală”.
În sensul că la alegerile europarlamentare din vara acestui an, PNL a avut ca reprezentanţi în secţiile de votare din Botoşani oameni ce au lucrat la amenajarea locuinţei lui Florin Ţurcanu. Acesta neavând bani ca să şi-i plătească, i-a numit în secţiile de votare. La alegerile pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PNL Botoşani lucrurile par să fie bătute în cuie, trebuind să câştige, neapărat, Gheorghe Iavorenciuc, care şi-a plătit deja această funcţie!
Gabriel Oprişanu a fost exclus din partid, iar lui Paul Onişa i se cere de către Ţurcanu să-şi rezolve situaţia din partid. Liberalul ţine să îi reamintească lui Florin Ţurcanu că situaţia lui Paul Onişa este similară cu a sa. Atât Paul Onişa cât şi Florin Ţurcanu, la propunerea Biroului Politic Judeţean, au fost excluşi din partid, însă ca lucrurile să fie statutare, această excludere trebuia validată, în cazul amândurora, de către Delegaţia Permanentă, lucru care nu s-a întâmplat, motiv pentru care, atât Ţurcanu cât şi Paul Onişa, mai sunt membri, cu acte în regulă, ai PNL Botoşani.
În altă ordine de idei, spune liberalul, săptămâna trecută Ţurcanu declara despre revenirea domnului Gheorghe Sorescu în PNL. Câmpanu susţine că acest lucru nu este adevărat, Sorescu exprimându-şi telefonic dorinţa de a se înscrie în partid, lucru pe care nu l-a mai făcut, din moment ce i-a spus că nu va candida la preşedinţia PNL Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Mai multe asociaţii civice cer debirocratizarea acordării cetăţeniei români pentru basarabeni
Petru Bogatu: Inima dinozaurului comunist e cât un purice
Patriarhul BOR, PF Daniel, cere Preşedintelui Băsescu ca religia să rămână în şcoli
"De ce să vorbim in româna? Nimeni nu ne cere!"
Smiley îşi prezintă bolidul la Pro Motor
Horoscop
Mărturisirea soţiei
Elena Udrea - spaima PDL
Deţinutele s-au întâlnit cu tinerele instituţionalizate de la Centrul de Plasament
Liviu Şoptelea a expus la Suceava
Un tânăr a spart barajul făcut de poliţişti
Memoria lui Eminescu va fi dată pe mâna unui economist
Probleme la vânzarea cărnii în piaţă
Din nou vom avea apă caldă
S-au stopat disponibilizările din învăţământ
Zarug abordează problema protecţiei consumatorului într-un alt mod
Aveţi o problemă, sunaţi-l!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă